Blogdoelen voor 2019

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Ik koos expres niet voor een bepaald niche, zodat ik fijn over alles kon schrijven. Waar ik alleen de laatste tijd erg tegenaan ben gelopen, is dat ik niet zo goed meer wist wat ik met mijn blog moest. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het superleuk om blogposts te schrijven, maar mijn inspiratie raakte een beetje op.

Borrel
Tijdens de BlogBosses borrel stond het terugblikken op het afgelopen jaar en het vooruitblikken op de komende tijd op het programma. Ook het stellen van doelen was onderdeel van deze avond. Op dat moment realiseerde ik mij dat ik nooit doelen had gesteld. Ja, ik had/heb er eentje: blijven bloggen. De andere vrouwen hadden wel doelen gesteld en hier gericht naartoe gewerkt. Voor mij werd duidelijk dat ik ook doelen moest stellen, zodat ik weer in mijn blogflow zou raken. De doelen heb ik gesteld en wil ik graag met jullie delen.

Sociale media
Allereerst heb ik wat doelen voor mijn sociale media. Op Instagram is mijn doel om volgend jaar de 700 volgers te halen. Ik wil wat meer bezig zijn met fotografie. Foto’s maken en over de setting nadenken vind ik heel leuk, maar afgelopen jaar heb ik hier weinig aandacht aan besteed.
Daarnaast heb ik ook een Facebookpagina voor mijn blog. Hier plaats ik elke keer een post over mijn nieuwste blogbericht. Misschien dat ik nog meer met deze pagina wil doen, maar wat dat dan is, weet ik nog niet.

Uploaden
Toen ik net begon met bloggen, hield ik me goed aan een schema. Ik schreef meerdere keren per week een post en publiceerde minstens drie keer per week. Doordat ik nu werk en aan het afstuderen ben, had ik soms geen energie om een blogpost te schrijven. Zonde, want ik vind het wel heel leuk om te doen. Volgend jaar wil ik mij weer aan een vast uploadschema houden.

Agenda
Iets wat mij helpt om te blijven bloggen, is echt opschrijven in mijn papieren agenda wanneer ik welke post wil publiceren. Dan zie ik goed op welke momenten ik moet schrijven. Het is ook leuk om achteraf terug te bladeren in je agenda en te kunnen zien wat je wanneer hebt geschreven en gepubliceerd.

Gerichter schrijven
Hoe fijn ik het schrijven zonder niche ook vind, ik wil meer structuur aanbrengen in mijn blogposts. De meest gelezen artikelen gaan over lesgeven. Heel leuk zou ik het vinden om daarom wekelijks (als ik daar genoeg inspiratie voor heb) een artikel te plaatsen dat gericht is op lesgeven. Blogposts over plannen wil ik in het nieuwe jaar ook gaan schrijven, omdat dat iets is wat ik goed kan en goed moet kunnen (met al het treinreizen, afstuderen en werken). Komend jaar is mijn bullet journal mijn agenda. Hier zullen ongetwijfeld blogposts over verschijnen. Verder wil ik de vrijheid wel blijven behouden dat ik kan schrijven over onderwerpen die buiten de genoemde gebieden vallen.

Layout
Sinds dat ik mijn blog heb, is de layout pas één keer veranderd (meteen na een maand online te zijn geweest). Daarna heb ik er eigenlijk vrijwel niets meer aan gewijzigd. Ik vind ‘m best prima, maar ik ben wel toe aan iets nieuws. Volgend jaar ga ik zeker de layout veranderen. Ik heb totaal geen verstand van al die HTML-codes en dingen die daarbij horen, dus dat wordt zoeken naar mooie, kant-en-klare layouts.

SEO
In het blogwereldje komen regelmatig termen langs die ik helemaal niet ken. Zo is daar de afkorting SEO. Volgend jaar wil ik mij gaan verdiepen in dit onderwerp, zodat ik precies weet wat het inhoudt en wat ik ermee kan. Voorlopig blijft het een redelijk onbekende term voor mij, die gebruikt wordt door bedrijven die willen samenwerken.

Welke doelen had jij afgelopen jaar en wat zijn jouw (blog)doelen voor 2019?

Liefs,

Marloes

 


Foto door: Laura Vonk

5 Reacties

 1. december 27, 2018 / 8:37 am

  Leuk dat je doelen voor je blog hebt opgesteld voor 2019! Voor de lay-out kan ik je Pipdig aanraden 🙂 Ik heb mijn lay-out daar 2 jaar geleden gekocht en hij werd kosteloos helemaal voor mij (mede HTML-kluns, haha) geïnstalleerd. Superhandig!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 27, 2018 / 11:53 pm

   Fijne tip! Ga ik meteen naar kijken. Leuk om te horen dat ik niet de enige HTML-kluns ben, hihi 😉

 2. december 28, 2018 / 11:14 am

  Leuk! Ik probeer af en toe wat te plannen voor mijn blog maar de meeste inspiratie komt zo onverwachts op dat vooraf gemaakte plannen meestal niet uitgevoerd worden. 🙂 Maar soms kan het wel handig zijn.
  Een bullet journal heeft mij wel enorm geholpen om mijn leven wat beter te organiseren, echt ideaal!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 8, 2019 / 3:28 pm

   Dankjewel! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.