Mijn goede voornemens voor 2021!

Mijn goede voornemens voor 2021!

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde met nieuwe kansen. 2020 was een heftig jaar. Een jaar dat heel anders liep dan ik van tevoren had gedacht. Toen ik wist dat ik kanker had, besloot ik mijn blogposts over goede voornemens op persoonlijk gebied en blogdoelen voor dat jaar niet te plaatsen. Ik wilde mij namelijk focussen op mijn gezondheid en mij niet vastpinnen op dingen. Voor 2021 heb ik ook geen goede voornemens bedacht. Toch zijn er altijd wel doelen die ik in mijn hoofd heb zitten en graag met jullie deel.

Fitter worden

Ik begin met een doel op fysiek vlak. Uiteraard is mijn lichaam nog niet de oude. Dat zal nog wel eventjes duren. Het helpt ook niet dat ik een jaar niet mag hardlopen. Hierdoor beweeg ik steeds minder. Ik had mij laatst bijna ingeschreven bij een sportschool, maar toen kwam de lockdown. Om toch weer fitter te worden heb ik voor mijzelf een wandeldoel gesteld: 500 kilometers in 2021. Of dit gaat lukken zie ik wel. Het is een mooi doel en elke gewandelde meter is er een. Verder hoop ik binnenkort toch te kunnen sporten bij een sportschool. Maar dat is nog even afwachten. En in de lente en zomer, als het langer licht is, ben ik ook weer van plan om op mijn racefiets te stappen. Want wat is het heerlijk om te wielrennen.
Madelon bedacht een wandelchallenge waar ik ook aan meedoe. Die challenge is hier te vinden.

Bloggen

Het schrijven van blogposts heeft bij mij een tijd op een lager pitje gestaan. Studeren en een bijbaan kosten mij enorm veel energie. Maar wat zou ik het jammer vinden als ik mijn blog zo blijf “verwaarlozen”. Voor nu neem ik mij voor om weer wekelijks minstens een blogpost online te zetten. Een redelijk haalbaar doel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik momenteel niet veel inspiratie heb voor het schrijven, maar misschien komt die inspiratie weer als ik aan het schrijven ben. Het lijkt mij leuk om weer meer te schrijven over vleesvervangers en bewegen (of misschien komen er wel heel andere onderwerpen aan bod). De tijd zal het leren.

Rust nemen

Aan het begin van het collegejaar merkte ik al snel dat mijn concentratievermogen en geheugen niet meer zijn zoals ze waren. Heel enthousiast had ik mij voor vier vakken dit semester ingeschreven. Toch ging het in de loop van de tijd minder goed. Na een college (die duren bij mij drie uur) was ik helemaal op en had ik geen tijd om de verplichte literatuur te bestuderen. Laatst besloot ik dan ook om maar twee vakken dit semester echt te doen. Deze maand staat in het teken van tentamens en ik hoop dat ik deze twee vakken goed kan afronden. Ik moet nog kijken wat ik komend semester doe qua vakken. Volgens mij moet ik er dit jaar vijf afronden om naar het volgende jaar te mogen. Dat wordt misschien een beetje spannend, maar beter dan mijn best kan ik niet doen.

Ik gun mijzelf de rust die ik verdien na 2020. Veel mensen nemen (zo lees ik op internet) een soort tussenjaar na alle chemokuren. Uiteraard hoop ik dat ik dit eerste collegejaar wel haal en dat ik door mag met de studie. Maar als dit niet zo is, zie ik dit als een heel leerzaam tussenjaar.

Hebben jullie goede voornemens voor 2021?

11 Reacties

 1. januari 4, 2021 / 9:45 am

  Ik denk dat die laatste een heel belangrijke is! Mooi lijstje met haalbare doelen, lijkt me zo 🙂

 2. Johanna
  januari 4, 2021 / 10:06 am

  Wat je studie betreft, kun je geen verlenging krijgen? Kanker is niet niets. En hoe gaat het met de statistiek? (Ik ben nog steeds bereid je te helpen, en met zoom is dat ook mogelijk) Succes met alles, het gaat je lukken.

 3. januari 4, 2021 / 10:21 am

  Mooie voornemens! Gelukkig 2021 🙂

 4. januari 4, 2021 / 2:59 pm

  Die rust klinkt als heel erg nodig. Goed dat je jezelf die rust ook gunt, al zal dat vast niet altijd leuk zijn. Ik vind 500 km wandelen een haalbaar doel, maar je hebt gelijk: elke meter is er één en daar mag je trots op zijn!

 5. januari 4, 2021 / 5:10 pm

  Mooie doelen! Rust nemen is zo belangrijk.
  Fitter worden is ook wel een van mijn doelen. Ik was goed op weg, maar toen sloten de sportscholen dus kwam er toch even een dipje. Nu vol goede moed weer beginnen!

 6. januari 5, 2021 / 6:36 pm

  Ik vind 1 januari de domste datum om aan iets nieuws te beginnen. Het is koud, veel donker en dat gaat ook nog een tijd duren. Alle kanten op het beste moment om ergens mee te stoppen lijkt me. Maar ik wens iedereen alle geluk toe.

 7. januari 6, 2021 / 10:35 am

  Dit zijn hele mooie en haalbare voornemens. Veel succes ermee <3

 8. januari 10, 2021 / 10:09 am

  Wat goed dat je een bewuste keuze hebt gemaakt om minder te gaan doen, dat was vast niet makkelijk! Vaak kunnen ze op de universiteit een uitzondering maken als je in een jaar niet genoeg punten haalt door omstandigheden, dus vraag vooral de studieadviseur (zo heet dat in Groningen misschien heet het bij jou anders, maar er is vast iemand die studenten helpt met vragen en planning) daar eens naar. Ik denk dat jou kanker zeker wel als goede reden daarvoor geldt!

 9. januari 15, 2021 / 10:31 am

  Mooie voornemens. Ik hoop dat dit het jaar wordt waarin je weer helemaal fit mag zijn en ook je concentratie en geheugen weer top zullen werken. Succes met je studie!

 10. januari 30, 2021 / 8:59 pm

  •Veel succes met je goeie voornemens voor deze jaar.
  Komt wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.