Fijne gebeurtenissen in 2018

Tijdens deze oudejaarsdag vind ik het leuk om terug te kijken op het afgelopen jaar. Er zijn weer een heleboel fijne dingen gebeurd die ik heb mogen meemaken. Mooie herinneringen die ik graag blijf onthouden. Uiteraard gebeurde er elke dag in 2018 wel iets. De leukste gebeurtenissen deel ik in deze persoonlijke post.

 

Brugge


Het jaar begon goed met een leuke stedentrip naar Brugge. Mijn vriend en ik hadden een hotelletje voor vijf dagen geboekt. Voordat we naar dit schattige stadje gingen, was ik wel een beetje zenuwachtig. Iedereen aan wie ik vertelde dat we vijf dagen naar Brugge gingen, vroeg wat wij in hemelsnaam zoveel dagen daar moesten doen. Gelukkig was er genoeg om ons mee te vermaken. Na vijf dagen hadden wij nog niet alles gezien. Het was zeker een geslaagde vakantie!

Over Brugge schreef ik twee blogposts:
– Brugge #1 | Hotel en omgeving
– Brugge #2 | Het hotel en Brugge

 

Hardlopen


Halverwege maart heb ik ein-de-lijk de motivatie gevonden om te sporten (en te blijven sporten). Eerdere hardloop- en sportschoolpogingen mislukten keer op keer. Ik vond het wel leuk om te doen, maar hield het nooit vol om te blijven doen. Uiteindelijk heb ik vier keer meegedaan aan hardloopevenementen: LadiesRun (10 km), 10 kilometer tijdens de halve marathon van Roosendaal, 5 kilometer tijdens de Bredase Singelloop (dit zouden er 10 zijn, maar ik had die dag griep) en 10 kilometer tijdens de Vestingloop in Willemstad. Tijdens die laatste loop verbeterde ik mijn persoonlijke record. Die staat sinds dat moment op 1 uur, 3 minuten en 54 seconden.

Komend jaar staat in ieder geval de kwart marathon tijdens de marathon in Rotterdam op de planning. Verder ben ik van plan om de halve marathon in Amsterdam te lopen. Voor de rest zie ik het komend jaar allemaal wel!

Over hardlopen schreef ik drie blogposts:
– 5 weken hardlopen | Hoe gaat dat me af?
– Mijn ervaring: LadiesRun Rotterdam 2018
– Het belang van een goede hardloopschoen

 

Mooie hotelkamers


Mijn vriend en ik sliepen dit jaar in meerdere hotelkamers. Twee hotelkamers zijn de moeite waard om hier te belichten. In de eerste sliepen wij begin januari. Dit was de bruidssuite in het Golden Tulip hotel in Breda. De andere kamer was halverwege juli in de grootste en mooiste kamer van The Dutch in Maastricht. Deze kamer had ik al zo’n zes jaar op het oog en ik had met mezelf toentertijd de belofte gemaakt dat ik die kamer zou boeken, als ik ooit in Maastricht zou zijn.

Over deze hotelkamers schreef ik twee blogposts:
– Bruidssuite in Golden Tulip Keyser Breda
– The Dutch – Maastricht

 

Introductieduik


In de zomervakantie wilde ik een introductieduik in een zwembad doen. Dit is iets wat ik al langer wilde doen. Aangezien ik niet alleen wilde gaan, nam ik mijn nichtje mee. We genoten allebei van het duiken. Eerst kregen we een beetje uitleg over het klaren van je oren en het ademen onder water. Daarna hadden we erg lang de tijd om in het heel diepe zwembad te duiken. Ik zou later graag verschillende duikbrevetten halen. Het is wel redelijk aan de prijs, dus op dit moment laat ik die droom even voor wat het is. Na mijn studie ben ik wel van plan om ervoor te sparen.

 

Parijs


Lang geleden ben ik een dagje in Parijs geweest met mijn moeder. Hier kon ik mij niet veel van herinneren (behalve dat Obama op dat moment op de Eiffeltoren stond). Daarom had ik al vaker tegen mijn vriend gezegd dat het mij wel erg leuk leek om een keer naar Parijs te gaan. Eind september zijn we dan ook een weekendje weggeweest naar de stad van de liefde. We hadden geluk met het weer. Het regende niet (of nauwelijks) en er was af en toe zelfs zon.

