Mijn blogpauze is voorbij, ik ben terug!

Mijn blogpauze is voorbij, ik ben terug!

Op Instagram gaf ik het halverwege juli al aan: ik was enorm toe aan een blogpauze. Vierde ik eind juni nog mijn complete remissie, stond juli in het teken van afscheid nemen van één van de belangrijkste personen uit mijn leven. Gelukkig kon ik haar nog vaak bezoeken, eerst in het ziekenhuis en later in het hospice. Maar dat kost energie. Na elk bezoekje was ik verdrietig en doodmoe. Bloggen had, hoe leuk ik het ook vind, deze maand even niet mijn prioriteit. Tijd voor mezelf wel.

Leven gaat door

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik hoopte dat het universum na mijn kanker vooral rust en geluk voor mij op de planning had staan. Het afgelopen halfjaar moet ik namelijk nog verwerken. Ik verwachtte na de kanker wel bij te mogen komen. Helaas gaan ook de verdrietige dingen in het leven door. Iets waar ik even geen rekening mee had gehouden. Hoe positief ik ook ben, van een overlijden kan ik niks positiefs maken. Toch heb ik deze maand veel herinneringen opgehaald met deze persoon. Daarnaast heb ik foto’s bekeken en kaarten gelezen die in de afgelopen jaren zijn gemaakt en geschreven. Dat zorgt wel voor fijne momenten. Ik heb deze dierbare namelijk wel meer dan 23 jaar mogen meemaken. En dat is mij heel veel waard.

Vakantie

De blogpauze houdt hier nu weer op. Ik merk dat ik zin heb om te schrijven. En ik heb er ook weer zin in. Gelukkig heb ik nog een ruime maand zomervakantie voor ik opnieuw in de schoolbanken duik. Augustus staat vooral in het teken van relaxen en verwerken. Mijn vriend en ik gaan een midweek naar Trier. Ik heb een enorme behoefte om er even tussenuit te gaan. Verder heb ik eigenlijk niks op de planning staan. Zo’n bijna lege agenda is op dit moment voor mij heel goed.

Iedere dag sta ik op en ontbijt ik rustig met mijn vriend. Als hij naar zijn werk gaat, was ik vaak even af. Vervolgens doe ik wat vuile was in de wasmachine. En dan bedenk ik op de dag zelf waar ik zin in heb. De ene keer lees ik wat in een boek, een andere keer loop ik hard of ik werk aan mijn blog. Een van de boeken die ik deze zomer wil lezen is ‘Je bent jong en je rouwt wat‘* van Lisanne van Sadelhoff. Het boek is volgens mij niet per se een handleiding, maar wel een eerlijk en goed boek over hoe het is om als jongvolwassene te rouwen. Het lijkt mij interessant om te lezen en misschien helpt het mij wel om dit overlijden eerder een plek te geven.

Vooruitzichten

Naast de trip naar Duitsland staat er dus niet veel op de planning. Wel kijk ik enorm uit naar het schakelprogramma in Antwerpen. Ik ben van plan deze maand alvast een keer naar die stad te gaan. Ik ben er al een paar keer geweest, maar ik vind het wel leuk om alvast mijn campus te bekijken. Al is het alleen van de buitenkant. Ook ben ik van plan op droge dagen te fietsen naar Essen in België. Als ik daar op de trein stap, scheelt het uiteindelijk een hele hoop geld. Bovendien fiets ik zo iedere dag minstens een uur en kom ik dus zeker aan mijn beweging. Of ik dit drie jaar volhoud is een tweede. Ach, de intentie is er en dat is al iets.

Ik kan niet wachten om na deze blogpauze weer blogposts te delen met recepten en over gelezen boeken. En ik zal de komende maanden ook zeker schrijven over het verdere verloop van mijn remissie. O ja, mijn studie zal deze jaren denk ik ook wel onderwerp worden van wat posts.

Blij om terug te zijn!

Las jij soms ook een blogpauze in?

*Dit is een affiliate link. Als je via deze link het boek koopt, krijg ik een kleine commissie. Kost niks extra’s voor jou, maakt studeren wat betaalbaarder voor mij.

