Brugge #1 | Hotel en omgeving

Van woensdag tot en met zondag ben ik met mijn vriend op vakantie in Brugge. Sommige mensen zeiden van tevoren dat vijf dagen wel erg veel is. Hierdoor dachten we dat we deze mooie, historische

stad wel in één dag hadden gezien. Gelukkig is het tegendeel waar.

Woensdag waren we met de auto naar Brugge gereden. Onderweg ging er al van alles mis. Ik had Google Maps aan op mijn telefoon, want er werd niet goed aangegeven welke kant Brugge op was. In de middle of nowhere liep mijn mobiel plots helemaal vast. De mobiel van mijn vriend werkte ook niet mee, waardoor er lichte paniek ontstond. Uiteindelijk kregen we zijn mobiel aan de praat en rond drie uur ’s middags kwamen we aan in Brugge.

We hadden een hotel van tevoren geboekt en liepen door een van de hoofdstraten toen de TomTom ons een zijstraat in liet slaan. Mijn vriend en ik waren meteen voorbereid op een krakkemikkig hotelletje, maar we kwamen gewoon op een heel mooie andere straat uit waar het hotel ook stond. Na het inchecken liepen we snel naar de kamer, die echt heel mooi en fijn is. Het heeft een superzacht bed, is schoon, we hebben mooi uitzicht en een fijne douche.

Als late lunch aten we ergens, waarna we geen trek meer hadden in avondeten (door de stevige lunch). Tijd voor Monopoly in het hotel! Ik had mijn vriend de reiseditie voor Sinterklaas cadeau gegaan, die we nog zelf een beetje in elkaar konden zetten. Een half potje Monopoly en een film later, was het tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend liepen we naar het ontbijtbuffet toe. Er lagen broodjes en croissants. Er stonden verschillende sappen. Ik had een glaasje sap gepakt waarvan ik dacht dat het grapefruitsap was. Nou, dat bleek dus bloedsinaasappelsap te zijn (veel zuurder dan grapefruit!!!)! Ook probeerde ik thee water uit het koffiezetapparaat te halen. Door op een knopje te drukken, zette ik het hele apparaat uit. Overkomt mij weer. Iedereen moest wachten tot het apparaat opnieuw was opgestart. Met een rood hoofd zette ik uiteindelijk toch nog een kopje thee.

Hebben jullie nog tips voor in Brugge?

X Marloes

6 Reacties

 1. januari 5, 2018 / 8:57 am

  Oh, zo leuk! Wij hebben een appartementje aan de Belgische kust en in de zomer gaan we altijd twee weken. Als het een dag slecht weer is, gaan we vaak naar Brugge. Echt een supermooie stad. Zoals ik al zei op Instagram is Books & Brunch wel een aanrader. Met vriendinnen een paar weken geleden ook iets gaan drinken in Joey’s. Gewoon een cafeetje (in een zijstraat van de winkelstraat), maar wel heel gezellig! Geniet ervan! 🙂

 2. januari 6, 2018 / 11:11 pm

  Brugge doen ik en mijn vriend af en toe wel eens als daguitstap. Wij slenteren dan altijd eens de winkeltjes af en lopen door veel gezellige straatjes. Ik waan me altijd wat in Venetië.

 3. januari 7, 2018 / 3:04 pm

  Ik vind Gent net wat leuker dan Brugge, dus ben vaker daar te vinden. Brugge is daarom te lang geleden voor me om daar nog tips over te geven. Maar je kan natuurlijk ook gewoon in de omgeving van Brugge op pad, als je even wat anders wil. Oh ja, dé tip: regel een gids van Use It. Ook hier te downloaden: http://bruges.use-it.travel/

  Ik ben gek op die gidsen/plattegronden. Ze zijn gratis en gemaakt door lokale mensen. Met name voor backpackers en jonge reizigers, maar hier vind je unieke tips op van de besten. Diverse steden hebben zich er bij aangesloten en Brugge heeft er dus ook één. Ik gebruik ze altijd en kom zo op prachtige plekken terecht. En dat zijn dus niet de standaard toeristische dingen. Veel plezier!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 11, 2018 / 9:19 am

   De volgende keer ga ik een gids nemen! Wist helemaal niet dat die er waren en ook nog eens gratis. Bedankt voor de tip!

 4. januari 17, 2018 / 9:52 am

  Mijn vriend en ik zijn een paar jaar geleden een weekendje naar Brugge geweest. Wij hebben toen dankzij de app Foursquare supertoffe plekjes ontdekt. Een aanrader – zeker als de app je beter leert kennen doordat je incheckt via Swarm! Ik kom zo zelfs in m’n eigen stad nog steeds leuke plaatsen tegen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 17, 2018 / 9:53 am

   Oeh, die ga ik onthouden. Ga ik meteen downloaden, ik ben benieuwd wat ik nog niet ken in m’n eigen stad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.