Parijs

Het laatste weekend van september gingen mijn vriend en ik een weekendje naar Parijs. Hier wilde ik al heel lang naartoe, omdat ik er (op een halve dag na jaren geleden) nog nooit was geweest. Vrijdagavond namen we de Thalys en belandden we in Parijs. Vanaf het treinstation besloten we dat we met een taxi naar ons hotel wilden, omdat we het niet zagen zitten laat op de avond de metro te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. In de hotelkamer aangekomen, vielen we vrij snel in slaap.

De volgende ochtend gingen we rond negen uur op pad. We besloten overal naartoe te wandelen. Allereerst liepen we langs de Notre Dame, waar een heel lange rij voor stond. Gelukkig was de buitenkant al een bezienswaardigheid op zich, dus de binnenkant hoefde ik niet per se te zien. Daarna liepen we langs de Seine en onder andere Pont Neuf door naar het Louvre. Mijn vriend stelde voor om naar binnen te gaan. Er stond geen heel lange rij en we zijn nog net jong genoeg om overal gratis naar binnen te mogen!

Eenmaal in het Louvre keek ik m’n ogen al uit. Het leek wel één groot winkelcentrum! Overal waren balies, gangen, trappen en toeristen. We konden een audiotour Nintendo 3DS huren, zodat we op die manier door het museum werden geloodst. Na onder andere de geschiedenis van het Louvre, Egyptische, Griekse en Romeinse kunst te hebben gezien, was het tijd voor de Mona Lisa. Toen ik het schilderij in het echt zag, vond ik het eigenlijk net zo’n tegenvaller als de keer dat ik de Nachtwacht in het echt zag. Aangezien zo’n schilderij zo populair is en geliefd is, maak je het in je gedachten altijd tien keer groter en mooier dan het werkelijk is.

Goed, na het Louvre liepen we over de Champs Elysees naar de Arc de Triompfe. Daar klommen we op en genoten we van een fantastisch uitzicht over Parijs. Vervolgens liepen we tot we bijna bij de Eiffeltoren waren (die wilde ik uiteraard van dichtbij zien). Ten slotte maakten we een rondvaart in een boot die langs alle grote bezienswaardigheden ging.

Zondag besloten we veel met de metro te gaan (uiteindelijk liepen we nog hele stukken). Mijn vriend wilde mij namelijk meenemen naar de Sacre Coeur en Montmartre (de kunstwijk van Parijs). Op de route lag ook Moulin Rouge. Dat was al een hele toeristenpleister op zich, met allemaal treintjes die je naar weet ik veel waar konden vervoeren. Tijdens onze klim naar de Sacre Coeur stopten we in de beste chocoladewinkel die in Parijs zit. Buiten de ‘normale’ chocolade, stonden er hele kunstwerken gemaakt van chocola. Onder andere de Eiffeltoren en een beeld van Aphrodite ontbraken er niet. Heel gaaf om te zien.

In Montmartre ontweken we alle cartoonisten. Het leek mij (van tevoren) leuk om zo’n tekening van ons te laten maken, maar ik werd gek van alle opdringerige tekenaars. Na de lunch liepen we toevallig langs een atelier waar ik een heel leuke beker in de vitrine zag staan. Eenmaal binnen waren er een hele hoop leuke tekeningen, tasjes, onderzetters et cetera. De tekeningen met hondjes bleken gebaseerd te zijn op de honden van de kunstenaar. De ene hond lag er ook, de andere was helaas afgelopen jaar overleden.

Op de route naar het treinstation lag een chocolademuseum waar we een bezoek aan brachten. En met een drankje op het station sloten we dit super leuke weekend in Parijs af.

Ben jij ooit in Parijs geweest?

