21-diner #3 | Hoe het diner was

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn 21-diner heb gegeven. Die hield ik namelijk 13 januari. Ondanks dat ik niet veel foto’s heb van die dag, vind ik het toch wel leuk om er nog iets over te schrijven. Mocht je de eerste twee posts hebben gemist over mijn diner, kun je die hier terugvinden: 21-diner | Wat is dat? #1 en 21-diner | De voorbereidingen #2.

Het menu van die avond, was al een paar weken van tevoren bedacht. 12 januari zijn mijn moeder, mijn vriend en ik naar de groothandel gegaan om inkopen te doen. Het grootste gedeelte van wat we qua ingrediënten wilden hebben, konden we vinden. De rest hebben we of goedkoper in een andere supermarkt gekocht of hebben we moeten vervangen door iets anders. Hoe het menu eruitzag:

Aperitief: Spoom met prosecco/alcoholvrij alternatief en bloedsinaasappelijs

Eerste gang: Broodjes met tapenade, citroenboter en tsatsiki

Tweede gang: Pastinaakcrème met kaasstengels

Derde gang: Een bitterbal van champignons en spinazie

Vierde gang: Tacobootjes gevuld met chili sin carne en daarnaast een saladerolletje van kool en komkommer

Dessert: stoofpeer met frambozenijs

Koffie/thee: met kokosmerenguemakroontjes, chocolaatjes en cantuccini’s (Italiaanse koekjes)

Het meeste was zelfgemaakt en daarom ook extra lekker. Ik bedacht me te laat dat ik nog menukaarten en naamkaartjes wilde laten drukken. Het menu heb ik uiteindelijk op een whitebord geschreven en die zo opgehangen dat het vanuit elke zitplek zichtbaar was. De namen heb ik met krijtstiften op de glazen geschreven. Dit kon zo van de glazen af, maar het was wel een leuke manier, waardoor iedereen kon zien waar hij/zij zat en gewoon de hele avond het glas niet kwijt kon raken.

We hadden een soort binnenste ring en een buitenste ring. De namen van de personen die aan de buitenkant van de tafels zaten had ik van tevoren opgeschreven op papiertjes en in een doosje gedaan. Na de derde gang liet ik de mensen aan de binnenkant een lootje trekken, en het was de bedoeling dat die persoon dan met de persoon die op het briefje stond, van plaats wisselde. Zo zat je dan niet de hele avond naast dezelfde persoon. Al liep het iets anders, want ik wisselde wel van plek, maar naast mij kwam weer de vriendin naast wie ik al had gezeten en tegenover mij ook weer dezelfde vriendin. Ach, het idee was leuk, hihi.

Ook gaf een vriendin een speech en gaf mijn moeder een speech. Mijn vriendinnen hadden van tevoren allemaal limericken bedacht en die werden ook voorgedragen. Het is altijd spannend wat de inhoud daarvan is (kan soms ongemakkelijk zijn voor degene die het diner geeft). Ik kreeg een boek waar veel meiden een stukje in hadden geschreven en waar ook de limericken in stonden. Ook is het traditie om een lied te zingen, dat het dispuut dan van tevoren heeft bedacht. Dat zijn zo ongeveer de leukste dingen om naar uit te kijken als je een diner geeft.

Wat ook leuk was, is dat mijn stiefvader die dag Spotify helemaal had ontdekt. Ik liet hem mijn account gebruiken om een leuke afspeellijst te maken die tijdens het diner gedraaid kon worden. Mijn ene stiefbroer leende zijn box aan ons uit, zodat er de hele avond zachtjes fijne muziek op stond. Die afspeellijst beluister ik nog elke dag. Er staat zulke fijne muziek in <3 Hier een kleine selectie:

Uiteindelijk gingen de laatste meiden rond half één weg. Daarna ruimden mijn ouders, vriend en ik nog wat op en gingen we voldaan, blij en tevreden naar bed na een heel leuk diner! Heel leuk om een keer zo’n diner gegeven te hebben. Misschien als ik de magische leeftijd van 50 (over heel veel jaar) bereik, dat ik dan weer zo’n groots diner ga geven. Dat duurt alleen nog heel lang, dus ik heb nog even de tijd om daarover na te denken, hihi.

Hebben jullie je verjaardag wel eens zo uitbundig gevierd?

X Marloes

Dit is ook leuk voor jou

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.