Mijn nieuwe baan als marcom-medewerker

Nieuwe baan als marcom-medewerker

In mijn vorige blogpost beloofde ik mijn volgende blogpost (deze dus) direct te gaan schrijven. Belofte maakt schuld en deze belofte kom ik graag na. Ik heb namelijk een nieuwe baan als marcom-medewerker bij een stichting die ontzettend goed bij mij past. Toen ik het functieprofiel las en dit ook met vrienden en familie deelde, kreeg ik te horen dat de baan echt op mijn lijf was geschreven. Misschien een beetje gek om te zeggen, maar dat is ook echt zo.

Aan de slag bij Stichting kanker.nl

Sinds 1 november werk ik 32 uur in de week voor Stichting kanker.nl. Misschien ken je de stichting, misschien ook niet. Deze stichting is eigenlijk een beetje het niet-sexy broertje (of zusje) van KWF Kankerbestrijding, een organisatie die iedereen wel kent. Tien jaar geleden werd Stichting kanker.nl opgericht met het idee dat deze stichting zich volledig kon gaan focussen op juiste en betrouwbare informatievoorziening rondom kanker. Zo is er op de website van alles te vinden voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en andere mensen die op zoek zijn naar informatie over kanker. Ook kunnen mensen bloggen op de website of gespreksgroepen starten. Gezien mijn eigen kankerverleden leek het me fantastisch om voor de stichting te mogen werken. Ik was dus niet op zoek naar een nieuwe baan, maar toen ik de baan aangeboden kreeg na twee sollicitatiegesprekken (ik heb in totaal zes mensen gesproken) greep ik met alle liefde deze kans aan.

Wat doe ik als marcom-medewerker?

Even uitleggen wat ik doe, want wat houdt deze nieuwe baan als marcom-medewerker bij Stichting kanker.nl in? Marcom is een afkorting voor marketing- en communicatie, twee werkvelden die samenkomen en dus gecombineerd kunnen worden. Ik word heel rustig ingewerkt. Dat is heel fijn, want het CMS-systeem (het systeem waar de website op draait, WordPress is bijvoorbeeld ook een CMS-systeem) is niet heel logisch. Zo krijg ik alle ruimte om te wennen aan de voor mij nieuwe werkwijze en bestanden. Uiteindelijk krijg ik de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het schrijven van de nieuwsbrief;
 • Posts voor social media bedenken, captions (teksten) schrijven, soms ook de afbeeldingen opmaken en alles op tijd posten;
 • Wat ik leuk vind, is dat ik ook het social media beheer mag uitvoeren. Dit houdt in dat ik reageer op reacties onder onze posts en directe berichten ook beantwoord;
 • Voor een deel zal ik de website beheren, veranderingen op pagina’s doorvoeren en nieuwe pagina’s aanmaken;
 • En nog meer, maar dan ga ik alweer dieper in op dingen van marketing en communicatie. Hier zal ik jullie niet mee vervelen.

‘Wereldreis’ naar Amsterdam

“Wauw, dat klinkt echt als dé perfecte baan voor jou als creatief schrijver én ervaringsdeskundige!” Ik hoor het jullie bijna denken. Ja toch, niettan? Kleven er dan he-le-maal geen nadelen aan deze baan? Jawel. Eén. Het kantoor van Stichting kanker.nl zit in Amsterdam en ik woon in het Brabantse Roosendaal. Dat betekent dat ik met de auto op een dag zo’n 260 kilometer moet rijden in totaal. Buiten de spits lukt dat in iets meer dan drie uur (in theorie). En, in theorie, heb ik vijf uur totale reistijd als ik met het openbaar vervoer ga.

Helaas laat de NS me tot nu toe iedere keer weer in de steek en ben ik elke kantoordag tot nu toe ruim zes uur aan het reizen geweest. In mijn proefmaand (die is nu voorbij) ging ik twee keer per week naar kantoor. Deze maand ga ik ook nog twee keer per week naar kantoor, maar vanaf januari wordt dit één keer per week. Ik houd het anders niet vol. Bovendien kan ik mijn werk ook prima op afstand uitvoeren. Is er dan een keer een belangrijke meeting waar ik echt bij moet zijn offline? Dan vind ik het ook niet erg om een keer extra naar kantoor te gaan.

Ik kijk er onwijs naar uit om deze nieuwe baan als marcom-medewerker een hele tijd uit te voeren en ben heel benieuwd naar mijn komende werkmaanden!

Kende jij Stichting kanker.nl al?

10 Reacties

 1. Gien
  december 4, 2023 / 8:01 am

  Wat leuk Marloes! Ik had je ‘zien’ wandelen door Amsterdam (lang leve de smart watch!) en vroeg me al af wat je zo ver van huis deed, haha! Deze baan klinkt inderdaad superleuk, heel veel plezier en succes gewenst!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 4, 2023 / 10:03 am

   Hahahaha, ja, ik dacht al stiekem dat je dat misschien zou denken als ik een duimpje omhoog van je ontving 😂. Heel erg bedankt!

 2. Anja Verbogt
  december 4, 2023 / 9:23 am

  Wat leen leuke baan Marloes!
  Echt iets voor jou.
  Het gaat je goed en heel veel succes!
  Groetjes ook aan wouter
  Groetjes Anja

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 4, 2023 / 10:02 am

   Hey Anja,

   Superlief van je 😊

   Groetjes terug, ook aan Cor!

   Groetjes,

   Marloes en Wouter

 3. december 4, 2023 / 11:29 am

  De baan is inderdaad op je lijf geschreven. Gefeliciteerd en veel succes! Gelukkig kan je flexibel omgaan met kantoordagen, want de reistijd klinkt inderdaad pittig. Zoek maar vast wat leuke boeken uit om in de trein te lezen, haha!

 4. december 4, 2023 / 12:04 pm

  Wat een mooie baan, voor je.
  En nee ik had nog niet van Stichting kanker.nl gehoord.
  Maar juist mooi als ervaringsdeskundige!

 5. december 29, 2023 / 9:18 pm

  Ik loop een beetje achter met blogs lezen haha, maar gelukkig had ik je allang gefeliciteerd toen je hierover vertelde. Maar heel leuk om nog even erover te lezen. Ik kende Stichting Kanker.nl voordat ik er van jou over hoorde ook niet. Met jou als Marcommedewerker krijgt het vast veel meer bekendheid!

 6. december 31, 2023 / 3:48 pm

  Ik kende de afkorting niet maar tof dat het je bevalt en dat je proeftijd voorbij is. De reistijd is echt verschrikkelijk, gelukkig is het maar 1x maar toch hoop dat het treinreizen gaat verbeteren voor je.

 7. februari 2, 2024 / 8:44 pm

  Ik moest vandaag ineens aan je denken. Wat fijn dat het goed met je gaat en dat je zo’n mooie baan hebt gevonden! Ik hoop dat het met één kantoordag per week nu beter gaat.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 23, 2024 / 5:24 pm

   Lekker late reactie van mij, maar wat een lief bericht van je! Gaat zeker beter nu met één kantoordag per week. Heb ook een rechtstreekse reis ontdekt, waardoor ik gewoon 2 uur achter elkaar kan blijven zitten en werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.