Nieuwe baan en weer aan het fietsen

Nieuwe baan en weer aan het fietsen

Jeetje mina. Dat is alweer een paar weken geleden dat ik tijd nam voor een blogpost. Op het moment van schrijven kijkt mijn vriend naar Jurassic World. Ik ben geen fan van die films en vluchtte al vrij snel naar boven toen ze in de film een biggetje bij de dinosaurussen loslieten. Dat hoef ik niet te zien! Maar goed, dat mijn vriend (nog steeds verloofde!) de film kijkt, geeft mij weer tijd voor deze hobby: schrijven. Of nou ja, eigenlijk is het typen natuurlijk. Goed, jullie snappen wat ik bedoel. Het leek mij leuk om weer eens een persoonlijke update te geven, aangezien er redelijk wat veranderde in mijn leven de afgelopen tijd.

Mijn eerste fulltime baan

Voor ik kanker kreeg, werkte ik als docent op een middelbare school. Elke dag kwam ik uitgeput thuis en had ik altijd wel wat te doen voor mijn werk. Lessen voorbereiden, toetsen nakijken, mailtjes beantwoorden. Dit ging soms door tot half een ’s nachts en dan was ik nog niet klaar. Ik haalde geen plezier uit mijn werk en stopte. De zoektocht naar een andere baan begon en ik kwam uit bij een leuk online marketingbedrijf voor de functie van ‘SEO Copywriter. Na mijn sollicitatiegesprek was er enthousiasme van beide kanten. En toen bleek dat ik kanker had. De baan moest ik afwijzen, wat ik echt extreem jammer vond. Ik onderging mijn behandeling en begon daarna aan de pre-master communicatiewetenschappen. Het bedrijf bleef door mijn hoofd spoken.

Een poos terug kwam er meerdere keren per dag een advertentie voorbij. Van dit bedrijf voor exact dezelfde functie. Eerst negeerde ik de gesponsorde post, maar na een keer of acht verstuurde ik toch opnieuw mijn motivatiebrief. Gelukkig kenden ze mij nog en ik mocht vrij snel langskomen voor een tweede sollicitatiegesprek, aangezien ik mijn eerste natuurlijk eind 2019 al had. Na twee weken kreeg ik goed nieuws: ik had de baan! Een paar weken later ging ik van start en momenteel werk ik al drie weken als SEO copywriter. Het is een heel leuke baan, eigenlijk alles wat ik wil. De hele dag door schrijf ik teksten en ben ik dus bezig met de Nederlandse taal. Zodra de werkdag voorbij is, heb ik ook daadwerkelijk een vrije avond. Heel fijn. Het is alleen even wennen dat ik veel minder vrije tijd heb.

Nieuwe baan en weer aan het fietsen

Voorzichtige fietstocht op de racefiets

Die werkweek van veertig uur is dus nog even passen en meten. Qua energie gaat het best goed, maar hoe ik het combineer met mijn blog, is nog even een puzzel. Dat komt vast goed. Mijn vriend stelde eergisteren voor om nog een rondje te fietsen op onze racefietsen. Vond ik een leuk en spannend idee. Leuk, omdat ik al maanden niet meer op die fiets rondreed. Wel ook heel spannend. Ik heb al heel lang last van mijn knie. Waarschijnlijk heeft dit met iets van instabiliteit te maken. Dat weet ik nog niet helemaal precies. Mijn fysiotherapeut vertelt het mij telkens, maar ik vergeet het steeds. Afijn, mijn vriend en ik stapten op onze fiets en eigenlijk heb ik geen last gehad van mijn knie. Ja oke, de knie deed wel pijn, maar niet meer dan normaal. Dat gaf wel hoop. Het was ook heerlijk zonnig.

