Mijn goede voornemens voor 2019!

Vorig jaar had ik voor 2018 drie goede voornemens opgesteld. Twee van de drie zijn behaald: zonder herkansingen overgaan naar het vierde (en hopelijk laatste) studiejaar. Ook ben ik blijven bloggen (gelukkig!). Het lijkt mij heel leuk om mijn doelen/goede voornemens voor komend jaar met jullie te delen. Misschien dat jullie er zelf nog inspiratie uit kunnen halen.

Over mijn rijangst komen
Ik heb al bijna twee jaar een rijbewijs in mijn bezit. Nog steeds vind ik het eng om in een auto te rijden. Dit komt vooral, doordat ik het erg lastig vind om de auto vanuit stilstand te laten rijden. Ik laat ‘m ook zo vaak afslaan. Komend jaar wil ik in ieder geval een keer een auto met automaat huren, maar ik zou graag ook durven rijden in een schakelauto. Dit blijf ik komend jaar dus gewoon proberen.

Een halve marathon lopen
Begin dit jaar ben ik begonnen met hardlopen. Ik heb al meerdere keren meegedaan aan een hardloopevenement waarbij ik tien kilometer liep. Het lijkt me geweldig om komend jaar een halve marathon te lopen. Die tijdens de marathon van Amsterdam heb ik op dit moment op het oog, omdat die pas in oktober is. Genoeg tijd om mij voor te bereiden! Daarnaast lijkt het mij super als ik tien kilometer onder het uur kan lopen. Mijn persoonlijke record staat nu op 1 uur, 3 minuten en 54 seconden. Met wat meer training, moet het vast lukken om dit record te verbreken.

Afstuderen
Hoe leuk ik het studeren (af en toe) ook vind, na vier jaar (eigenlijk vijf, ik ben geswitcht van studie) ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik loop nu nog op schema, dus het zou mij in principe moeten lukken om gewoon dit schooljaar af te studeren. Ik hoop ook echt dat dit mij gaat lukken. Wat ik na deze studie ga doen, weet ik nog niet. Misschien dat ik nog een master wil volgen. Misschien ga ik gewoon meteen fulltime werken. Ik wil er nog niet teveel over nadenken. Eerst mijn diploma halen, dan kijk ik wel verder.

Blijven bloggen en mij ontwikkelen op dit gebied
Ik blog al meer dan een jaar en wil dit zeker komend jaar blijven doen. Af en toe heb ik weinig inspiratie en ik heb het heel erg druk. Gelukkig vind ik altijd wel een paar momenten in de maand om een of meerdere blogposts te schrijven.

Wat ik naast bloggen ook wil doen, is mij te verdiepen in andere aspecten die komen kijken bij bloggen. Het lijkt mij interessant om bijvoorbeeld te leren over SEO. Hier weet ik op dit moment namelijk niks vanaf. Workshops en masterclasses over bloggen wil ik komend jaar gaan volgen. Op die manier verbreed ik mijn kennis over het onderwerp en zie ik eens andere mensen in het echt die bloggen ook leuk vinden.

22 boeken lezen
Dit jaar is het mij gelukt om 18, misschien nog net 19 boeken, te lezen. In de zomer had ik meer boeken kunnen lezen. Ik was op een gegeven moment bezig in zeven boeken tegelijkertijd en uiteindelijk heb ik er misschien twee uitgelezen.  De boeken die ik deze zomer niet heb uitgelezen, wil ik komend jaar in ieder geval wel uitlezen. Verder staan er een paar boeken op mijn lijstje met boeken die ik nog wil lezen, zoals:

 • Annemerel de Jongh – Trainen als een topatleet
 • Louis O’Neill – Mermaid
 • Johan Goossens – Wie heeft er wel een boek bij zich?
 • Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a Fuck
 • John Green – Turtles All the Way Down

Heb jij goede voornemens voor volgend jaar? En welk boek raad jij aan om te lezen?

