Mijn ervaring | Playstation 4 + games

Zo’n maand geleden kreeg ik van mijn vriend een Playstation 4 cadeau voor mijn verjaardag. Dit was iets wat we allebei wilden, maar we hadden afgesproken dat we deze gamecomputer pas zouden kopen als we gingen samenwonen. Nu is mijn vriend zes à zeven nachten per week bij mij, dus wonen we al praktisch samen. Hij had al een PS2 en het is heel fijn om af en toe even je hersenen op nul te kunnen zetten en gewoon doelloos een spel te spelen.

Bij de Playstation had mijn vriend twee controllers gekocht, zodat we ook samen spellen kunnen spelen. Het spel ‘That’s You!‘ werd erbij geleverd. Dit is een spel dat je met meerdere vrienden kunt spelen. Iedereen moet de app op zijn of haar mobiel downloaden en kan zo meespelen. Je maakt allemaal een leuke selfie en moet dan vragen over elkaar beantwoorden, zoals: ‘Wie raakt er bevriend met een dier dat het doelwit is tijdens de jacht?’ Dan is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen op dezelfde persoon stemmen. Hoe meer mensen er op dezelfde persoon stemmen, hoe meer punten je krijgt. Ook zijn er rondes waarbij je zinnen moet afmaken en moet tekenen op elkaars foto.

Maar goed, als je een Playstation koopt, kun je er niet één spel bij hebben. Dat verveelt snel. Mijn vriend en ik kochten er Assassin’s Creed Unity en GTA V bij. Het eerste spel leek ons beide leuk, omdat we de film in de bioscoop hebben gezien. Deze film vonden wij allebei zo gaaf! Het tweede spel wilden we hebben, omdat het (klinkt een beetje raar misschien) soms leuk is om auto’s te kunnen stelen en erin weg te rijden. Het voordeel bij allebei deze spellen is dat je niet doelloos een beetje rond moet lopen. Je moet ook echt opdrachten uitvoeren en dingen bereiken. Wat ik een nadeel vind, is dat het wel gewelddadige spellen zijn. Bij Assassin’s Creed moet je voor ongeveer elk doel wel mensen de keel doorsnijden of neerschieten en bij GTA is dat niet veel anders.

Het werd dus tijd voor een ander spel erbij! Playstation heeft soms aanbiedingen in de PlaystationStore. Dan is een spel bijvoorbeeld twee weken lang de helft van de normale prijs. Dit was het geval bij Sims 4 en Star Wars Battlefront 2. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen wat Sims inhoudt. Het nadeel is wel dat de besturing heel anders is dan op de computer. Ik begrijp er nog niks van, maar mijn vriend had alles binnen een paar seconden door. Op YouTube ga ik denk ik binnenkort wat filmpjes bekijken van mensen die dit spel ook hebben. Star Wars wilde mijn vriend graag hebben en aangezien hij hier ook een spel van had op de PS2, leek het mij ook wel leuk om hier weer een spel van te hebben. Je kunt een goeierik zijn of een slechterik en dan moet je de strijd met elkaar aangaan. Een leuk spel om ook met z’n tweeën te spelen.

Dan nog een spel dat ik bijna zou vergeten: Little Big Planet. Dit spel hebben we van de zus van mijn vriend te leen gekregen. Het is een wat kinderlijker spel en je moet ook hier weer doelen behalen door bijvoorbeeld over dingen heen te klimmen en dingen te verplaatsen. We hebben dit spel nog niet heel veel gespeeld, maar we zijn erachter gekomen dat je dit ook met twee spelers kan doen in plaats van in je eentje. Ik denk dat we dit binnenkort nog maar eens gaan proberen.

Al met al vind ik de Playstation heel leuk om in mijn bezit te hebben. Het nadeel (vergeleken met bijvoorbeeld een Wii) is dat de meeste spellen wel spellen zijn waarbij je geweld moet gebruiken. Daarom is een spel als Sims ook leuk om in je bezit te hebben, als je even geen zin hebt in al dat snijden en schieten.

Game jij weleens?

X Marloes

6 Reacties

 1. maart 1, 2018 / 6:41 pm

  Gamen doe ik nooit, vroeger wel een playstation gehad en heel wat uurtjes op door gebracht maar de laatste jaren niet meer. Teveel andere hobby’s 🙂

 2. maart 2, 2018 / 9:33 am

  Nee ik game eigenlijk nooit!! Vroeger speelde ik ook weleens op de playstation!

 3. maart 2, 2018 / 5:07 pm

  Ik game erg weinig, mijn man gebruikt hem wel regelmatig. Heb net een nieuwe spel gekocht om wat vaker achter de PS4 te zitten.

 4. maart 2, 2018 / 7:42 pm

  Ikzelf game nooit, maar de pubers wel. Volgende maand komt hier ook zo’n nummer 4 🙂 Maar dat geweld..zucht…

 5. Jolijn
  maart 4, 2018 / 10:02 am

  Hallo! Ik heb een aanraader voor je: Ratched & Clanck. Ik game ook wel eens en ik hou inderdaad ook niet zo van al dat geweld (en little big planet is ook een van mn favoriete spellen) Maar dit is een aventuregame met een leuk verhaal en goede humor (vind ik). De game is wat kinderlijker, maar zeker voorvolwassenen ook een aanrader. Ik heb zelf 4 delen voor de ps3, maar ze zijn er vgm ook voor de ps4

 6. maart 7, 2018 / 8:51 pm

  Jaaaaaa, wat een lekker blog! Ik wil ook nog een blog schrijven over mijn PS4 en de spellen die ik speel. Ik ben alleen bang dat het mensen niet aanspreekt, maar als ik naar die reacties bij jou kijk, wordt het wel gelezen! Ik heb GTA V ook gespeeld en alhoewel het flink gewelddadig is, vind ik die verhaallijn zó ontzettend goed gedaan. Een Trevor, hoe verzín je het! Ge-wel-dig! Ik heb nog twee aanraders voor je van goede avonturenspellen, waarbij je ook schiet, maar waarbij het niet al te heftig is: Uncharted en Lara Croft. Uncharted is mijn favoriete spel of all times, waanzinnig mooie graphics. En heel veel humor. En Lara Croft, die 2 laatsten moet je effe checken. Die daarvoor zijn teveel á la het oude genre. Awesomeness gewoon! Ook zo mooi. Ohhh, ik ga binnenkort ook een blog hierover schrijven hoor, joeeeeee! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.