NYX palette en ervaring

De mensen die mij bijna dagelijks zien, weten dat ik nauwelijks make-up draag. Meestal draag ik alleen mascara en lippenstift als ik moet lesgeven. De rest van de dagen doe ik meestal niks op. Wel vind ik het leukย om te kijken naar blogs en video’s, waar mensen zich mooi opmaken. Dan vind ik het ook wel jammer dat ik dat niet kan, hahah!

Een paar weken terug was ik in de NYX-winkel in Rotterdam. Daar hebben ze altijd zulke mooie paletten met oogschaduw. Het probleem is alleen: als je niet weet hoe je oogschaduw (mooi) moet aanbrengen, zal het pallet ergens verstoffen. Ik raapte mijn moed bij elkaar en vroeg aan een verkoopster of ze mij zou kunnen leren hoe je een natuurlijke oogschaduw look kan maken. Die dag was er geen tijd, maar een week later was ik van harte welkom.

Zeven dagen later ging ik naar de winkel. Ik vertelde de verkoopster wat ik precies wilde: een natuurlijke look die ook prima kan als je lesgeeft. Ze zocht wat spullen uit en kwam bij me terug. Stap voor stap legde ze me uit wat alle producten waren en hoe ik ze moest gebruiken. Deze stappen heb ik achteraf genoteerd, anders was ik ze nu al vergeten. Ze nam echt de tijd voor me en vond het totaal niet raar dat ik bijna nooit make-up gebruik.

Toen ze oogschaduw erop zat, vond ik het wel mooi, maar nog niet echt ‘wauw’. Dat kwam, omdat er nog geen mascara op was gedaan, vertelde de verkoopster. En inderdaad, nadat ik mascara op m’n wimpers had, vond ik de look echt mooi!

Uiteindelijk kocht ik een palette, een primer (volgens mij heet dat zo) en twee kwasten. Deze week heb ik vakantie en heb ik genoeg tijd om te oefenen!

Welke make-upproducten gebruik jij (dagelijks)?

X Marloes

14 Reacties

 1. februari 26, 2018 / 6:44 pm

  De oogschaduw staat je heel mooi! Leuk dat je het toch eens uitgeprobeerd hebt! Ik ben precies zoals jij: ik draag eigenlijk altijd alleen mascara, lipstick en wat concealer. Ik wil ook graag iets handiger worden met oogschaduw en heb laatst een mooi palette bij Etos gekocht. Nu alleen nog een keer gebruiken! ๐Ÿ˜‰

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 1, 2018 / 4:06 pm

   Dankje! ๐Ÿ™‚ Ik ben benieuwd hoe jouw ervaring zal zijn met het palette, haha!

 2. februari 27, 2018 / 10:31 am

  Wauw super mooi palette en de look staat je heel mooi ook. Dapper dat je het gevraagd hebt of iemand je kon helpen. Zou ik beter ook eens doen want ik ben echt een sukkel met oogschaduw. Ik heb wel een paar mooie paletten liggen maar gebruik ze eigenlijk amper. Ik draag ook voor de rest amper make-up, alleen af en toe wat mascara. Maar ik heb de laatste tijd nogal last van mijn ogen dus het lijkt me niet echt verstandig om te gaan experimenteren nu :p

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 1, 2018 / 4:07 pm

   Ja, ik vond het wel heel ongemakkelijk hoor, haha! Al die vrouwen die in die winkel werken, hebben natuurlijk een hele make-uplook en ik kan nog net omgaan met lippenstift en mascara, hihi.
   Ohnee, dan lijkt het me inderdaad verstandig om nog even te wachten ๐Ÿ˜‰

 3. februari 27, 2018 / 3:53 pm

  Staat mooi zeg! Ik draag zelf heel weinig: wenkbrauwpoeder en mascara. Ik voel me meteen ‘overdressed’ met een extra product erbij haha. Toch word ik van deze look wel enthousiast, misschien toch weer eens een subtiele oogschaduw proberen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 1, 2018 / 4:08 pm

   Dankje! ๐Ÿ™‚ Ik zit er ook over na te denken om nog een wenkbrauwpotlood te kopen, maar ik voel me ook al snel overdressed, haha. Zo’n subtiele oogschaduwlook vind ik ook wel leuk, maar heel heftig met donkere kleuren zou ik echt niet willen.

 4. februari 27, 2018 / 8:53 pm

  Wat tof dat je de stap gezet hebt! Het gekke is, als je het eenmaal vaak draagt, ga je je op een gegeven moment “kaal” voelen als je een bepaalde make-up niet meer draagt haha. Dat heb ik in ieder geval gehad met een lijntje boven mijn ogen en mascara op mijn onderwimpers. Nu doe ik dat ook nog welleen met feestjes weer, dus ik ben weer minder make-up gaan gebruiken.
  Maar vroeger deed ik nooit iets aan mijn wenkbrauwen, terwijl ik me er nu heel raar en moe uit vind zien als ik ze niet bijgetekend heb haha.
  Mijn dagelijkse make-up producten die ik echt geen dag oversla:
  Foundation, concealer, wenkbrauwpoeder, mascara, bronzer, blush.
  En vaak nog een highlighter en natuurlijk lipstiftje.. Klinkt nog best veel zo haha.

  Ik hoop dat het palletje je bevalt!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 1, 2018 / 4:12 pm

   Daar was wel even wat moed voor nodig, haha! Ik heb echt een paar minuten in de winkel staan treuzelen voor ik iemand durfde aan te spreken.

   Ik vind het best knap dat je met redelijk wat make-upproducten kan omgaan, haha! Ik ben al blij als dit me straks goed lukt ๐Ÿ˜‰ Snap wel dat je je kaal kan voelen als je altijd redelijk wat opdoet en dan een dag niks.

 5. februari 28, 2018 / 7:48 pm

  Wat een mooie neutrale look! En wat een mooie kleuren heeft dit palletje! Net als jij ben ik ook geen grote make-up gebruiker; een dun laagje foundation als ik zin heb, een massaraatje en ik werk mijn wenkbrauwen wat bij, that’s it. Maar af en toe experimenten is helemaal niet zo verkeerd:).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 1, 2018 / 4:10 pm

   Vooral als ik me verveel, vind ik het leuk om te experimenteren met make-up ๐Ÿ™‚ En dit palette leek me het fijnst om mee te beginnen, door al die neutrale kleuren! ๐Ÿ˜€

 6. februari 28, 2018 / 8:21 pm

  Prachtige oogschaduw. Ik hou wel van zo’n neutrale look!
  Ik gebruik ook erg weinig make-up, vind dit wel zo fijn.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 1, 2018 / 4:09 pm

   Dankje ๐Ÿ˜‰ Ik had echt verwacht dat ik de enige zou zijn die weinig make-up draagt, maar gelukkig is dat niet zo!

 7. maart 4, 2018 / 6:05 pm

  Oh, ziet er echt heel mooi uit! Ik doe elke dag mascara, lippenstift, foundation en concealer op. Lijkt al veel, vind ik, maar over het algemeen wel heel neutraal gedaan. Ik zou zelfs het liefst enkel lippenstift en mascara gebruiken, maar ik heb vaak last van puistjes en dat vind ik dan toch altijd jammer. Vaak denk ik: “okรฉ, vandaag geen make-up, hm okรฉ, wel wat lippenstift en mascara, tja, ik ben nu toch al bezig, let’s hide those zits”, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.