21-diner #2 | De voorbereidingen

21-diner ideeën

Over een paar dagen is het zover: dan geef ik mijn 21-diner. Bij mij is het besef er nog niet helemaal, maar bij mijn moeder wel. Zij regelt namelijk het meeste. Mocht je nou denken: ’21-diner, wat is dat?’ Lees dan mijn eerdere post waarin ik het concept uitleg met een aantal begrippen erbij. Op de dag van mijn 21-diner ben ik nog niet jarig. Door mijn tentamenperiode kwam deze datum het beste uit. Ik wilde mijn diner ook niet te lang uitstellen tot ver na mijn verjaardag. Vandaar dat ik mijn diner iets voor mijn echte verjaardag geef.

Inschrijflijst

Bij de voorbereidingen van zo’n 21-diner horen een hele boel dingen. Dingen waar je van tevoren misschien helemaal niet over nadenkt. Allereerst is het belangrijk om te bedenken wie je wil uitnodigen. In mijn geval had ik een limiet met mijn ouders afgesproken en aangezien dit diner een traditie van mijn dispuut is, koos ik ervoor alleen meiden uit mijn dispuut uit te nodigen. Ik plaatste een inschrijfformulier online met een maximum. Zo hoefde ik niet zelf mensen af te wijzen als meer meiden wilden komen, maar werkte ik volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Uitnodigingen

Nadat de inschrijflijst vol was, was het tijd om een uitnodiging te ontwerpen. Het is traditie om een papieren uitnodiging te geven aan iedereen die komt. Uiteindelijk bestelde ik mijn uitnodigingen bij de Hema, na veel online rond te hebben gekeken. Er was toen een Cyber Monday-actie, waardoor ik de kaarten met veel korting kon bestellen. Heel fijn! De kaarten wilde ik op de post doen, maar postzegels zijn best duur. Zeker als je student bent kun je dat geld goed gebruiken voor iets anders. Ik wist dat ik na school geen zin meer zou hebben om naar de sportschool te gaan, dus ik nam al mijn uitnodigingen mee en bezorgde ze na mijn laatste college allemaal zelf. Op de fiets. Sportief, toch?

Borden en tafels bestellen

Na de uitnodigingen verstuurd te hebben, was het tijd om andere dingen voor het 21-diner te regelen. Tafels, stoelen, borden, glazen, bestek, et cetera. Aangezien mijn ouders (vooral mijn moeder) het regelen (traditie!) hebben zij dit uiteindelijk uitgezocht en besteld. Leuke borden die duurzaam gemaakt zijn van bamboe en na afloop gewoon weggegooid kunnen worden bijvoorbeeld. Dat scheelt weer afwas.

Menu bedenken

Mijn moeder en vriend ontfermden zich over het menu van de avond. Wie kookt die bepaalt en zij boden aan te koken. Gelukkig had ik wel wat inspraak. Sommige mensen bestellen online menukaarten. Hier heb ik helaas geen tijd meer voor. Hopelijk verzin ik nog een creatieve oplossing, zodat het menu wel voor iedereen zichtbaar wordt op de avond zelf. Ook naamkaarten bestelde ik niet (iets te laat aan gedacht). Daar verzin ik ook nog iets anders voor.

Tafelindeling

Ten slotte is het slim om na te denken over de tafelindeling. Voor mij wordt het geen lastige puzzel. Al mijn vriendinnen zijn vriendinnen van elkaar. Dan maakt het niet uit wie ik waar plaats. Ik zou hier wel beter over nadenken als ik mensen uit verschillende vriendengroepen uitnodigde. Om ervoor te zorgen dat je niet de hele avond dezelfde gesprekspartners hebt, is het slim om iedereen in ieder geval halverwege het diner van plaats te laten veranderen. Ik weet nog niet hoe ik dit ga doen.

Al met al zijn het dus veel dingen waar je rekening mee moet houden. Het is daarom ook slim om een paar maanden van te voren al mensen uit te nodigen, zodat zij ook op de hoogte zijn van je diner en je daarna kunt beginnen met de eerste voorbereidingen!

7 Reacties

 1. januari 11, 2018 / 10:38 am

  Van een vriendin heb ik weleens gehoord hoeveel werk het is inderdaad om alles te regelen, maar het zijn meestal wel de leukste avonden! Succes met de laatste dingetjes!

 2. januari 11, 2018 / 12:57 pm

  Ah, zo leuk om ermee bezig te zijn en je voor te bereiden! Have fun!

 3. januari 11, 2018 / 9:40 pm

  Het klinkt echt heel leuk. Succes met de voorbereidingen en veel plezier tijdens het diner!

 4. januari 14, 2018 / 11:06 am

  Wat leuk! Onwijs veel plezier! Xx

 5. januari 21, 2018 / 12:05 am

  Leuk om te lezen, brings back memories! Je bent sportiever dan ik hoor. Ik was ook vastbesloten om alle kerstkaarten in eigen stad zelf te bezorgen, maar uiteindelijk heb ik er toch nog twee (na de kerst ook nog) op de bus gedaan. Je diner is nu denk ik al geweest? Ben benieuwd hoe het was!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 21, 2018 / 9:24 am

   Aaah leuk! Hahaha, ja ik dacht als ik niet naar de sportschool ga, moet ik dit wel doen. Er komt komende week een post over online 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.