Liefs,

Marloes

 


Foto door: Laura Vonk

10 Reacties

 1. december 10, 2018 / 9:13 am

  Wauw, een halve marathon lopen! Wat een gaaf doel. Als ik dit zo hoor komt dat helemaal goed.

  Turtles all the way down heb ik binnen een paar dagen uitgelezen, vond het een heel fijn geschreven boek. En vooral voor mensen die angstklachten hebben (gehad) herkenaar!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 10, 2018 / 12:26 pm

   Aaah, dankje! Ben nu eerst bezig met het rustig opbouwen van kilometers, omdat ik net een blessure heb gehad. Ik hoop echt dat het mij lukt 🙂

   Oeh, ik ben benieuwd naar het boek! John Green schrijft ook heel goed, dus ik snap het dat je dat boek zo snel hebt uitgelezen!

 2. december 10, 2018 / 10:21 am

  Mooie voornemens! Op je lijstje met boeken staan er een paar die ik ook nog wil gaan lezen. Mooie voornemens! Ik wil komend jaar eindelijk eens voor die 10k gaan. Ik ben altijd blijven steken bij 6, 7 kilometer.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 10, 2018 / 12:28 pm

   Dankje! Ben benieuwd wat jij van de boeken gaat vinden! 6 en 7 kilometer is ook al een mooie afstand. Succes met de 10 alvast 🙂 Gaat je zeker lukken!

 3. december 10, 2018 / 5:59 pm

  Leuke voornemens! Veel succes met die halve marathon 😉 Daar begin ik zelfs niet aan! En veel plezier met het boeken lezen! Ik had dit jaar als doel om er 25 te lezen en ik zit nu al op 45 denk ik. Haha. Vrij onverwacht maar dit was echt een leesjaar blijkbaar 😀

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 10, 2018 / 11:19 pm

   Dankje! Haha, dat kan ik begrijpen 😉 Oh, wow, goed van je zeg! 😊

 4. december 11, 2018 / 8:31 am

  Wat een mooi rijtje met voornemens voor 2019! Supergoed dat je waarschijnlijk dit jaar gaat afstuderen. En een halve marathon? Wauw, knap hoor! Hopelijk gaat het je lukken, zeker als je al vaker 10 kilometer hebt hardgelopen 🙂
  Wat betreft het autorijden, ik heb ook zeker twee jaar flinke rijangst gehad en ben er, door toch veel te rijden, overheen gekomen. De eerste keren was het soms met bezwete handen, maar door het veel te doen rijd ik nu echt zonder angst en zweetdruppels rond. Het is dus echt mogelijk! Dat gaat jou vast ook lukken volgend jaar 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 21, 2018 / 10:43 am

   Dankje! Ik hoop ook dat die halve marathon me gaat lukken. Jouw verhaal over de rijangst die je hebt overwonnen, geeft me echt hoop! Het lijkt mij geweldig als ik volgend jaar over die angst heen kom en zo te horen is er gewoon een kans dat het mij lukt 🙂

 5. Kaylin
  december 12, 2018 / 12:17 pm

  Succes met het verwezenlijken van je doelen.
  Qua leestips heb ik er wel enkele. Hopelijk heb je er iets aan.
  – Wonder van R.J. Palacio
  – Komt een vrouw bij de dokter van Kluun
  – The fault in our stars en Looking for alaska vanJohn Green
  – De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne
  – If I stay en Where she went van Gayle Forman
  – Mijn zusje Emma van Elisabeth Flock
  – PAAZ en UP van Myrthe van der Meer
  – The Perks of Being a Wallflower van Stephen Chbosky
  – The Thing About Jellyfish van Ali Benjamin

  Mijn doel is om minder tijd te verspillen op mijn smartphone en vooruitgang te boeken in ons huis dat we dit jaar kochten.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 21, 2018 / 10:44 am

   Oeh, veel leuke leestips! Een aantal boeken heb ik al gelezen, maar sommige nog niet. Die ga ik op mijn lijstje zetten! Minder tijd verspillen aan mijn smartphone kan ook nog bij mijn goede voornemens, hahah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.