Liebster award | Ook ik heb ‘m mogen ontvangen

Zo’n maand geleden keek ik in de mailbox van mijn blog en ik zag er een mailtje met de titel ‘Liebster award’. Ik had nog niet gezien wie de afzender was, dus ik dacht dat het een spammail was. Nieuwsgierig dat ik was, klikte ik erop. Het bleek een mailtje van Michelle te zijn die mij wilde nomineren voor de Liebster award! Een maand geleden blogde ik pas ongeveer 2 maanden en nu zo’n 3 maanden. Dat zij mij hiervoor wilde nomineren, vond ik erg bijzonder.

Wat houdt het in?
Ik wist niet wat het inhield, maar Michelle had een goede omschrijving gegeven. Toen ben ik even gaan Googlen en ik ben uitgekomen op dat het een ‘award’ is die je kunt ontvangen als iemand je blog leuk/interessant/goed/noemenswaardig vindt. Wat een compliment! Ook leer je de persoon achter de blog kennen, omdat iedereen die wordt genomineerd vragen moet beantwoorden die de persoon die jou heeft genomineerd heeft opgesteld. Beetje een lange zin, hopelijk volgen jullie mij nog.

Regels
Er zitten ook wat regels vast aan deze award, die heb ik voor het gemak even van Michelle overgenomen

1 Bedank je diegene die jou genomineerd heeft en plaats je een link naar zijn of haar blog

2 Beantwoord je de vragen die door diegene die jou heeft genomineerd zijn gesteld

3 Maak je zelf een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren

4 Maak je een lijst met blogs die jij nomineert

5 Stel je de blogs die je nomineert van de nominatie op de hoogte

6 Benoem je in je blog de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt

7 Plaats een foto van de award op je blog

Vragen
Michelle heeft een aantal vragen voor mij en de andere genomineerden opgesteld. Deze beantwoord ik hieronder.

Wat lees jij het liefst op de blogs die je volgt? (Denk aan maatschappelijke kwesties, reisverslagen, fotoverslagen, etc.)

Pfoe, dat verschilt heel erg. Ik volg redelijk wat blogs en die zijn qua onderwerpen best uiteenlopend. Als ik moet kiezen, vind ik vooral posts over wat iemand gekocht heeft of hoe iemand zijn/haar huis heeft ingericht heel leuk om te lezen. Ook persoonlijke posts lees ik graag: over bijvoorbeeld het beroep van de persoon achter de blog of over het leven van moeders. Zelf wil ik nog geen kinderen, maar eens zal die dag wel komen en dan vind ik het nu al interessant om over te lezen. Verhalen van mensen die docent zijn (op de middelbare school) vind ik ook leuk om te lezen, omdat ik over hopelijk anderhalf jaar zelf een lesbevoegdheid heb.

Op welke momenten voel jij je het gelukkigst?

Wat een persoonlijke vraag, hihi. Over het algemeen voel ik mij een heel gelukkig persoon. Tuurlijk zijn er altijd wel dingen waarvan je hoopte dat ze anders zijn gegaan, maar dat heeft iedereen (denk ik). Af en toe heb ik wel een dipje, dat is vooral rondom de tentamenperiodes. Iedere docent vindt zijn/haar vak het belangrijkst en als je dan voor ieder vak 2 boeken en 8 artikelen uit je hoofd moet leren, slaat de stress wel toe.

Maar goed, ik kan ook echt wel momenten bedenken dat ik mij het gelukkigst voel. Als ik bijvoorbeeld een vrije dag heb met mijn vriend en we de hele dag samen kunnen zijn. Rond 11 uur ’s ochtends stappen we dan het bed uit, maken een ontbijtje en gaan televisie kijken. Nadat we hebben gedoucht doen we meestal iets leuks buiten de deur. We gaan ook regelmatig uiteten. Als we dan ’s avonds thuiskomen en ik weer lekker op de bank tegen hem aan kan liggen en in slaap kan vallen tijdens de film (ik heb best veel films niet afgekeken hierdoor, oeps) voel ik mij heel gelukkig.

Wat is het spannendste wat je hebt gedaan in je leven?

Ik kan niet echt iets bedenken bij die vraag, want zoveel spannende dingen beleef ik niet. Sommige dingen voelde op het moment zelf wel spannend. Bijvoorbeeld toen ik mijn eerste theatervoorstelling speelde van een theaterschool in Rotterdam. Het theater daarvan staat in de stad en als de zaal helemaal volzit, zijn er wel een paar honderd man aanwezig die allemaal naar jou kijken. Nou had ik geen hoofdrol, maar als vijftienjarige is dat best spannend.

De eerste keer in mijn eentje vliegen vond ik toentertijd ook spannend. Dat was toen ik in 2014 naar een vriendin in Dublin vloog. Normaal gesproken ben ik ook redelijk gespannen tijdens een vlucht, maar nu viel dat best mee. Het jaar erna ben ik er nog een keer in mijn eentje heen gevlogen en toen was de spanning er wel vanaf. Al blijf ik vliegen altijd spannend vinden en kan ik pas weer opgelucht ademhalen als we weer veilig op de grond staan.

Lees je graag? Zo ja, welk boek moet iedereen gelezen hebben volgens jou? Zo nee, jammer.

Als docent Nederlands in opleiding kan ik het denk ik niet maken om niet van lezen te houden. Van kleins af aan houd ik er al van om veel te lezen. Toen ik nog naar de basisschool ging, las ik soms wel tien boeken in een week. Heerlijk vond ik dat! Nu heb ik helaas wel wat minder tijd om te lezen en om de boeken te lezen die ik wil lezen. Voor mijn studie moet ik namelijk ook redelijk veel lezen.

