Mijn kerstdagen | Taart, gourmetten en een kerstlunch

Mijn vriend is kok, dus Kerst vieren wij op een dag die hij vrij is. Dit jaar kreeg hij op kerstavond vrij, zodat we samen kerst konden vieren. De dag ervoor was mijn vriend jarig, dus vierden we kerst en zijn verjaardag op dezelfde dag. De cadeau’s die hij van mij kreeg, waren een

Eastpak rugzak, een kersttrui en kerstsokken. Verder had ik het huis versierd en de favoriete taart van mijn vriend gekocht: kersenvlaai.

24 december keken we films, aten we popcorn en in de avond gingen we gourmetten. Voor het ontbijt had ik heel leuke broodjes, in de vorm van elanden, gekocht. De overgebleven broodjes legden we tijdens het avondeten op het gourmetstel. Na het avondeten speelden we nog een potje Monopoly en daarna was de dag alweer voorbij.
Het huis had ik dus versierd met slingers en ballonnen. Ik heb echt een hekel aan ballonnen opblazen. Er is altijd wel een ballon die ontploft, waardoor ik de ballonnen niet heel erg op durf te blazen. En dan moet je er ook altijd zo’n knoop in leggen. Mijn vingers werden half afgekneld tijdens het leggen van die knopen, maar het resultaat was geslaagd en mijn vriend was heel blij dus ik ook.

Ik deed de boodschappen voor het gourmetten. Mijn vriend had van tevoren verteld welke soorten vlees hij wilde, dus ik had braaf een boodschappenlijstje gemaakt. Als vegetariër kom ik nooit op de vleesafdeling, dus ik weet ook niet echt hoe alle verschillende soorten vlees eruitzien. Gehakt kan ik nog wel herkennen en spek ook, maar ik raakte in paniek toen er op de verpakking van de speklappen stond: speklappen zonder zwoerd. Hoe moet ik dan weten of dat gewoon normale speklappen zijn of niet? Ik had ook al moeite met het vinden van de biefstukken. Dus na zo’n twintig minuten zoeken ben ik naar iemand van de vleesafdeling gelopen en legde ik uit dat ik vegetariër was en dus geen idee had hoe al het vlees eruit zag. De persoon die achter de slagerstoonbank ik de supermarkt werkte, lachte vriendelijk en hielp me toen. Anders had ik er nu waarschijnlijk nog gestaan.

Gisteren, op Eerste Kerstdag, ging ik lunchen met mijn ouders, oma en stiefbroers. Mijn moeder had de tafel mooi gedekt en lekkere lunchdingen ingeslagen. Met mijn 21-diner in gedachten, probeert mijn moeder de afgelopen tijd wat recepten uit. Dit keer had ze crèmesoep van pastinaak en broccoli gemaakt. Dat smaakte goed! Dus, wie weet wordt dat ook geserveerd tijdens mijn diner.
Ook had ze gevulde eieren gemaakt. Dat vind ik echt zó lekker. Met oud en nieuw wil ik ook altijd gevulde eieren, dus die maak ik elk jaar. Nu waren ze natuurlijk ook van harte welkom. En er was ook beleg van de Vegetarische Slager. Héérlijk!

Dit jaar is het eerste jaar dat we geen kerstdiner hebben met de familie. Aan de ene kant jammer, aangezien we elk jaar een diner hadden. Aan de andere kant vind ik het ook wel relaxed. Vandaag kan ik de hele dag niksen, een beetje uitrusten en me alvast gaan voorbereiden op oud en nieuw.

Wat heb jij dit jaar met Kerst gedaan/doe jij vandaag met Kerst?

X Marloes

8 Reacties

 1. december 26, 2017 / 12:03 pm

  Zo gezellig! Onze Kerst viel dit jaar een beetje in het water, haha. Mijn grootouders komen op kerstavond altijd, maar ze zaten vast aan zee omdat mijn opa niet kon rijden door rugpijn. Echt balen. We hebben dan maar Kerst onder ons vieren gevierd, was ook gezellig, maar ik had niet echt een kerstgevoel. Ze komen nu gelukkig wel voor Nieuwjaar! 🙂 Fijne feestdagen nog!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 26, 2017 / 3:20 pm

   Ahw, wat jammer dat ze niet konden komen! Wel gezellig dat ze met Nieuwjaar langskomen 😄

   Jij ook nog fijne feestdagen!

 2. december 26, 2017 / 12:50 pm

  Wat een gezelligheid! Stiekem lijkt me dat ook wel lekker hoor, met kerst helemaal niks moeten! Gister zijn we uit eten geweest met familie en vanavond gaan we gourmette met het gezin. Wel in onesie en joggingbroeken, haha. Lekker simpel dus!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 26, 2017 / 3:21 pm

   Ik vind het heerlijk! Uiteten gaan en gourmetten is natuurlijk ook leuk! Vooral gourmetten is volgens mij bij het merendeel traditie, haha!

   Fijne Tweede Kerstdag😄

 3. december 26, 2017 / 1:01 pm

  Dat klinkt als een gezellige kerst met zo te horen veel lekkere dingen! Haha, ik ben dus ook echt heel slecht met vlees uitzoeken en herkennen. Ik heb als vegetariër geen flauw idee wat wat is 😉 Geniet lekker van je rustige dag vandaag!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 26, 2017 / 3:23 pm

   Is het zeker 🙂 Ben ik gelukkig niet de enige die vlees slecht kan herkennen, hihi. Dankje! Jij nog een fijne kerstdag toegewenst 😉

 4. december 29, 2017 / 10:02 pm

  Het ziet er uit als of jij een leuke kerst hebt gehad! De tafel zag er ook netjes uit trouwens 🙂

 5. januari 3, 2018 / 12:04 am

  Kersenvlaai! The best there is! 🙂 Ook mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.