Over dit weekendje in Parijs schreef ik een blogpost:
– Parijs

Samenwonen

Deze zomer heb ik ontzettend veel geklust in het huis waar ik nu woon. Sinds oktober woon ik officieel samen met mijn vriend. We hebben praktisch een jaar samengewoond in het huis waar ik in Rotterdam woonde. Maar echt samenwonen in je eigen huis is toch wel echt heel erg fijn. Helaas hebben we wel wat tegenslagen gehad (lekkages et cetera). Nu is bijna alles opgelost, gelukkig. In het begin vond ik het wel gek. Ik woonde altijd in Rotterdam en opeens in Brabant. Het wende wel snel en ik kom nog elke week in Rotterdam voor mijn studie en werk.

Berlijn

Nog zo’n stad waar ik heel graag naartoe wilde. In dit laatste jaar van mijn studie moet ik een minor volgen. De minor die ik heb gekozen, gaat over cultureel erfgoed en cultuureducatie. Laat nou net bij deze minor een week Berlijn op de planning staan. Naast dat ik al heel lang geรฏnteresseerd ben in de Tweede Wereldoorlog (het hoofdthema van deze minor) zorgde die werkweek naar Berlijn er natuurlijk voor dat ik deze minor ben gaan volgen. Het was een vermoeiende week. We liepen elke dag heel veel, bezochten musea en monumenten en sliepen niet echt op tijd. Wel was dit een van de leukste weken van afgelopen jaar. Met een grote, gezellige groep heb ik veel gelachen en gegeten.

Een hele hoop dingen en ik zou nog wel even kunnen doorgaan met opnoemen. Ik ben benieuwd wat 2019 voor mij in petto heeft. Mijn goede voornemens zijn te lezen op mijn blog en ook over mijn blogdoelen voor volgend jaar staat een post online.

Wat was jouw hoogtepunt van 2018?

Liefs,

Marloes

 


Bovenste foto door: Laura Vonk

10 Reacties

 1. december 31, 2018 / 11:18 am

  Super knap dat je nu zo veel aan het rennen bent en meedoet aan evenementen. Ooit, een blauwe maandag, lukte mij dat ook, maar ik heb geen idee waar mijn motivatie heen is, haha. Heel veel geluk in het nieuwe jaar, Marloes!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 1, 2019 / 12:49 pm

   Dankjewel! Hahaha, mijn motivatie was ook heel lang ver te zoeken, dus ik begrijp je helemaal ๐Ÿ˜‚

   Ik wens jou ook veel geluk toe, Johanne!

 2. december 31, 2018 / 12:08 pm

  Wat een leuke dingen allemaal! Echt super goed dat je bent begonnen met sporten en het ook hebt volgehouden. Dat is mijn doel voor 2019 ๐Ÿ™‚ Super toffe reisjes heb je ook gemaakt!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 1, 2019 / 12:51 pm

   Hihi, dankje! Leuk dat dat ook jouw doel is voor 2019 ๐Ÿ™‚

   Ik wens je een mooi jaar toe!

 3. januari 1, 2019 / 12:36 pm

  Wat een fijne hoogtepunten zeg! Hopen op een mooi 2019 met nog meer van die leuke dingen ๐Ÿ™‚

  2018 was voor ons een veelbewogen jaar en kijk vol positiviteit uit naar 2019!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 1, 2019 / 12:55 pm

   Ga ik zeker op hopen! ๐Ÿ˜Š Ik wens jullie ook alle goeds toe.

 4. januari 9, 2019 / 7:05 am

  Ja, duiken is zo leuk. Ik duik alleen tijdens mijn reizen. Maar de laatste reizen is het er maar รฉรฉn keer van gekomen. Of ik was zwanger of in een land waar het even minder uitnodigend was om te duiken. Mijn hoogtepunt? De hele Nieuw Zeeland reis natuurlijk.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 16, 2019 / 9:14 pm

   Lijkt me zo gaaf om ook in het buitenland te kunnen duiken! In de toekomst ga ik zeker mijn brevetten halen! ๐Ÿ™‚

 5. januari 11, 2019 / 10:19 pm

  Toffe plekken heb je bezocht in 2018! Berlijn en Brugge staan beide op mijn wishlist. Lijken me allebei heel leuk. Mooie terugblik zo!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 16, 2019 / 9:14 pm

   Zeker een aanrader om die plaatsen te bezoeken! ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.