Minder plezier in bloggen & foodfotografiecursus

Minder plezier in bloggen & foodfotografiecursus

Ik val maar meteen met de deur in huis: de afgelopen tijd heb ik minder plezier in bloggen. Dit merkten jullie waarschijnlijk al, aangezien ik de afgelopen tijd weinig nieuwe posts plaats. Ook op Instagram ben ik minder actief. Deels komt dit door mijn fulltimebaan. Toch ligt het ook aan iets anders. Om me heen merk ik dat meer mensen hier last van hebben, een blogdip. Als ik het er met sommige andere bloggers over heb, hoor ik dat best wat mensen zich herkennen in deze dip. Gelukkig zijn er ook nog een hoop bloggers die hier geen last van hebben, dan heb ik nog genoeg leuke blogposts om te lezen, haha. Maar ik wil wel weer het plezier in bloggen terugvinden, door onder andere een foodfotografiecursus te volgen.

Waarover moet ik bloggen?

Mijn blog begon ik tijdens de lerarenopleiding Nederlands. Ik miste een manier waarop ik mijn creativiteit kwijt kon. Al eerder had ik geblogd en ik wist dat ik dit leuk vond. Mijn moeder gaf me uiteindelijk het idee om weer te gaan bloggen. In het begin blogde ik al over van alles en nog wat: recepten, lesideeΓ«n, series, verlanglijstjes et cetera. Expres koos ik geen niche, want ik wilde over alle onderwerpen kunnen bloggen. Vorig jaar blogde ik natuurlijk over mijn lymfeklierkanker. Er kwamen ook wel blogposts over andere onderwerpen online, omdat ik mijn blog niet wilde omtoveren tot een grote kankerblog. Sinds dit jaar vind ik het alleen lastig om onderwerpen te bedenken voor mijn blogposts. Ik zit ook nog volop in mijn verwerkingsfase en moet nog steeds herstellen van de kanker vorig jaar. Maar waar ik nog over moet bloggen? Dat weet ik niet zo goed.

Gratis webinar

Aangezien ik het altijd wel leuk vind om bezig te zijn met vleesvervangers proeven en recepten uitproberen, wil ik eigenlijk al een paar jaar een foodfotografiecursus volgen. Van meerdere mensen kreeg ik cursussen getipt. Echter wilde ik er geen honderden euro’s aan uitgeven, want zo riant is mijn salaris niet. Ik kan het me niet meer herinneren (mijn geheugen laat me wel vaker in de steek), maar blijkbaar schreef ik mij laatst in voor de gratis webinar van FoodLove. In die webinar, die ik afgelopen week terugkeek, gaf ze allerlei tips over foodstyling en -fotografie. En, wat ik belangrijk vind, Stefanie heeft een prettige stem om naar te luisteren. Aan het eind van de webinar vertelde ze over haar online cursussen, die je online in je eigen tempo kunt volgen, en ik was om!

foodfotografiecursus

Foodfotografiecursus: een cursus die ik al lang wil volgen

De volgende dag schreef ik me niet voor een, maar voor twee cursussen van Stefanie in: Foodstyling & Fotografie Essentials en Manual Mode Masterclass. De foodfotografiecursus gaat over acht onderdelen die uit allerlei filmpjes en soorten uitleg bestaan over onder meer props, compositie, belichting en nabewerking. In de Manual Mode Masterclass leer ik allerlei dingen over fotograferen met mijn camera. Ik beschik al zo’n vijf jaar over mijn huidige camera en weet nog steeds weinig tot niks over alle functies, dus die cursus is meer dan welkom. In de foodfotografiecursus zitten, naast de filmpjes, ook een werkboek, cheatsheet (met tips) en document waar alle theorie van de filmpjes in staat. Deze documenten heeft mijn moeder voor me geprint, zodat ik echt fijn met de cursus aan de slag kan. Het eerste onderdeel gaat over het ontdekken van de eigen stijl en daar ben ik nu mee bezig.

