Blogdipje

De laatste tijd post ik niet veel op mijn blog. Ik kan wel zeggen dat ik in een blogdip zit. De inspiratie om te schrijven is af en toe ver te zoeken. Dit komt voor het grootste gedeelte, doordat ik het met mijn studie vrij druk heb. Ik loop het gehele jaar door twee dagen in de week stage. Hier geniet ik intens van. Lesgeven vind ik heel leuk! Maar er is nog ÊÊn maand voordat de zomervakantie begint. EÊn maand waarin ik best wat belangrijke deadlines voor school heb. En zo is dat eigenlijk al anderhalve maand aan de gang.

Eerst moest ik mijn stagedossier inleveren. Deze moet nog beoordeeld worden en ik moet nog een gesprek voeren met een assessor (degene die zal beoordelen of ik volgend jaar mijn afstudeerstage kan uitvoeren). Dit levert toch de enige stress op. En de andere deadlines beginnen ook in zicht te komen. De gedachte dat ik volgend jaar kan afstuderen is enerzijds heel fijn, maar anderzijds ook beangstigend. Wat nou als ik straks iets niet haal en een paar maanden studievertraging oploop? Jullie moeten weten dat ik namelijk niet veel motivatie meer heb voor mijn colleges. Het liefst zou ik nu fulltime gaan werken, want dat lesgeven kan ik wel.

Door al die stress staan mijn blog dus op een lager pitje. Ik wil het wel, maar ik zie nu gewoon even niet in hoe. Het is niet zo dat ik nu een blogpauze in wil lassen, want ik vind het wel leuk om te schrijven. Als de maand juni voorbij is, verwacht ik meer energie te hebben om weer leuke posts te typen. Tot dan vind ik het al heel wat als ik een artikel per week upload.

Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om naar uit te kijken in de maand juni. Een paar deel ik graag met jullie (als ik ze allemaal zou opschrijven, wordt het een lange lijst).

Efteling

Volgende week ga ik, als het goed weer is, een dag met mijn vriend naar de Efteling. We zijn een jaar geleden ook naar het pretpark geweest en het leek ons weer tijd om zo’n leuk dagje uit te doen! Ik ben erg benieuwd naar die nieuwe attractie, Symbolica. Verder twijfel ik nog erg of ik in de Baron ga. Zo’n held ben ik niet, maar misschien valt de achtbaan wel mee.

Dag van de Jonge Jury

Door collega’s ben ik gevraagd om komende woensdag mee te gaan naar deze dag. Als begeleider voor de leerlingen uiteraard. Ik vind het super leuk om hiermee naartoe te mogen. Er zijn allemaal bekende schrijvers (en andere bekendheden) aanwezig. Daarnaast worden er workshops georganiseerd. Ik ben erg benieuwd naar dit evenement!

Twools

Het Scapino Ballet Rotterdam maakt (meestal) eens per jaar een voorstelling die ‘Twools’ heet. Naar deze voorstelling ben ik al een paar keer geweest. Hierin komen steeds korte dansstukken naar voren. Al van kleins af aan ga ik mee naar dans- en balletvoorstellingen, (kinder)opera’s, musea, toneelstukken enzovoort. Nog steeds vind ik het leuk om naar dit soort voorstellingen en tentoonstellingen te gaan. Dit jaar ga ik samen met mijn moeder en oma weer naar Twools.

Ladiesrun

10 juni is het zover: de Ladiesrun in Rotterdam! Die dag ga ik de 10 kilometer rennen. Zoals jullie ook al op Instagram hebben kunnen zien, ben ik sinds een paar maanden bezig met hardlopen. Afgelopen zondag heb ik voor het eerst tien kilometer gerend, met een korte pauze tussen de vijf kilometers door. Mijn voeten vonden dit iets minder leuk, dus die hebben drie dagen rust. Morgen ga ik weer de tien kilometer lopen, alleen dan met een (hopelijk) nog kortere break.

De Halve Marathon van Roosendaal

Schrik niet, deze ga ik zelf niet rennen. Tijdens deze dag kun je ook de 4 EM (6437 meter) en de 10 kilometer lopen. Alsof de Ladiesrun nog niet genoeg is, ga ik deze 24 juni weer de 10 kilometer lopen. Ik heb de smaak goed te pakken!

Waar kijk jij het meest naar uit in juni?

X Marloes

12 Reacties

 1. mei 30, 2018 / 9:33 am

  Leuke vooruitzichten! Succes met alles 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2018 / 11:36 am

   Dankjewel 🙂

 2. mei 31, 2018 / 8:19 am

  Leuk! En gewoon even gas terug nemen hoor, als je het te druk hebt! Ik heb het afgelopen half jaar ook een stuk minder geblogd omdat ik gewoon teveel aan mijn hoofd had.

  Stoer dat je de 10 km gaat lopen! Ik ben niet zo’n hardloper dus 10 km vind ik echt megaveel! Heb me wel ingeschreven voor een triathlon in augustus dus moet zelf ook nog wel even aan de bak. 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2018 / 11:37 am

   Wow, de triathlon! Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat doen. Lijkt mij heel heftig, haha. Succes 🙂

 3. mei 31, 2018 / 10:29 am

  Daar staan mooie dingen op het lijstje! Ik denk dat je daardoor ook wel weer inspiratie gaat krijgen, voor mij werkt dingen doen echt goed daarvoor. Veel plezier!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2018 / 11:38 am

   Ik hoop het!

 4. juni 2, 2018 / 3:42 pm

  Hier begint de inspiratie weer een beetje terug te komen gelukkig, maar ik herken het gevoel. Je hebt in ieder geval een hoop leuke dingen in het vooruitzicht!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2018 / 11:37 am

   Fijn dat jouw inspiratie terugkomt! Die leuke dingen helpen inderdaad 🙂

 5. juni 7, 2018 / 6:40 pm

  Goed dat je voor jezelf ook even toegeeft dat je even een blogdipje hebt. Als je het gevoel hebt dat het “moet” en niet uit jezelf komt is het prima om even niet te posten. Als je het straks weer wat rustiger hebt komt de inspiratie vast vanzelf weer! Enne, de Baron durf je makkelijk in hoor 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2018 / 8:25 pm

   Uiteindelijk durfde ik toch niet in de Baron, hihi. Misschien volgend jaar!

   Over een paar dagen heb ik het veel rustiger en ik kijk er nou al naar uit 😉

 6. juni 7, 2018 / 8:22 pm

  Je hebt het gewoon erg druk. Logisch dat bloggen niet je eerste prio is. Prima toch?

  DÊ Baron vind ik geweldig. Maar als je het een beetje eng vindt, zou ik niet vooraan gaan zitten 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2018 / 8:23 pm

   Lief dat je dat zegt!

   Ik ben uiteindelijk niet in de Baron geweest, hahah. Na de Python was ik te misselijk om in die achtbaan te gaan 😛 (ik word snel misselijk van achtbanen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.