Liever een fotoalbum dan digitaal foto’s kijken

Al van jongs af aan vind ik het leuk om foto’s te maken. Ik voelde me als klein meisje heel wat als ik de camera vast mocht houden en een foto mocht maken op vakantie. Deze camera maakte toen nog foto’s met een filmrolletje. Na de vakantie brachten we het rolletje naar een fotowinkel om de foto’s te laten ontwikkelen en af te drukken. Wat een plezier beleefde ik daaraan.

Tegenwoordig belandden veel foto’s die ik maak gewoon op mijn computer, als dat al gebeurt. De meeste foto’s staan namelijk nog op mijn systeemcamera. Heel zonde, want zo zie ik die leuke en mooie plaatjes niet meer. Daarom neem ik tegenwoordig weer zo’n ouderwetse camera met een filmrolletje mee als ik op vakantie ga. Of ik koop een wegwerpcamera.

Op papier
Net zoals ik tijdens mijn studie beter leerde van papier, doordat ik zelf dingen opschreef, vind ik het fijn om mijn foto’s te kunnen vasthouden. Ik heb ze liever op papier, dan ergens digitaal. Leuk toen ik van Fotoalbum de vraag kreeg of ik misschien een fotoalbum wilde bestellen. Dat wilde ik wel! Dit jaar heb ik nog niet veel foto’s in een album zitten, omdat ik niet veel weg ben geweest. Op vakanties of dagjes weg maak ik meer foto’s dan op een doodnormale dag.

30×30, een waar kunstboek
Ik mocht een fotoboek maken met de afmetingen van dertig keer dertig. Vrolijk zocht ik foto’s uit van dingen die ik het afgelopen jaar had beleefd. Zo koos ik onder andere foto’s van mijn vakantie naar SardiniΓ«, van een dagje naar de Efteling en een museumbezoek. Nu ben ik niet heel goed in rekenen en inschattingen maken, dus ik had geen idee dat die afmetingen van dertig keer dertig centimeter best groot zijn. Ik ben daar wel heel blij mee, want nu kan ik het boek mooi in de kast neerzetten en valt het goed op. De ene keer zet ik ‘m met een van de kaften naar de voorkant in de kast. Een andere keer zet ik het fotoalbum opengeslagen in de kast. De foto’s zijn goed te zien en vallen op. Ik kan dus elke keer genieten van de momenten die ik op beeld heb vastgelegd.

Data en gegevens
Wat ik tegenwoordig doe als ik foto’s in fotoboeken stop, is de datum bij elke foto schrijven. Ook schrijf ik vaak een stukje over waar ik op dat moment was en wat ik deed. Zo kun je later namelijk makkelijk teruglezen wanneer je waar was en blijven de herinneringen misschien iets langer ‘levend’. Als ik namelijk soms door fotoalbums bij mijn oma thuis blader, vind ik het jammer dat dit soort dingen niet bij de foto’s zijn geschreven. Soms zijn de albums al best oud en kan mijn oma ook niet vertellen wie er op de foto staan. Vandaar dat ik dit wel doe. Zo heb ik dat ook in dit fotoalbum gedaan.

Stop jij vaak foto’s in albums?

Liefs,
Marloes

Deze post bevat een samenwerking met Fotoalbum.nl

12 Reacties

 1. september 20, 2019 / 4:53 pm

  Zo gaaf, fotoalbums. Daar blader je ook eerder nog eens doorheen dan door je digitale foto’s. Ik maak elk jaar een jaarboek. Ik werk elke maand het boek bij en op 1 januari kan ik dan bestellen. En dan komt daarna natuurlijk het leukste. Ik lig dan een paar dagen onder de brievenbus;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2019 / 10:25 am

   Ooooh, wat leuk zeg! Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ga ik ook eens naar kijken, want dat is wel heel leuk πŸ™‚

 2. september 20, 2019 / 7:15 pm

  Ik doe dit nooit, maar zou het eigenlijk vaker moeten doen. Zonde om die foto’s kwijt te raken. En ik vind dat idee van een verhaaltje erbij schrijven heel leuk! Bij foto’s van vroeger ben ik inderdaad ook altijd benieuwd naar het verhaal achter de foto.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2019 / 10:26 am

   Ja, ik vind dat altijd heel leuk om te doen πŸ™‚ Als ik foto’s laat afdrukken, dan koop ik ook iets van fotohokjes, zodat de foto’s mooi blijven in het album.

 3. september 20, 2019 / 11:04 pm

  Wat mooi, zo’n groot fotoalbum! Heel leuk om zo je favoriete foto’s van het afgelopen jaar nog bij elkaar te hebben en te kunnen bekijken. Ik heb laatst ook voor het eerst sinds tijden weer een fotoboek(je) gemaakt en ik realiseerde me meteen dat ik dat toch echt vaker moet doen. Het is zo’n mooie manier om je herinneringen vast te leggen.

 4. september 21, 2019 / 9:49 am

  Ik reageer nooit op verzoeken om (met korting) een fotoboek te maken ik hou niet van die reclame. Dat soort website schieten als paddenstoelen uit de grond en je hebt geen idee waar je precies voor tekent. De kleine letters zullen laten zien dat ze jouw foto’s mogen gebruiken voor reclame doeleinden oftewel je krijgt ene goedkoop maar goed fotoboek maar ze misbruiken wel je foto’s. Ik vind afdrukken best prijzig dus nee fotoboeken daar begin ik steeds niet aan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2019 / 3:23 pm

   Oh, joh, dat wist ik helemaal niet! Ga ik toch eens navragen dan, want ik heb nooit echt voorwaarden gezien waar dat in zou staan. Ah, ik vind dat wel heel leuk om te doen, maar ieder z’n ding πŸ™‚

 5. september 21, 2019 / 2:42 pm

  Ik maak nooit fotoalbums, en ik zie ze eerlijk gezegd ook zo vaak bij influencers voorbij komen dat ik er een beetje allergisch voor ben. Ik denk dat ik pas weer aan fotoboeken begin als ik kinderen heb haha πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2019 / 3:24 pm

   Hahaha, snap ik wel. Oh, dat is denk ik ook heel waardevol! Ik zit eens in de zoveel weken met allemaal foto’s om mij heen :p

 6. september 22, 2019 / 5:48 pm

  Ik moet zeggen dat ik altijd old fashion was, ik liet mijn foto’s afdrukken en was dan hele middagen bezig met knippen en plakken. Nu heb ik zoveel digitale foto’s dat ik toch maar met online albums ben begonnen en ja hoor.. zelfs mijn trouwboek heb ik zelf gedaan en het resultaat is echt geweldig!

 7. Wouter
  september 24, 2019 / 8:50 am

  Wat een gave post weer!!! Ik ben groot fan van de site en ik vind het ook echt heel slim dat je altijd alle data en een verhaaltje erbij schrijft, dan komt de foto echt tot leven 😊

 8. september 25, 2019 / 12:23 pm

  Ik vind foto albums ook zoveel fijner en leuker dan digitale foto’s. Je kan echt even terug gaan naar een bepaalde plek of tijd, als je door een fotoalbum kijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.