21-diner #2 | De voorbereidingen

Over een paar dagen is het zover: dan geef ik mijn 21-diner. Bij mij is het besef er nog niet helemaal, maar bij mijn moeder wel. Zij regelt namelijk het meeste. Mocht je nou denken: ’21-diner, wat is dat?’ Lees dan mijn eerdere post waarin ik het concept uitleg met een aantal begrippen erbij. Over een paar dagen is het nog niet mijn verjaardag, maar qua tentamenperiode kwam dit het beste uit. En om zo’n diner nou lang uit te stellen, daar had ik ook geen zin in. Bij de voorbereidingen van zo’n 21-diner horen een hele boel dingen. Dingen waar je van tevoren misschien helemaal niet aan gedacht hebt. Allereerst is het belangrijk om te bedenken wie je wil uitnodigen. In mijn geval had ik een limiet met mijn ouders afgesproken en aangezien dit diner een traditie van mijn dispuut is, koos ik ervoor alleen meiden uit mijn dispuut uit te nodigen. Ik liet een inschrijflijst online zetten met een maximum, zodat het was ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Ik hoefde dus niet echt na te denken over wie ik zou uitnodigen.

Nadat de inschrijflijst vol was, was het tijd om een uitnodiging te ontwerpen. Het is traditie om een papieren uitnodiging te geven aan iedereen die komt. Uiteindelijk bestelde ik mijn uitnodigingen bij de Hema, na veel op het internet te hebben gekeken. Er was toen een Cyber Monday-actie, waardoor ik de kaarten met veel korting kon bestellen. Heel fijn! De kaarten wilde ik op de post doen, maar postzegels zijn best duur, zeker als je student bent kun je dat geld goed gebruiken voor iets anders. Ik wist dat ik na school geen zin meer zou hebben om naar de sportschool te gaan, dus ik nam al mijn uitnodigingen mee en bezorgde ze na mijn laatste college allemaal zelf. Sportief, toch?

Dan is het tijd om dingen voor tijdens het diner te regelen: tafels, stoelen, borden, glazen, bestek, et cetera. Aangezien mijn ouders (vooral mijn moeder) het regelen (traditie!) hebben zij dit uiteindelijk uitgezocht en besteld. Leuke borden die duurzaam gemaakt zijn (of zoiets) en na afloop gewoon weggegooid kunnen worden. Dat scheelt weer afwas.
Over het menu hebben mijn moeder en mijn vriend zich ontfermd, want zij gaan koken. Gelukkig had ik wel een beetje inspraak. Je kan ervoor kiezen om menukaarten te bestellen, maar hier heb ik geen tijd meer voor. Iets creatiefs zal hier (hopelijk) nog voor in de plaats komen. Ik moet er nog even over nadenken hoe ik dat oplos… Ook naamkaarten heb ik niet meer besteld (iets te laat aan gedacht), dus die ga ik ook nog zelf maken.

Als laatste moet je nadenken over de tafelindeling. Bij mij is het geen grote puzzel, omdat al mijn vriendinnen ook vriendinnen met elkaar zijn. Dan maakt het niet echt uit waar ik wie neerzet. Ik denk dat dit een gedoe geweest zou zijn als ik allemaal mensen uit verschillende vriendengroepen had uitgenodigd. Dan had ik wel even moeten nadenken over de zitplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen halverwege het diner van plaats te laten veranderen, zodat je niet het hele diner met dezelfde mensen praat. Hiervan weet ik nog niet wat ik ga doen.

Al met al zijn het dus veel dingen waar je rekening mee moet houden. Het is daarom ook slim om een paar maanden van te voren al mensen uit te nodigen, zodat zij ook op de hoogte zijn van je diner en je daarna kunt beginnen met de eerste voorbereidingen!

X Marloes

Dit is ook leuk voor jou

7 reacties

  1. Leuk om te lezen, brings back memories! Je bent sportiever dan ik hoor. Ik was ook vastbesloten om alle kerstkaarten in eigen stad zelf te bezorgen, maar uiteindelijk heb ik er toch nog twee (na de kerst ook nog) op de bus gedaan. Je diner is nu denk ik al geweest? Ben benieuwd hoe het was!

    1. Aaah leuk! Hahaha, ja ik dacht als ik niet naar de sportschool ga, moet ik dit wel doen. Er komt komende week een post over online πŸ˜„

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.