Kat adopteren | Bijna 2 maanden later

Zeven weken geleden konden jullie lezen over hoe mijn vriend en ik ons voorbereidden op de komst van onze adoptiekat. Lang was er niet veel te vertellen over de kat, maar nu is het tijd voor een leuke update.

Naam
Lang hebben wij nagedacht over een mooie naam voor onze kat. Verschillende opties kwamen voorbij (ook met dank aan jullie input via Instagram!): Sok, Pixie/Pixel, Nacho, Cava, Tsatsiki, Saartje en ga zo maar door. Onze kat komt uit Griekenland en had de naam Sardela. Dat betekent sprotje en dat is een soort vis (heb ik moeten opzoeken op Google). We wilden wel zelf een naam verzinnen en uiteindelijk kwam mijn vriend met de naam Sultana. Die naam hebben we dan ook gekozen.

Wennen
Toen we in de nacht met haar thuiskwamen, bleef ze achterin haar reismand zitten. De eerste dag at en dronk ze niks en ging ze niet naar de kattenbak. Gelukkig deed ze dit de volgende dag wel. Ze verstopte zich in de boekenkast, in een andere kast, onder de bank; overal waar je moeilijk bij kunt komen. Dagen hebben we bij haar gezeten en tegen haar gepraat. Vanuit de organisatie kregen we gelukkig wekelijks tips. Ook wist ik al wel dat het soms lang kan duren voor een kat je vertrouwt en zich laat zien.

Moment suprรชme
Het wachten werd na vier weken beloond! Mijn vriend en ik sliepen bijna toen Sultana besloot op bed te springen en te miauwen. Ze wilde aandacht en geaaid worden. Wat waren we blij. En vanaf dat moment loopt ze rond in huis en voelt ze zich ook thuis. Elke dag miauwt ze tot ze geknuffeld wordt. Soms worden we wel gek van haar, vooral als ze de hele nacht als een luchtalarm door huis loopt. Ons huis is een grote, open ruimte, dus we kunnen haar niet in bijvoorbeeld een woonkamer opsluiten. Ik ga er vanuit dat dit wel wat minder wordt. Laten we het hopen, haha.

Welke naam heeft jouw huisdier?

Liefs,
Marloes

17 Reacties

 1. mei 6, 2019 / 6:30 am

  Leuke naam hebben jullie bedacht! En wat een geduld zeg, respect. Ik heb geen huisdieren, dus leuke namen ook niet;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 7, 2019 / 7:04 pm

   Dankje! Haha, ja het duurt even, maar dan hebben we ook wat. Ahw, jammer. Gelukkig zijn er genoeg huisdierenfoto’s op het internet!

 2. mei 6, 2019 / 6:50 am

  Wij hadden ook een kat vroeger en die kon ook miauwen, jongens! We hadden voor hem wel een plekje in onze garage dus we stopten hem ’s nachts daar maar soms belandde ie per ongeluk eens buiten en klokslag 3u ’s morgens stond ie dan aan de voordeur echt heel luid te janken. Als een huilende baby. Super raar :p Die kat heette Baloe en bij mijn vriend zijn ouders zit zijn broer Zazoe. Baloe is er helaas niet meer :'( maar we hebben nu twee hondjes: Archie en Moose ๐Ÿ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 7, 2019 / 7:06 pm

   Hahahah, zullen de buren ook leuk gevonden hebben ๐Ÿ˜› Wat leuk dat David en zijn ouders de broer hebben van Baloe. Jammer dat ‘ie er niet meer is ๐Ÿ™ Ja, jouw hondjes vind ik echt zo leuk om te zien op je blog en Instagram ๐Ÿ˜€

 3. mei 6, 2019 / 11:12 am

  Ik had ooit een cavia die Bambi heette, maar op dit moment heb ik geen huisdieren. En mijn ouders hebben een kat die Poes heet. Heel lang over nagedacht. ๐Ÿ˜‰

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 7, 2019 / 7:07 pm

   Hihi, Bambi is echt een grappige naam voor een cavia. Oooh, ik snap dat over die naam lang nagedacht is ๐Ÿ˜‰

 4. mei 6, 2019 / 6:45 pm

  Wat een lieve foto’s! Fijn dat ze zich inmiddels wat meer thuis voelt. ๐Ÿ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 7, 2019 / 7:08 pm

   Dankje! Heel fijn ๐Ÿ™‚ Ze houdt heel erg van knuffelen en loopt nu meer rond.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 7, 2019 / 7:08 pm

   Ja! ๐Ÿ™‚

 5. mei 7, 2019 / 6:13 pm

  Oh wat super fijn dat Sultana zich nu helemaal bij jullie thuis voelt! Kan me best voorstellen dat het best even wennen is, zal vast een totaal andere omgeving zijn dan waar ze eerst zat. Onze hond heet Biggie, maar ik ben z’n stiefmoeder (haha) dus heb zelf niet meegedacht over zijn naam.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 7, 2019 / 7:10 pm

   Precies, en een veel koudere omgeving, haha. Ik snap het wel. Wat leuk dat jullie hond Biggie heet. Haha, misschien als jullie een nieuw huisdier nemen, je wel je creativiteit kwijt mag met een naam verzinnen ๐Ÿ˜‰

 6. mei 8, 2019 / 7:16 pm

  Leuk om te lezen! Ik hou van katten<3
  Wij hebben er nog maar eentje: Ayla ๐Ÿ™‚

 7. mei 9, 2019 / 3:29 pm

  Leuke naam! Wij hebben vier katten gehad (niet terzelfde tijd). De eerste heette Musti en is op 15-jarige leeftijd overleden. Een zeer rustige kat. Snoopy was een dochter van Musti, maar die twee konden het niet met elkaar vinden en zaten dus steeds heel ver van elkaar.. Snoopy is op 10-jarige leeftijd overreden. Dan zijn we enkele weken later om een nieuw katje geweest. Eentje rechtstreeks van het nest die we van kleinsaf hebben groot gebracht. Mientje noemden we haar en daar hebben we dan later nog eentje van gehouden, dat een kater bleek te zijn. Het was mijn kleine ventje Woopy. Helaas sloeg het noodlot toe voor beiden.. Nu hebben we geen meer omdat we te fel hebben afgezien van hun dood.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 11, 2019 / 3:49 pm

   Jeetje, wat vervelend dat de katten niet heel oud mochten worden, op Musti na dan. Mijn vriend en ik waren laatst op vakantie in Sardiniรซ en ik heb nog nooit zoveel overreden katten gezien als daar. Werd er heel naar van. Snap jullie keuze heel goed!

 8. mei 11, 2019 / 1:54 pm

  Wat herkenbaar zo’n luchtalarm. Het wordt hier eindelijk wat minder in huis. Prachtig beestje trouwens!En katten kijken eerst wat dingen uit de boom, maar dan vrienden voor het leven โ™ก

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 11, 2019 / 3:50 pm

   Haha, nou ik hoop dat het hier ook wat minder wordt ๐Ÿ˜‚ Ik houd hoop! Ja, dat is zo ๐Ÿ’–

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.