Door het jaar heen maak ik daarom altijd een lijstje met boeken die ik wil lezen, zodat ik die lijst in de zomervakantie kan afwerken. Een boek dat ik iedereen kan aanraden is ‘De verwarde cavia’ van Paulien Cornelisse. Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen, zo leuk vond ik het.

In hoeverre ben je veranderd als je kijkt naar hoe je was tien jaar geleden?

Tien jaar geleden was ik bijna elf jaar oud. Het zou raar zijn als ik dus helemaal niet veranderd zou zijn, haha! In die periode zat ik in groep zeven en was ik eigenlijk al toe aan de middelbare school. Ik was best onzeker, omdat ik een jaar lang op de basisschool ben gepest. Toen ik in groep zeven zat, zat ik ook nog op scouting. Daar ben ik ongeveer vijf jaar lang met plezier heengegaan. Kerstweekenden, Paasweekenden, op kamp in de zomer. Na dat jaar ben ik wel van scouting afgegaan, omdat ik liever theaterlessen wilde volgen (die ervoor hebben gezorgd dat ik veel zekerder werd). Tien jaar geleden had ik ook nooit kunnen bedenken dat ik nu de lerarenopleiding Nederlands zou volgen, omdat ik journalist wilde worden. Waarom ik niet verder ben gegaan met die opleiding, kun je in een andere post van mij lezen.

Kleine twist
Aan mijn post geef ik een twist. Een paar dagen geleden kreeg ik namelijk van Sam een mail met de vraag of zij mij mocht nomineren voor de Liebster award. Toevallig wilde ik haar diezelfde dag ook een mailtje sturen met dezelfde vraag. Samen hebben we besloten dat we elkaar alsnog kunnen nomineren en dat zij een vraag voor mij verzint en ik een vraag voor haar verzin.

Haar vraag voor mij is:

Wat was je leukste date ooit?

De eerste date die mijn vriend en ik hadden, gingen we samen de Euromast op en kookten we samen avondeten. Heel leuk vond ik die date, maar de leukste date die ik ooit heb gehad, was onze tweede date. Toen gingen we karten! Ik had nog nooit in een auto gereden, maar ben wel een kleine tijd erna begonnen met rijlessen (dat stond al op mijn planning). Het karten was heel gaaf en spannend. Volgens mij ben ik niet eens uit de bocht gevlogen en niet laatste geworden, dat maakte de date natuurlijk nog meer geslaagd! Die avond hebben we ergens in een burgerrestaurant gegeten, wat sindsdien mijn favoriete restaurant is. Ik kan iedereen aanraden om tijdens een date te gaan karten.

Mijn vraag voor Sam is: Welke (levens)les wil jij aan iedereen meegeven?

Mijn vragen aan de volgende blogs
Voor de Liebster award heb ik twee blogs benaderd. Ik volg veel meer mensen, maar deze blogs wilde ik toch nog wat meer de aandacht geven. De vragen die zij moeten beantwoorden, zijn:

 • Welke taal zou jij nog willen leren?
 • Wat zou jij aan je 10-jarige ik willen vertellen?
 • Zou je liever 200 jaar terug of vooruit in de tijd willen reizen?
 • Is er een blogartikel waar je spijt van hebt?
 • Met wie zou jij een dag van leven willen ruilen?

Deze vragen zijn voor de volgende personen:

Rosita

Dorinde en Laura

Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden!

10 Reacties

 1. december 27, 2017 / 9:04 am

  Hee Marloes, wat heb je er een leuk artikel van gemaakt! Met die persoonlijke vragen leren we je nog een beetje beter kennen, heel leuk! Uiteraard vinden we het heel tof dat je ons ook hebt genomineerd, dankjewel daarvoor! We gaan aan de slag met de vragen 😉 liefs xx

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 27, 2017 / 10:07 am

   Hee Laura en Dorinde! Dankje 😄 Ik kijk uit naar jullie post!

   Liefs xxx

 2. december 27, 2017 / 11:50 am

  Haha, die date, zo leuk! Echt iets gaan doen vind ik inderdaad ook altijd wel leuk! Wijntjes op de zetel kan daarna altijd nog 😉 Nog eens bedankt voor de nominatie! Paulien Cornelisse heeft hier een paar jaar geleden meegedaan aan De Slimste Mens, ik vond haar echt hilarisch, haha!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 28, 2017 / 10:08 am

   Graag gedaan, goede oplossing toch? 🙂 Ja, dat heb ik wel eens gezien, hihi. Vind haar echt leuk!

 3. december 27, 2017 / 2:05 pm

  De verwarde cavia heb ik meteen op mijn Goodreads lijstje gezet. Altijd leuk om boekentips te krijgen. Super leuk ook dat de eerste dates met je vriend zo origineel waren. Mijn vriend en ik waren in het begin echt maar saai in vergelijking. Haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 27, 2017 / 11:31 pm

   Echt een aanrader, dat boek! Ik neem aan dat je vriend en jij het ruimschoots hebben goedgemaakt, haha 🙂

 4. december 27, 2017 / 6:59 pm

  Alleen die titel klinkt al geweldig, De verwarde cavia 😀 Super leuk van die dates! Wij hebben er maar één gehad voordat we een koppel waren en die avond was het dan ook meteen van dat. Haha. Daarna wel nog leuke dingen samen gedaan maar dat noemen wij dan geen dates meer :p

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 28, 2017 / 10:07 am

   Ahw, super leuk! Wij zeggen ook dat we vanaf de eerste date een relatie hebben. Het voelde meteen zo goed 🙂

 5. december 28, 2017 / 5:13 pm

  Wat leuk om je antwoorden te lezen! En de verwarde cavia komt ook op mijn lijst te staan. Ben erg benieuwd 😁

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 28, 2017 / 5:38 pm

   Ben benieuwd hoe je ’t boek vindt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.