Mijn goede voornemen voor 2022

Mijn goede voornemen voor 2022

Mijn goede voornemen voor 2022. Als je mij volgt op Instagram, heb je het voornemen waarschijnlijk al voorbij zien komen vorige week. Toch leek het mij leuk om dit ook op mijn blog te delen, aangezien het alweer een tijd geleden is dat ik een persoonlijke blogpost heb geschreven. Hier op mijn blog typte ik in de zoekbalk ‘voornemens’ in. In mijn herinnering was 2019 de laatste keer dat ik een blogpost over goede voornemens had geschreven, maar niets is minder waar. Blijkbaar had ik voor 2021 ook goede voornemens. Ik blik daarom met jullie terug op mijn goede voornemens van het afgelopen jaar om daarna te kijken naar mijn goede voornemen voor 2022.

Fitter worden, bloggen en rust nemen

In 2021 had ik drie goede voornemens: fitter worden, meer bloggen en rust nemen. Vorig jaar stond vooral in het teken van herstellen van de chemo’s van 2020. Ik wilde minstens 500 km wandelen (dat zijn er 588,13 km geworden). Ook wilde ik wekelijks een blogpost schrijven. Dat is niet gelukt, maar er zijn toch 31 blogposts geschreven. Aan het begin van het jaar studeerde ik nog (waar ik mee stopte, want mijn chemobrein werkte niet mee) en had ik een bijbaan. Eind april begon ik met fulltime werken, dus het was elke keer best even wennen. En mijn laatste doel was meer rust nemen. Dit lukt heel goed. Ik plan bewust maar een dag in het weekend iets in en sinds deze maand ben ik om de maandag vrij. Zo houd ik genoeg ruimte over voor ontspanning.

Mijn goede voornemen voor 2022

Fitter worden blijft mijn goede voornemen in 2022

In 2022 blijf ik goed rust nemen en lekker blogposts schrijven (wanneer ik wil), maar waar ik dit jaar echt de focus op wil leggen, is fitter worden. Sinds december ben ik daar echt bewust mee bezig en doe ik meerdere keren work-outs in huis. Verder kocht ik eind december na maanden twijfelen eindelijk een fietstrainer. Zo kan ik binnenshuis wielrennen. Ik had al een tijd niet meer gewielrend, maar nu zit ik weer helemaal in de sportflow. Ik probeer drie keer per week te wielrennen en dat lukt de afgelopen weken ook. Van het sporten krijg ik enorm veel energie. Bovendien voelt het alsof mijn lichaam steeds meer weer echt als mijn lichaam. Dat klinkt misschien gek, maar door de kanker en de periode erna, verloor ik een beetje de band met mijn eigen lichaam.

Op naar een goede conditie

Nu ik weer steeds meer kan, voelt het alsof ik weer de touwtjes echt in eigen handen heb. Zo ga ik voor een fitter lichaam in 2022 en hoop ik dat beetje bij beetje mijn conditie op peil komt. Ook zou ik zo graag weer willen hardlopen, maar dat durf ik voorlopig nog niet aan. Daarom houd ik me de komende maanden lekker aan mijn work-outs in huis en mijn wielrentrainingen.

Heb jij nog goede voornemens voor dit jaar?

6 Reacties

 1. januari 10, 2022 / 9:59 am

  Mooi voornemen. Ik heb niet echt goede voornemens, wel een ’22 voor 22′ lijstje. Maar ik hoop ook na mijn heupoperatie weer op weg te kunnen naar een fitter lijf.

 2. januari 10, 2022 / 12:06 pm

  Mooie voornemens.
  Eigenlijk heb ik geen goede voornemens, maar als ik goed nadenk heb ik wel een paar “onbewuste” ik wil mijn gewicht op peil houden, liefst nog 3 kg. eraf (dan is het 75) want ik voel me daar echt fitter door.
  En dan heb ik ook nog wat challenges -lezen lopen: mini-bieb lijstje en Hebban 50 boeken lezen….
  Maar fijn dat je steeds meer kunt!

 3. januari 10, 2022 / 12:23 pm

  Mooi voornemen. En ik kan me voorstellen dat zo’n fietstrainer echt heerlijk is. Op gladde wegen (door regen of ijs) fietst het toch niet prettig, lijkt me. Ideale oplossing dit. (O, en ik zag op Instagram dat je ook heerlijk door het buitenland fietst op die manier: heel erg leuk!)

 4. januari 11, 2022 / 4:34 pm

  Mooi voornemen! Ideaal met dit koude, winderige en natte weer, binnen kunnen fietsen. En zo leuk om vorige week online samen gefietst te hebben (toevallig dat ik ook eind vorig jaar, na lang wikken en wegen, een fietstrainer gekocht had)!

 5. januari 16, 2022 / 11:08 am

  Mooie voornemens! Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik wil doen dit jaar, sommgie zijn heel specifiek (zoals mijn fiets naar de fietsenmaker brengen voor onderhoud) en sommige zijn minder specifiek.

 6. Yubi
  mei 7, 2022 / 9:05 pm

  Wat goed van je Marloes. Ik bewonder je kracht. Dat geeft mij ook kracht om te zien hoe je ermee omgaat. Ik sport nu ook, terwijl ik ook momenteel ook in therapie zit. Gaat vooral zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.