Foto’s en ik

Al vanaf ik jong ben, vind ik het leuk om in de weer te zijn met foto’s maken. Dit begon met een heel oude camera die toen super hip was. Mijn moeder had deze analoge camera van mijn opa en oma gekregen toen ze in verwachting van mij was. Zo kon ze foto’s en fotoboeken maken. Later vond ik het ook leuk om fotoboeken vol te plakken. Van elke vakantie liet mijn moeder de fotorolletjes ontwikkelen en de foto’s afdrukken. Ik heb al een tijdje geen rolletje meer laten ontwikkelen. Jammer, want het is altijd een cadeautje aan mezelf als ik de foto’s mag ophalen.

Na de analoge camera, kocht mijn moeder een superdeluxe camera. Nou ja, dat was toen je van het. Ik kan de camera niet meer vinden, anders had ik ‘m graag aan jullie laten zien. Het was een camera met een heel klein schermpje, waarop je je foto’s kon terugkijken. Jaren later hadden we een wat nieuwere camera en zo hebben we een aantal camera’s gehad. Een paar jaar terug, liet ik de analoge camera vallen (dom dom dom). Super verdrietig was ik. Op Marktplaats vond ik gelukkig precies dezelfde! Ik heb in de afgelopen jaren heel wat camera’s verzameld. Naast een analoge camera, wilde ik eigenlijk ook wel een wat mooiere, digitale camera. Na ongeveer vijf jaar twijfelen, kocht ik afgelopen april de Canon EOS M3. Hiermee maag ik graag foto’s.

Deze mooie Zeiss Ikon doet het helaas niet meer, maar er zit wel een hele mooie familiegeschiedenis achter. Mijn oma kan de mooiste verhalen vertellen over hoe mijn opa groepsfoto’s probeerde te maken met deze camera.

Wat wel zo is met al die digitale foto’s, is dat je ze lang niet allemaal laat afdrukken. Ze staan op een van de vele geheugenkaartjes die je soms pas weer na een paar jaar in je computer stopt, om de foto’s terug te kijken. Het is niet zo dat je je geheugenkaartje ergens inlevert en de foto’s laat ontwikkelen en afdrukken. Dat vind ik een minpuntje. Tuurlijk kun je je foto’s online ergens bestellen, maar dat geeft niet het plezier dat een filmrolletje wel geeft. Nadat mijn vriend en ik in april op vakantie waren geweest, lieten we allebei een foto op groot canvas afdrukken. Eentje voor bij mij en eentje voor bij hem. Bij mij hangt de canvas boven mijn bed, zodat ik er elke dag wel een paar keer naar kijken.

Toen ik een paar dagen geleden een mailtje kreeg van de Fotofabriek was ik meteen enthousiast! Niet alleen, omdat het mijn eerste samenwerking was. Ik mocht namelijk een foto op klein canvas uitzoeken. Digibeet als ik ben, heb ik nogal wat vragen gesteld over hoe ik dat nou moest doen. Ik werd heel snel en geduldig geholpen. De volgende dag al werd mijn foto bezorgd. Ik had gekozen voor de afmetingen 30×20, zodat ik een liggende foto kon uitkiezen. De foto die ik heb uitgekozen is er eentje met mijn vriend. We hebben op de foto allebei een kersttrui aan. Ja, ik had mijn vriend overgehaald om matching kersttruien te dragen (het was wel mijn taak om ze uit te zoeken en te kopen, maar in ruil daarvoor droegen we 24 december de hele dag deze truien én mocht ik een foto op Facebook plaatsen)!

Het canvas ziet er mooi uit. Je ziet geen lelijke pixels, maar dat ligt meestal ook voor een groot deel aan de kwaliteit van de foto. Je ziet wel de textuur van het doek. Dat vind ik niet meer dan logisch bij een canvas. Als je dat niet zou willen, moet je een foto op plexiglas laten afdrukken. Ik ben eigenlijk wel blij dat het niet heel groot is, want ik heb al redelijk wat grote dingen (canvas, posters) aan mijn muren hangen. Waar en of ik het canvas ga ophangen, weet ik nog niet. Tot dan zet ik ‘m op een tafel naast mijn tv neer, zodat ik ook naar dit canvas dagelijks kan kijken.

Maken jullie nog vaak analoge foto’s?

X Marloes

In deze blogpost zit een artikel dat ik heb gekregen. Deze samenwerking beïnvloedt niet mijn mening, want ik vind eerlijkheid op mijn blog erg belangrijk.

12 Reacties

 1. februari 19, 2018 / 10:05 am

  Hele leuke foto! Ik mocht ook een foto af laten drukken en heb voor het Vrijheidsbeeld gekozen. Prachtige camera’s trouwens!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 19, 2018 / 4:11 pm

   Dankje!
   Oh, leuk zeg! 🙂 Ik hoop die ooit in het echt te mogen zien. Haha, ja het zijn echt een beetje mijn pronkstukken in huis.

 2. februari 19, 2018 / 1:11 pm

  Leuke foto heb je gekozen! Ik maak echt nooit analoge foto’s. Het lijkt me heel leuk om een soort ‘fotomuurtje’ te maken, maar het komt er steeds niet van.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 19, 2018 / 4:13 pm

   Dankje! 😄
   Ik vind het echt zo leuk om je foto’s op te halen en niet van tevoren te weten hoe ze eruitzien. Een foto muurtje is echt een leuk idee!

 3. februari 19, 2018 / 8:04 pm

  Ik vind een foto op canvas altijd een leuke uitstraling hebben. Juist door de structuur van het doek 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 19, 2018 / 11:32 pm

   Hahah, dat is ook eigenlijk wel leuk!

 4. februari 20, 2018 / 11:21 am

  Op school gingen we gisteren met een Hasselblad fotograferen! Heel cool! En zo leuk die foto op canvas.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 22, 2018 / 4:44 pm

   Ooooh heel gaaf!

 5. Kaylin
  februari 20, 2018 / 8:28 pm

  Hele mooie foto met je vriend.

  Ik heb fotoalbums vol liggen in de kast. Zou er dringend nog eens een kijkje in moeten nemen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 22, 2018 / 4:46 pm

   Dankje 🙂

   Ik kan echt uuuuren foto’s in albums bekijken. Heel leuk om te doen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 22, 2018 / 4:49 pm

   Dankje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.