Mijn ervaring bij de Kappersakademie

Als het op mijn haar aankomt, kan ik best zeggen dat ik daar niet goed voor zorg. Tuurlijk, ik was het om de dag en borstel het goed, maar ik ga niet erg vaak naar de kapper. Meestal vind ik het te duur om te gaan en toch niet nodig. Ik besloot dat ik mezelf op vrijdag, de laatste dag vanΒ mijn tentamenweek, op een knipbeurt zou trakteren. De kapster door wie ik normaal gesproken altijd geknipt werd, is al ongeveer twee jaar lang gestopt met werken. Dus ben ik ook al twee jaar lang op zoek naar een goede, andere kapper.

Zo was het eerst

Vorig jaar ging ik voor het eerst naar de Kappersakademie. Hier had ik al eens via via van gehoord en ik was heel benieuwd naar de academie. In de Kappersakademie knippen studenten van die school je en lopen er docenten rond (professionele kappers) die hun studenten begeleiden en controleren of ze het goed doen. In Rotterdam zitten er twee vestigingen van de Kappersakademie. Vorig jaar ging ik naar de vestiging bij Pompenburg. Een iets duurdere en luxueuzer ogende vestiging. Wat mij er het meest van was bijgebleven, was dat ik een hete handdoek op mijn haar kreeg nadat het gewassen was. Heerlijk!

Dit keer ging ik naar de vestiging op de Mariniersweg. Ik werd vriendelijk begroet en mijn jas werd opgehangen in de garderobe. Door een van de docenten die er rondliep, werd ik naar een plek begeleid. Hier wachtte ik tot een van de studenten naar mij toekwam en zichzelf voorstelde. Hij vroeg mij wat ik precies met mijn haar wilde en hoe ik het gewassen wilde hebben. Er mocht van mij best een stukje af en ik wilde het wel gewassen hebben met shampoo tegen vettig haar (hier heb ik namelijk nogal eens last van). Een teleurstelling was wel dat ik niet weer een hete handdoek op mijn hoofd kreeg, maar ach, verder was het hartstikke leuk! De student neemt echt de tijd voor je en vraagt een paar keer om feedback van de docent. Nadat mijn haar was geknipt, werd het ook nog eens gedroogd.

Ik vond deze keer echt weer een superervaring! Er wordt echt de tijd voor je genomen en je hoeft niet bang te zijn dat er iets misgaat, omdat de docenten alles in de gaten houden. En het is super betaalbaar! Ik betaalde iets minder dan twaalf euro voor wassen, knippen en drogen! Voor dat bedrag ga ik denk ik voortaan vaker naar de kapper πŸ˜‰ Met het resultaat ben ik ook erg blij.

Het resultaat
Van de achterkant/zijkant gezien

Ga jij vaak naar de kapper en ben jij wel eens bij een kappersschool geweest?

X Marloes

14 Reacties

  1. november 13, 2017 / 9:14 am

    Wat zit je haar prachtig! Fijn om te horen dat je zo’n goede ervaring hebt met de kappersacademie. Je maakt me enthousiast om dat ook eens te proberen πŸ™‚

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 13, 2017 / 9:36 am

      Dankje! Ik vind het echt een aanrader en eigenlijk een veel leukere ervaring dan bij een normale kapper waar je vier keer zoveel betaalt πŸ™‚ Er wordt zoveel aandacht aan je besteed, heerlijk, haha!

  2. november 13, 2017 / 9:22 am

    Oh ik vind het resultaat echt heel erg mooi! Ik heb zelf heel erg kort haar (een pixie cut), dus zou eigenlijk wel om de 2 maanden naar de kapper moeten. Ik stel het soms wel wat uit naar 3 maanden, maar dan ziet het er echt niet meer uit haha!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 13, 2017 / 9:37 am

      Dankjewel! πŸ™‚ Haha, mijn moeder heeft ook echt korter haar dan ik en moet ook zo vaak naar de kapper. Bij een korter kapsel zie je het ook beter als het weer tijd is om erheen te gaan. Het is altijd zoiets wat er vaak bij inschiet πŸ˜‹

  3. november 13, 2017 / 1:14 pm

    Wat zit je haar tof zo nu het korter is geknipt! Ik vind het je Γ©rg leuk staan. Ik had nog nooit gehoord van deze betaalbare versie van een kapper. Wel leuk zeg, dat die studenten daar dan kunnen ‘oefenen’ en jij voor goedkoper je haar kan laten doen. Klinkt goed!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 13, 2017 / 2:30 pm

      Aaaah, super lief van je Sandra πŸ™‚ Dankjewel! Ja, het is echt heel fijn, zeker als je niet teveel geld wilt uitgeven!

  4. november 13, 2017 / 4:29 pm

    Jaa mooi! En wat een tof initiatief! Ik zou daar ook heen gaan denk ik want vind de kapper ook vaak duur. Haha. En nu m’n haar kort is, moet ik wel vaker gaan.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 13, 2017 / 11:07 pm

      Dankje! Ja he, je moet ergens het kappersvak leren πŸ˜‰

  5. november 13, 2017 / 9:42 pm

    Leuk! Staat je echt goed! Alhoewel ik het lange ook heel goed vind staan. Grappig, ik heb precies hetzelfde. Ik was het en borstel het maar naar de kapper gaan doe ik nauwelijks. En ook grappig; ik heb ongeveer hetzelfde kapsel in gedachten. Een stuk korter en op 1 lengte (denk ik).

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 13, 2017 / 11:09 pm

      Aaah lief, Michelle! Ik vind het lange haar ook leuk staan, maar deze lengte staat me ook goed (al zeg ik het zelf, hihi). Grappig dat jij hetzelfde doet (en niet doet) met je haar als ik. Mijn haar is ook op één lengte geknipt. Ik twijfelde nog of ik laagjes wilde, maar nu kan ik het nog net in een staart doen. Ben benieuwd naar jouw resultaat als je bent geweest! πŸ™‚

  6. november 15, 2017 / 2:52 pm

    Wow, mooi resultaat Marloes! Ziet er heel goed uit! Nee, ben zelf nog nooit naar een kappersacademie geweest…ik heb krullen, dus ik ben daar een beetje huiverig voor…maar misschien moet ik het gewoon een keertje doen. YOLO! Hahaha πŸ˜‰

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 15, 2017 / 11:24 pm

      Hahaha, als ik krullen zou hebben, zou ik heb ook minder snel durven. Maar wat je zegt: Yolo!

  7. december 1, 2017 / 5:36 am

    Wat slim eigenlijk. Het bespaart je zo ook nog geld. Ziet er goed uit ook. Ik was de laatste tijd vaak op de Mariniersweg. Maar dat kwam omdat mijn vriend veel sessies had voor een tattoo. Misschien had ik in de tussentijd hier naar toe moeten gaan πŸ™‚

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      december 1, 2017 / 1:33 pm

      Als je er nog eens komt, raad ik je een kappersbeurt daar zeker aan! πŸ˜„

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.