Mijn voornemens voor 2018

Elk jaar maak ik ze opnieuw: de goede voornemens. Elk jaar ga ik zeker weten tien kilo afvallen, drie keer per week naar de sportschool, minder geld uitgeven aan onnodige dingen, eerder beginnen met leren voor mijn tentamens enzovoorts. Maar niet heus. En ieder jaar heb ik opnieuw deze voornemens die ook alleen maar voornemens blijven. Nou goed, naast al die standaarddingen heb ik ook wel echt een paar doelen die ik wil behalen in het komende jaar. Doelen die (hopelijk) iets bereikbaarder zijn dan al die bovenstaande voornemens. Die doelen deel ik graag met jullie. Misschien dat het me ook eens motiveert als ik ze op mijn blog publiceer.

Zonder herkansingen over naar het vierde jaar
Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding (lerarenopleiding Nederlands). Heel fijn zou ik het vinden om over te gaan naar mijn laatste jaar en in één keer te kunnen afstuderen (al zou ik dan afstuderen in 2019, maar 2018 heeft daar wel invloed op). Dit is zeker haalbaar, maar moet ik mezelf wel blijven motiveren om huiswerk te doen voor school. Ik vind lesgeven namelijk honderd keer leuker dan zelf les te krijgen. Met plezier ga ik naar mijn stage, maar ik moet mezelf echt dwingen om naar mijn eigen colleges te gaan. Het scheelt dat al mijn colleges verplicht zijn, anders was die motivatie nog verder te zoeken.

Over mijn rijangst heenkomen
Sinds Valentijnsdag dit jaar ben ik een trotste bezitster van een mooi, roze rijbewijs. Al mijn rijlessen heb ik met plezier gevolgd (af en toe was het vervelend, als ik vroeg moest opstaan of na mijn colleges in de avond nog moest rijden). De auto sloeg een aantal keer af, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik deed drie keer over mijn theorie-examen (had niks te maken met niet leren, want ik had twee papieren boeken en een online theorieboek uit mijn hoofd geleerd en allemaal oefentoetsen gedaan) en ik slaagde in één keer voor mijn praktijk! En toen begon het rijden in een benzine-auto. Wat. Een. Verschrikking. Elke keer ben ik bang dat de auto afslaat, want ik heb al zo vaak gehad dat ik de auto liet afslaan voor een stoplicht. Ook kreeg ik de auto gewoon niet meer aan de praat bij een rotonde. Sindsdien ben ik bang om te rijden. Wat mij het meest zou helpen is een automaat, maar zelf heb ik nog geen auto nodig en ik ken niemand in mijn omgeving met een automaat. Dus wil ik mezelf ertoe zetten om vaker te rijden in de auto van mijn vriend. Wat niet erg meehelpt is dat ik door mijn drukke rooster gewoon bijna nooit in zijn auto kan rijden, want we zien elkaar meestal alleen in de avond. In januari gaan we een midweekje naar Brugge, dus dan ga ik wel stukjes proberen te rijden.

Blijven schrijven
Sinds half september dit jaar ben ik weer begonnen met bloggen (op aanraden van mijn moeder). Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en ik heb wel eens vaker blogs bijgehouden. Ik merk dat ik het bloggen en het lezen van blogs echt leuk vind. Af en toe had ik wel iets minder motivatie deze maand, maar de schuld daarvoor geef ik aan al die korte, koude dagen (en veel te lange collegedagen). Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar mij gaat brengen en ik hoop veel artikelen in het nieuwe jaar te schrijven en mijn plezier in bloggen te behouden!

Gek om me te realiseren dat dit het laatste blogbericht is dat ik zal posten in 2017. Ik blog nu zo’n vier maanden en ik vind het tot nu toe erg leuk om te doen! Dat mijn berichten door jullie gelezen worden, zorgt natuurlijk ook voor de motivatie om verder te schrijven.

Ik wens jullie allemaal een fijn, gezond en leuk nieuwjaar toe en ik hoop dat iedereen heelhuids 2018 ingaat!

