Ik heb een eigen bedrijf!

Ik heb een eigen bedrijf

Ik heb een eigen bedrijf! Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, want dit is wel mede de reden waarom ik een stuk minder actief ben op mijn blog dan ik zou willen. Doordat ik fulltime werk én achter de schermen bezig was met een eigen bedrijf opzetten, ging vooral daar al mijn energie naartoe. Toch merk ik dat ik het enorm zonde en jammer vind dat ik zo weinig tijd besteed aan Mevrouw Marloes. Ik heb het me de afgelopen maanden zeker veel te vaak voorgenomen, maar ik wil hier weer vaker bloggen. Nu heb ik ook weer een papieren agenda, zodat ik voor mezelf goed overzichtelijk kan maken wanneer ik tijd besteed aan wat. In deze blogpost vertel ik jullie graag meer over mijn stap richting ondernemerschap.

Mijn eigen bedrijf aan jullie voorstellen

Het verzinnen van een bedrijfsnaam was voor mij niet lastig. Hoe ik mijn eigen bedrijf heb genoemd? De Taalvrouw! Ik wilde iets met ‘vrouw’, omdat ik dat bij Mevrouw Marloes ook heb. Eerst dacht ik na over een naam waar ‘schrijven’ in voorkwam. Toen bedacht ik me dat ’taal’ veel meer bevat dan schrijven alleen en ik meer dan het schrijven van teksten wilde aanbieden. Want wat doe ik dan als De Taalvrouw? De diensten die ik aanbied zijn onder andere:

 • Het schrijven van webteksten
 • Het creëeren van blogposts
 • Het corrigeren van teksten
 • Het schrijven van nieuwsbrieven
 • Het schrijven van teksten voor flyers en brochures

Momenteel bied ik dus inderdaad vooral schrijfdiensten aan, maar goed, ik moet ergens beginnen, toch?

Waarom een eigen onderneming?

Deze droom spookte al vele jaren door mijn hoofd. Als klein meisje besloot ik tijdens een bezoek aan de Makro met mijn oma om later ondernemer te worden. Al was het toen puur, zodat ik een pasje kon aanvragen bij deze groothandel. De afgelopen jaren dacht ik er steeds serieuzer over na. De stap durfde ik alleen niet te zetten. Het leek mij heerlijk om een eigen onderneming te hebben: zelf de werktijden bepalen, alleen opdrachten aannemen die bij mij passen en echt de touwtjes in handen hebben. Uiteraard is het ook hard werken en komen er stomme administratieve taken bij kijken. Mijn droom durfde ik steeds vaker te uiten naar andere ondernemers, die zeiden dat ik het gewoon moest proberen. Onder het mom van niet geschoten is altijd mis schreef ik me daarom op 11 juli in bij de KVK.

Ik heb een eigen bedrijf

En nu?

Momenteel werk ik nog in loondienst als content creator. Sterker nog: ik heb een nieuwe baan. Dat is een onderwerp voor een volgende blogpost, haha. Verder ben ik heel blij dat Giovanna van Over Schrijven Gesproken mijn eerste echte opdrachtgever is. Ik kan het enorm goed met haar vinden en praten over ondernemerschap en onze liefde voor fietsen. Uiteraard wil ik steeds meer opdrachten aannemen, maar doe ik het wel op een rustig tempo. Een eigen onderneming kost tijd en dat is soms lastig met een fulltime baan ernaast.

Volg mijn weg naar ondernemerschap

Mijn blog en bedrijf houd ik expres gescheiden. Ik dacht erover na om mijn blog en Instagramprofiel aan te passen naar De Taalvrouw, maar dit voelde niet prettig. Vooral op Instagram deel ik veel foto’s over eten, sporten en lifestyle en dit wil ik blijven doen. Bovendien wil ik op mijn blog ook over van alles en nog wat kunnen blijven schrijven. Uiteraard zal ik hier af en toe wat delen over mijn eigen bedrijf. Wil je mijn zakelijke kant nog meer volgen? Dan ben je welkom op mijn Instagrampagina, Facebookpagina of zelfs LinkedInpagina. Momenteel staat er nog weinig op, maar er staat enorm veel op de planning!

Trek gekregen van deze lange post? Anders ik wel! Ik ga lekker weer mijn vegan en glutenvrije quinoasalade maken. Heerlijk tijdens warme zomerdagen.

11 Reacties

 1. augustus 24, 2022 / 6:55 am

  Zo’n stoere, leuke stap! Van harte gefeliciteerd en heel veel succes.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 24, 2022 / 10:24 pm

   Heel erg bedankt!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 24, 2022 / 10:24 pm

   Dankjewel!

 2. Michiel
  augustus 24, 2022 / 11:20 am

  Nou veel succes Mevrouw de Directrice!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 24, 2022 / 10:24 pm

   Hahaha, zo is het maar net!

 3. J.Meijers
  augustus 24, 2022 / 11:55 am

  Gefeliciteerd en heel veel succes
  Groetjes,Jan en Jacqueline.Meijers

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 24, 2022 / 10:25 pm

   Dankjulliewel!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 6, 2022 / 7:52 pm

   Ja, blij dat ik deze stap heb genomen! Dankjewel!

 4. oktober 10, 2022 / 12:34 pm

  Zo leuk om samen met je te kunnen werken! En zo blij met je werk en input. Echt super dat je de stap gewaagd hebt en voor jezelf begonnen bent. Op naar nog meer leuke opdrachten en opdrachtgevers voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.