Nieuwe baan en weer aan het fietsen

Ik genoot van de 21 kilometer die wij in een uur fietsten. De komende tijd ben ik van plan om weer vaker op mijn racefiets te stappen. Al is het maar een kort rondje, het is toch iets. Verder ontdekte ik een paar weken geleden dat boksen echt helemaal een sport voor mij is. Elke week volg ik een training bij de boksschool hier in mijn woonplaats. Sinds gisteren verandert er wel wat aan de trainingen door de versoepelen. Iedere groepsles heet nu ‘HIITIT’ – oftewel: ‘High Intensity Interval Training’. Ik ben benieuwd of ik dit volhoud. Morgen staat er voor mij weer een les op de planning. De trainer weet dat ik geen oefeningen voor mijn knieën kan doen. Hopelijk belemmert dit mij niet al te veel tijdens deze nieuwe trainingsvorm.

Voorlopig gaat alles dus helemaal de goede kant op. Wat ik wel spannend vind is de verwijdering van mijn Port-A-Cath die op de planning staat. Het grootste gedeelte van de tijd denk ik er niet aan, want het is pas over een maand. Verder moet ik er ook weer aan wennen dat mijn vriend en ik elkaar minder zien. Hij is kok en de terrassen zijn steeds langer open. Ik ga eens bedenken wat ik op al die avonden alleen ga doen. In ieder geval meer schrijven, dat is een zekerheid.

10 Reacties

 1. mei 20, 2021 / 7:01 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Hopelijk lukt het je om een goede balans te vinden waardoor je ’s avonds ook nog zin en energie hebt om te schrijven. Maar als je zo blijft sporten komt dat vast wel goed. 🙂

 2. mei 20, 2021 / 7:33 am

  Gefeliciteerd met je baan! Als de advertentie wel 8 keer voorbij komt kun je het moeilijk negeren natuurlijk 😉 En wat fijn dat je fietsen weer gevonden hebt. Ik ging zelf ook altijd graag met de racefiets op pad, dat geeft zo’n gevoel van vrijheid vind ik! Nu ook alweer twee jaar niet meer gedaan en denk nog vaak terug aan de mooiste ritjes van toen.

 3. mei 20, 2021 / 7:57 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Wat ontzettend leuk! En lekker dat je ook weer bent begonnen met fietsen. 🙂

 4. mei 20, 2021 / 8:01 am

  Wat mooi dat deze baan toch opnieuw op je pad kwam! Goed om te horen dat het je zo bevalt. En wat ontzettend fijn dat je weer lekker een flink stuk hebt kunnen fietsen!

 5. mei 20, 2021 / 8:56 am

  Oh proficiat met je nieuwe job! Superleuk. Ik ben zelf ook copywriter, en blijf het ook tof vinden om de hele dag met taal bezig te zijn 🙂

 6. mei 20, 2021 / 9:55 am

  Zo tof dat je toch nog die baan hebt nu! En het lijkt me heerlijk om thuis dan niet meer constant met werk bezig te moeten zijn, maar inderdaad ook wel wennen aan fulltime werk (naast je studie ook nog eens!). Super dat je weer op de fiets bent gestapt. Dat shirtje vind ik geweldig trouwens. Jammer dat je er na het fietsen niet één af kunt pakken als beloning;).

 7. Adriaantje
  mei 20, 2021 / 10:33 am

  Wat fijn dat je toch deze baan hebt gekregen.
  Fietsen doe ik je niet na, hoor maar dat shirt hè, heerlijk.
  ’t Was tot voor kort ons zondagse lievelingshapje…helaas is de room in een andere smaak veranderd…

 8. mei 21, 2021 / 10:12 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik snap wel dat dat enorm wennen is een full time baan, 40 uur per week is niet niets!

 9. mei 21, 2021 / 12:19 pm

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat gaaf dat je via een omweg toch daar bent gaan werken. Wat fijn dat ondanks dat je knie nog niet in orde is het fietsen lukt. Wat leuk dat je daarnaast gaat boksen.

 10. mei 23, 2021 / 6:23 pm

  Sowieso gefeliciteerd met je nieuwe baan, wat fijn dat ze er gelijk ook weer zo positief in gingen! En je bent goed bezig met het fietsen en het boksen, respect! En je knie proberen niet te overbelasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.