Liefs,

Marloes

15 Reacties

 1. oktober 2, 2018 / 11:19 am

  Oh zo leuk! Ik ben jaren geleden eens naar Parijs geweest, toen met vriendinnen, maar zou graag nog een keer met mijn vriend gaan. En dan wil ik ook naar het Louvre, toen heb ik me laten ompraten om niet te gaan, maar achteraf had ik daar wel spijt van. Maar aan de andere kant, ik was natuurlijk niet alleen. Opdringerige tekenaars kan ik me eigenlijk niet herinneren.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 2, 2018 / 7:39 pm

   Gewoon even je vriend overhalen 😉 Ik heb ook een paar maanden ‘gesmeekt’ bij mijn vriend, haha! Het is wel echt een aanrader om, als je dan toch weer naar Parijs gaat, wel naar het Louvre te gaan. Zo gaaf om al die kunstwerken te zien.

 2. oktober 2, 2018 / 8:45 pm

  Dat klinkt als een superleuk weekend! Ik vind Parijs zo leuk: het is absoluut een van mijn favoriete steden 🙂 En het is ook ideaal dat je er met de Thalys zo bent.
  Groot gelijk heb je trouwens om de tekenaars te ontwijken. Ik heb met mijn ex ooit een portret laten maken op Montmartre, maar volgens mij moesten we daar €80 voor betalen (en dat was al na flink afdingen ;)).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 5, 2018 / 7:04 am

   Wow, 80 euro na flink afdingen? Ik zou denk ik zijn gevlucht, hahah!

 3. oktober 3, 2018 / 6:39 am

  Ik ben recent nog in Parijs geweest! Maar ben persoonlijk meer een Londen-fan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 5, 2018 / 7:05 am

   Ah, leuk! In Londen ben ik een aantal jaar geleden ook geweest. Daar wil ik nog graag opnieuw naartoe 😊

 4. oktober 3, 2018 / 10:07 pm

  Wauw! Parijs is echt zo mooi!! Ik ben een keer in Parijs geweest, maar zou er graag weer een keertje heen willen!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 5, 2018 / 7:06 am

   Zeker doen! 😊

 5. Esther
  oktober 4, 2018 / 5:27 pm

  Hi Marloes, Wat leuk dat jullie een lang weekend in Parijs waren! Mooie stad lijkt me, zelf ben ik er nog nooit geweest. De foto’s zien er iig leuk uit. Veel geluk jullie samen, op naar de volgende mooie stad….er zijn er zat in Europa en de rest van de wereld. groetjes Esther

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 5, 2018 / 7:58 am

   Hoi Esther, als ik jou was zou ik zeker Parijs een keer bezoeken, want het is echt een heel leuke stad! Dankjewel voor je lieve reactie!

 6. oktober 9, 2018 / 5:03 pm

  Zo leuk! Ik ben zelf nog nooit in Parijs geweest (Mijn vriend een halve dag, net als jij. Haha). Het staat zeker nog op ons lijstje om eens naartoe te gaan. Klinkt echt als een super leuk weekend ❤

  Laatst ben ik naar Berlijn geweest en daar waren die tekenaars ook. Die zie ik tegenwoordig trouwens ook in Amsterdam zitten. Nee, ik ben er geen fan van.

  Al met al een hele leuke blogpost. Ik krijg er de reiskriebels van ~

 7. oktober 12, 2018 / 8:51 pm

  Leuk hoor! Ik ben de komende 2,5 week vrij tussen twee banen in en zit af en toe stiekem te kijken of ik niet een paar daagjes naar Parijs kan. Maar heb me voorgenomen om niet teveel te reizen in deze periode zodat ik thuis ook eens lekker kan relaxen en alles op orde kan hebben voor ik aan een nieuwe job begin. Maar de kriebels zijn er wel, helemaal als ik jouw mooie foto’s zie!

 8. oktober 22, 2018 / 3:56 pm

  Parijs is geweldig, ben er maar een keer geweest maar wil echt al heel lang nog een keer gaan. Kijken of het inderdaad zo geweldig is als in mijn herinnering. Leuke fotos!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 23, 2018 / 9:01 pm

   Het is echt geweldig! Wij hadden ook wel echt geluk met het weer 🙂 Dankje!

 9. november 6, 2018 / 12:05 pm

  Ah, wat fijn dat je samen met je vriend lekker een weekendje op pad ging! Parijs lijkt me een prachtige stad, ik wil er altijd nog eens een keer naartoe gaan. Dit artikel herinnert er me weer aan! Fijne week, liefs Anniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.