Wat meer informatie over de foodfotografiecursus

De fotografiecursus & manual mode masterclass * kosten € 225,- en € 149,-, maar als je ze tegelijkertijd koopt, is dit € 324,-. Ik wist toch al dat ik ze allebei wilde volgen, dus kocht ik ze in een keer. De cursussen staan op Teachable, wat ik een fijn platform vind. Hier staat alles overzichtelijk op een rijtje en zie ik makkelijk welke onderdelen ik al heb afgerond. Oja, bij de fotografiecursus zit ook een Facebookgroep. Hierin delen andere deelnemers hun vooruitgang. Dit vind ik een heel leuke en leerzame toevoeging. Mocht je een cursus volgen, dan krijg je 10,- korting met de code MEVROUWMARLOES. En heb je vragen over de cursus, dan stel je die gemakkelijk via Instagram aan Stefanie.

Kom maar op met dat fotografeerplezier!

Hier ben ik nu dus mee bezig. Ik hoop dat ik op deze manier het plezier in foto’s maken terugvind en dat ik dit enthousiasme ook weer op mijn blog kan delen. Uiteindelijk vind ik schrijven nog steeds fantastisch om te doen en wil ik deze hobby echt niet opgeven.

Volg jij ook soms een (online) cursus?

* Dit is een affiliatelink. Als je een cursus via deze link aanschaft, krijg ik hier een kleine commissie over. Dit kost jou niks extra’s, maar vind ik wel zo eerlijk om te laten weten.

14 Reacties

 1. augustus 9, 2021 / 7:40 am

  Wat een leuk idee van die cursus! Inderdaad hier ook een beetje een blogdipje, ik post nog wel af en toe, maar het gaat niet zo makkelijk als eerder. Ik merk zelf dat naast de uitblijvende inspiratie, ik het soms ook lastig vind om dingen te publiceren omdat ik maar blijf lezen of er niets in staat waarmee ik op mensen hun tenen trap / beledig. De hele samenleving is voor m’n gevoel zo gevoelig en explosief geworden in deze hele crisis dat ik bij van alles bang ben voor mensen met hooivorken voor m’n deur. Wellicht onterecht, maar het geeft toch een drempel! Stom he?

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 10, 2021 / 6:33 am

   Ah, ja, dat kan ik me wel voorstellen, hoor! Wel jammer, want daardoor is bloggen ook minder leuk. Ik krijg soms heel rare reacties op m’n blogposts die over vega(n) producten gaan, maar daar kan ik dan wel om lachen. Hopelijk krijg jij ook weer genoeg inspiratie en wordt de samenleving gewoon snel minder explosief.

 2. augustus 9, 2021 / 7:45 am

  Wat een goede stap! Ik kan me voorstellen dat je hierdoor weer wat meer blog-energie krijgt en zin om dingen uit te proberen πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 10, 2021 / 6:34 am

   Dat denk ik ook! πŸ™‚

 3. augustus 9, 2021 / 8:31 am

  Wat een leuke stap, ik hoop echt dat je er weer meer plezier in het bloggen door gaat vinden of op zijn minst een nieuwe hobby door gaat ontdekken!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 9, 2021 / 10:00 am

   Ik hoop het ook! πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 9, 2021 / 10:00 am

   Dankjewel!

 4. Adriaantje
  augustus 9, 2021 / 10:41 am

  Wat goed (en leuk) deze cursussen, ik ben heel benieuwd. en wens je veel plezier daarmee.

 5. augustus 9, 2021 / 7:47 pm

  Fijn om even iets van je te lezen. Heel veel plezier met de cursussen die je gaat doen! En wie weet levert dat weer nieuwe inspiratie op.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 10, 2021 / 6:34 am

   Dankjewel! Ik hoop het 😊

 6. augustus 9, 2021 / 8:38 pm

  Ik denk dat we allemaal weleens door zo’n dip gaan. Dat geeft ook niet. Ik vermoed dat het bij mij ook wat minder zal worden als ik met mijn nieuwe werk start en ik weet soms ook niet waarover ik moet schrijven.
  Super fijn van die cursussen! Ben al benieuwd om hier eens een paar van je foto’s te zien. Iets nieuws doen brengt altijd nieuwe energie. Hopelijk haal je er veel plezier uit πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 10, 2021 / 6:44 am

   Ik ben heel benieuwd hoe je je nieuwe baan gaat vinden! Maar dat lees ik vast vanzelf πŸ˜‰. Haha, ik moet zeggen: ik maakte een moodboard en een collage van mijn eerdere foodfoto’s en zag dat er nog wel veel werk aan de winkel is. Hopelijk zie je binnenkort wel inderdaad mooie foto’s voorbijkomen! Ik zal er in ieder geval over bloggen 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.