13 Reacties

 1. augustus 1, 2020 / 8:39 am

  Fijn dat je er weer bent Marloes. Veel sterkte met het verlies van je dierbare. Dat is altijd pijnlijk maar ik kan me inbeelden dat het in jouw situatie extra zwaar is om het te moeten verwerken. Geniet nog van je maandje vakantie! Ik ben heel benieuwd naar hoe je studie gaat bevallen. Veel plezier en succes daar mee alvast 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 2, 2020 / 10:13 pm

   Dankjewel! Als ik eenmaal met de studie ben begonnen, zullen er zeker updates komen 🙂

 2. augustus 1, 2020 / 8:45 am

  Fijn dat je weer terug bent. Maar wat een heftige maand is het geweest, terwijl je juist zo toe was aan rust. Heel veel sterkte gewenst met het verlies dat je te verwerken kreeg. Maar ook een rustige, fijne vakantiemaand augustus gewenst!

 3. augustus 1, 2020 / 2:10 pm

  Fijn dat je er weer bent! Een blogpauze is soms nodig. Het kan mentaal eens deugd doen om eens helemaal niet te bloggen ondanks dat je het heel graag doet. Ik heb dit ook, maar heb tot nu toe nog geen blogpauze ingelast. Succes met je nieuwe studie en zet hem op meid!

 4. augustus 1, 2020 / 6:05 pm

  Nee blogpauzes vind ik onnodig (niet in jou geval trouwens!!) je kan gedurende de 45 andere weken in het jaar vast wel 5 tijdloze blogs schrijven en die inplannen. Je blog gaat door, je hoeft er niet naar te kijken maar 3/4 weken niks doen creëert alleen maar moeilijkheden om weer terug te komen.

 5. augustus 2, 2020 / 9:16 am

  Fijn dat je er weer bent! Ik snap heel goed dat je even tijd voor jezelf nodig had. Vooral doen wat goed is voor jou. Ik had zelf ook een kleine pauze ingelast, ik ging opnieuw in opname op een psychiatrische afdeling en had ook echt even de tijd en ruimte nodig voor mezelf. En dat is oké.
  Veel sterkte ook met het verlies.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 2, 2020 / 10:14 pm

   Wat heftig dat je opnieuw in opname op een psychiatrische afdeling ging. Logisch dat jij ook tijd en ruimte nodig had. Jij ook veel sterkte!

 6. augustus 2, 2020 / 11:50 am

  Veel sterkte met het verlies. Ik hoop dat je een de komende weken kan genieten van je vakantie. Mijn blog is momenteel één grote blogpauze. Maar ach, het moet ook leuk blijven. Wat dat betreft ben je aan niemand uitleg schuldig 🙂

 7. augustus 2, 2020 / 2:42 pm

  Wat fijn dat je er weer bent! Volgens mij heeft heel blogland een blogpauze (afgezien van de lullige comment hierboven), want wie heeft er nu niet af en toe even een break nodig, en zeker nu! Ik kijk uit naar al je nieuwe avonturen 🙂

 8. augustus 2, 2020 / 7:22 pm

  Welkom terug weer! Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van jouw dierbare! Zulk verlies is altijd zwaar en heel begrijpelijk dat je al je prioriteiten en energie dan ergens anders liggen. Ik plan af en toe ook een blogpauze en soms gebeuren blogpauzes ook ongepland. Soms ligt de prioriteit ergens anders en soms heb ik gewoonweg niet de inspiratie. Geeft niet, voor mij moet bloggen ook gewoon leuk blijven en energie geven!

 9. augustus 3, 2020 / 10:53 am

  Welkom terug! En ik vind een blogpauze persoonlijk helemaal geen probleem, het is voor veel van ons gewoon een hobby en ik denk dat iedereen zo’n pauze ook goed begrijpt. Er zijn soms nou eenmaal belangrijkere dingen om je mee bezig te houden, of misschien heb je gewoon even geen zin of inspiratie, en dat is ook prima wat mij betreft. Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies, hopelijk komen er voor jou nu ein-de-lijk betere tijden aan!

 10. augustus 4, 2020 / 10:55 am

  Veel sterkte met het verlies van je dierbare!
  Het is jaren geleden dat ik echt een blogpauze heb gehad, maar er zijn wel periodes waarin ik minder schrijf. Scheelt dat ik ook geen vast schema of vaste blogdagen heb.

 11. augustus 7, 2020 / 8:53 pm

  Wat fijn dat je er weer bent! Veel sterkte met het verlies van je dierbare. <3 En met het verwerken van alles wat je zelf voor je kiezen gekregen hebt de afgelopen maanden.
  Leuk vooruitzicht je tripje naar Duitsland en je studie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.