Fijne vooruitzichten in het voorjaar

Fijne vooruitzichten

Er zijn momenteel best wat fijne vooruitzichten. Dingen die op de planning staan dit voorjaar. Ik merk dat ik zelf altijd best last heb van een winterdip. Ik voel me niet echt neerslachtig, maar ik heb gewoon een stuk minder energie. Nu het eerder licht wordt en het ook langer licht blijft, heb ik meer energie en zin om dingen te doen. Denken aan vrolijke vooruitzichten helpt daarbij enorm. Ik ben een persoon van wie de agenda vaak al twee maanden van tevoren vol staat. Nu moet ik wel bekennen dat ik ook veel rustmomenten inplan, omdat ik anders te oververmoeid raak. Goed, wat zijn die fijne vooruitzichten dan zoal?

Meerdere lunches met vriendinnen

Mijn weekenden bestaan vaak een dag uit een lunch of etentje met een vriendin. De andere dag houd ik bewust vrij om te kunnen uitrusten en nog wat te werken voor mijn bedrijf, De Taalvrouw. Veel vriendinnen zie ik maar eens in de paar maanden, omdat we het allemaal druk hebben met ons eigen leven en werk. Helemaal niet erg! Ik vind het juist leuk om op zo’n moment bewust een paar uur bij te kletsen en op die manier toch in elkaars leven te blijven.

Fijne vooruitzichten voorjaar 2023

Een lekker lang paas- en pinksterweekend

Nog een van mijn fijne vooruitzichten. Ik ben standaard op de dinsdag vrij. Dat betekent dat als er een officiële vrije dag op maandag valt, ik dus een lekker lang weekend heb. Dit geldt in het voorjaar zowel met Pasen als met Pinksteren. Hiervoor was ik altijd de maandag vrij, dus had ik ‘pech’ op zulke feestdagen. Nu geniet ik er dus extra van.

De Amstel Gold Race – Een van mijn fijne vooruitzichten?

Ik weet niet of ik dit durf mee te tellen als een van mijn fijne vooruitzichten. Met een vriendin fiets ik samen op 15 april een gedeelte van de Amstel Gold Race. We gaan 65 kilometer en bijna 800 hoogtemeters fietsen. Het is een heel populair evenement onder de wielrenners. Ik kijk er ook wel enorm naar uit. De afstand wordt voor mij geen probleem. Die hoogtemeters daarentegen. Daar ben ik wel een beetje bang voor.

Fijne vooruitzichten 2023

Vakantie naar Griekenland

Het is over een paar weken alweer tien jaar geleden dat ik voor het laatst in Griekenland was. Op Lesbos om precies te zijn. Ik heb het ooit weleens verteld op mijn blog, maar ik heb Griekse roots. Mijn vader en zijn familie woont op dat eiland. In 2013 ben ik er voor het laatst geweest. Toen was ik 16 en dat ik in de vierde klas op de havo. Dat lijkt soms al enorm lang geleden. Samen met mijn man, die mijn vader dus nog nooit heeft ontmoet, mijn moeder en haar vriend genieten we bijna twee weken van de Griekse zon en gastvrijheid. Ik heb er enorm zin in, maar vind het wel een beetje sneu voor Sultana die alleen thuis zal zijn. Uiteraard komt er dan wel iedere dag iemand om haar eten en drinken te geven, maar de gezelligheid zal ze even moeten missen.

Hardloopevenementen

Ik heb me nog voor geen enkel hardloopevenement ingeschreven. Het voorjaar (en de zomer) betekent dat er enorm veel leuke hardloopevenementen worden georganiseerd. Momenteel focus ik me nog even op het wielrennen. Als de Amstel Gold Race achter de rug is, ben ik wel weer van plan meer te gaan hardlopen. Dat is wat ik het liefste doe en nu mijn knieën dat ein-de-lijk weer trekken, wil ik dat ook weer fanatiek gaan doen.

Welke fijne vooruitzichten staan er bij jou op de planning?

Dit zijn de dingen waar ik mij momenteel enorm op verheug. Ik ben wel benieuwd welke fijne vooruitzichten er bij jou op de planning staan. Laat het me vooral weten! Het is soms prettig om hier even bewust bij stil te staan, want vaak maak je meer leuke dingen mee dan je wellicht in eerste instantie dacht.

10 Reacties

 1. maart 27, 2023 / 6:33 am

  Wow, zo stoer van die Amstel Gold Race. Maar ik snap wel dat je het ook spannend vindt. Leuk om alle fijne vooruitzichten te lezen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 28, 2023 / 10:18 am

   Bedankt! Ja, haha, spannend en gaaf tegelijkertijd. Ben heel benieuwd.

 2. maart 27, 2023 / 11:14 am

  Tof die Amstel Gold Race. Kan je van tevoren nog wat hoogtemeters trainen? Mijn vooruitzichten zijn ook vooral etentjes, theaterbezoekjes…. Verder hopelijk eindelijk verhuizen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 28, 2023 / 10:18 am

   Ja, ik train ze op mijn fietstrainer, maar dat is toch heel anders. Heb nog overwogen om tussendoor naar Limburg te gaan, maar dat vind ik ook weer zo wat, haha. Denk dat ik gewoon hier een keer over een industrieterrein ga fietsen en alle viaducten meepak. Oooh, leuk zeg! Hoop met je mee dat je eindelijk kunt verhuizen.

 3. maart 28, 2023 / 12:44 pm

  Leuke dingen in het verschiet zeg! Inderdaad goed om er regelmatig eens bij stil te staan. Ik kijk uit naar een paar vrije dagen, mijn verjaardag, een dagje Pairi Daiza, een museumbezoekje, …

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 2, 2023 / 6:12 pm

   Ook heel fijne dingen om naar uit te kijken!

 4. april 2, 2023 / 12:32 pm

  Echt zo super gaaf dat je de Amstel Gold Race gaat doen. Nog even wat New York-ritjes maken om hoogtemeters te trainen? :p

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 2, 2023 / 6:12 pm

   Hahahahahha, nee!!! Uiteindelijk wel natuurlijk, alles voor de badges 😛

 5. april 25, 2023 / 2:55 pm

  Heerlijk, lange weekends en een reisje! Ik ga dit weekend op citytrip naar Wenen, zin in! Verder nog een paar restaurantjes, een wandeling tussen hyacinten in het bos en Phantasialand!

 6. mei 12, 2023 / 9:27 am

  Voorpret en fijne vooruitzichten zijn soms bijna het zo fijn als de uiteindelijke gebeurtenis is mijn ervaring. Ik houd van voorpret en vreugdevolle anticipatie : )

  Wat heb je een prachtige mok trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.