Heb jij nog voornemens voor 2018?

X Marloes

12 Reacties

 1. december 31, 2017 / 10:37 am

  Ik vind dat je het bloggen super doet. Zo leuk dat je de stap naar bloggen dit jaar hebt gezet en ik hoop dat je in 2018 nog veel meer artikelen met plezier gaat schrijven en plaatsen πŸ™‚ De rijangst is superherkenbaar. Ik heb zelf op dat vlak flinke stappen weten te zetten in het afgelopen jaar, want daarvΓ³Γ³r was ik ook doodsbang voor autorijden. Het heeft me vooral geholpen om gewoon te doen en dan achteraf te merken dat het vaak zo erg meevalt. Mijn auto is ook talloze keren afgeslagen, soms zelfs tot 3x toe voor hetzelfde stoplicht. Maar you’ll get there in the end! πŸ™‚ Je kunt het!
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een geweldig 2018 toe.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2018 / 11:01 am

   Aaah, bedankt! πŸ™‚ Dat is echt een mooi compliment! Jouw rijangst ervaring ga ik onthouden voor als ik weer achter het stuur kruip.

   Jij ook nog de beste wensen!

 2. december 31, 2017 / 3:06 pm

  Succes met je voornemens πŸ˜‰ Doe ik eigenlijk nooit aan, om de simpele reden dat ik iets altijd meteen wil doen als het in mijn kop schiet, haha. Ik wacht er dus niet echt mee tot januari. Niet dat ik ze daarom langer volhoud, maar goed, hahaha!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2018 / 11:02 am

   Dankje! Hahaha, ja het zijn wel dingen waar ik altijd aan wil werken, dus ook mijn goede voornemens πŸ˜‰

 3. december 31, 2017 / 3:27 pm

  Ik was vroeger ook echt geen held in de auto. Tijdens mijn eerste rijles moest ik aan de kant gaan staan van m’n instructeur om te ontspannen. Haha :p vond het echt doodeng. Maar na die rijlessen mocht ik alleen rijden en doordat ik niet elke dag 40min naar David wou fietsen, nam ik de auto vaker en daardoor ging het elke keer beter en beter πŸ™‚ Ik had wel geluk dat onze auto praktisch niet kon afslaan en nu rijd ik soms met David zijn “automatic” (wat een luxe!) Ik hoop dat je er wat aan kan wennen in 2018. ’t Is zo fijn als je rustig in de auto kan zitten.
  Fijne avond vanavond en een 2018 met lieve mensen en mooie herinneringen. Γ‰n rustige autoritjes πŸ˜€

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2018 / 11:08 am

   Dat is wel het vervelende bij mij: ik kan eigenlijk bijna nooit rijden, omdat er niet altijd een auto beschikbaar is. Als ik een auto neem, wordt dat sowieso ook een automatische, hihi.

   Jij ook nog een fijn 2018!πŸ˜„

 4. december 31, 2017 / 7:34 pm

  Toffe voornemens Marloes!
  Jij komt zeker weten wel over je rijangst heen! πŸ™‚

  Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst.

  Liefs
  x

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2018 / 11:09 am

   Dankjewel Fabienne! πŸ™‚

   Fijn 2018! X

 5. januari 1, 2018 / 1:16 pm

  Heel erg veel succes met je voornemens!
  Een heel fijn 2018 gewenst. Dat je al je doelen & dromen maar mag waarmaken.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2018 / 11:09 am

   Dankjewel en hetzelfde toegewenst!

 6. januari 1, 2018 / 5:55 pm

  Succes met je voornemens, vooral je rijangst is het zo waard om tijd in te steken! Het hebben van een rijbewijs en overal kunnen gaan waar en wanneer je wilt is zo’n heerlijke vrijheid πŸ™‚
  De beste wensen voor 2018!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2018 / 11:10 am

   Het lijkt mij ook heerlijk om altijd en overal heen durven te rijden!

   Jij ook nog de beste wensen! πŸ˜„

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.