Hoera, Mevrouw Marloes bestaat 1 jaar!

De dag waarvan ik dacht dat die nooit zou komen, is nu toch echt aangebroken. Mijn blogverjaardag! Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik het bloggen een jaar zou volhouden. Eerdere blogs overleefden een aantal maanden. Toch is het zo dat een jaar geleden mijn eerste post op Mevrouw Marloes online kwam. Deze ging over een brandoefening op mijn hogeschool (het bleek achteraf geen oefening te zijn). Niet het blogbericht waar ik het meest trots op ben, maar ach, wat maakt dat uit.

Het leek mij leuk om de hoogtepunten uit dit blogjaar met jullie te delen!

Domeinnaam – Na een maand bloggen vond ik het wel weer welletjes geweest met de .wordpress.com naam. Na wat research en rondvragen, besloot ik om een domeinnaam te registreren bij een webhosting. Weg met de lange link! Eerlijk is eerlijk, ik ben er nog steeds erg blij mee dat mijn domeinnaam www.mevrouwmarloes.nl is. Een blognaam verzinnen vond ik best lastig, maar ik vind het nog steeds een leuke naam.

Mensen leren kennen – Al heb ik nog geen andere bloggers in het echt ontmoet, via sociale media (vooral Instagram) heb ik af en toe een leuk gesprek. Misschien dat er dit jaar één of meerdere ontmoetingen plaatsvinden. Lijkt mij in ieder geval leuk!

Samenwerkingen – Door bedrijven ben ik een aantal keer benaderd om samen te werken. Niet alles vond ik passen bij mij en Mevrouw Marloes. Wel heb ik twee keer een foto mogen laten afdrukken, één keer op canvas, één keer op aluminium. Deze komen in het huis te hangen als mijn vriend en ik dadelijk helemaal verhuisd zijn.

Krant – Jeroen Schmale interviewde mij voor een artikel in het Algemeen Dagblad. Onder andere ik, maar ook wat andere mensen, gaven tips voor eindexamenkandidaten. Heel gaaf om je naam en blognaam terug te zien in de krant. Ik kreeg veel reacties (allemaal positief!) van mensen die het AD (of een van de andere kranten van het bedrijf) hadden gelezen.

De vijf best gelezen artikelen van dit jaar:

 1. Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’
 2. Drie (korte) schrijfopdrachten om te doen tijdens de les Nederlands
 3. Docentenstruggle: klassenplattegrond
 4. De boekendoos – verwerking van je gelezen boek
 5. 21-diner #1 | Wat is dat?

Op de nummer vijf na, lijkt het net alsof ik alleen posts schrijf die iets te maken hebben met school. Ik vind het net zo leuk op artikelen te schrijven die niet over lesgeven gaan, haha! Vooral toen de eerste scholen weer begonnen na de zomervakantie, merkte ik dat mijn blog veel werd bezocht. Toen werd er veel gezocht naar schrijfopdrachten en ideeën om een klassenplattegrond te maken.

Om iets ‘bijzonders’ te doen om deze mijlpaal te vieren, heb ik een pagina op Facebook aangemaakt voor mijn blog. Erg leuk als je die een ‘vind ik leuk’ geeft 😉 De pagina is hier te vinden (je kunt ook zoeken op ‘Mevrouw Marloes’).

Vanavond ga ik lekker uiteten om deze blogverjaardag een beetje te vieren!

Liefs,

Marloes

13 Reacties

 1. Arie
  september 16, 2018 / 9:13 pm

  Gefeliciteerd

 2. september 17, 2018 / 7:31 pm

  G E F E L I C I T E E R D !!! We schelen een jaar! Mijn blog is vandaag twee jaar oud! En ik heb ook een Facebookpagina gemaakt om het te vieren. Haha. Ik weet alleen nog niet of ik zin heb om die echt te gaan bijhouden. Heb het ding ook nog niet gedeeld. Maar ik schrijf binnenkort ook een artikel en dan deel ik hem!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2018 / 1:40 pm

   Dankje! Oooh, gefeliciteerd. Wat leuk 🙂 Ben benieuwd naar je pagina.

 3. september 18, 2018 / 9:38 pm

  Gefeliciteerd 🙂 Altijd leuk zo’n mijlpaal, ik heb er ook één deze week 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2018 / 1:44 pm

   Dankje! 🙂 Ja, zeker. Jouw mijlpaal is ook echt fijn zeg.

 4. september 19, 2018 / 12:42 pm

  Wat heb je al veel bereikt in een jaar tijd zeg! Super, super goed! Echt een mooie mijlpaal. Goed dat je er even bij stil staat.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2018 / 1:41 pm

   Ahw, heel lief berichtje! Dankje 🙂

 5. september 20, 2018 / 7:51 pm

  Jeeej, gefeliciteerd!! Ik volg je dan denk ik al wel redelijk van het begin. Succes met bloggen het komende jaar en ik blijf je zeker volgen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 21, 2018 / 1:41 pm

   Jaaa, ik denk dat je een van de eerste mensen was die mij echt ging volgen, haha!

 6. september 21, 2018 / 2:57 pm

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!Heel herkenbaar ook dat je na een maand al een domeinnaam hebt aangemaakt, want dat ging bij mij net zo haha. Ik wens je de komende jaren nog veel plezier met bloggen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 5, 2018 / 8:00 am

   Nog bedankt! Haha, grappig dat jij ook na een maand al je eigen domeinnaam had aangemaakt! Dank je wel! 🙂

 7. september 26, 2018 / 9:46 pm

  Wauw wauw!!! Zo leuk om te lezen. Wat snel dat je na een maand al een eigen domeinnaam had. Dat is toch ook wel het allerleukst! Wat gaaf trouwens van dat artikel in de krant ; I didn’t know 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 5, 2018 / 8:00 am

   Hahah, ja, met zo’n eigen domeinnaam voelde mijn blog toch wat meer van mij. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.