Weekendje Antwerpen | Amaaj, The Jane en bierbrouwerij De Koninck

Met mijn vriend ben ik afgelopen dinsdag en woensdag naar Antwerpen geweest. Op de planning stond dat we zouden eten bij The Jane. Aangezien het ons niet heel leuk leek om daarna nog naar huis te moeten rijden, besloten we een overnachting te boeken. Zo konden we twee dagen op minivakantie en hoefden we niet na het avondeten nog naar huis te rijden. Waarom ik het een weekend noem terwijl we doordeweeks weg zijn gegaan? Dinsdag en woensdag zijn de vrije dagen van mijn vriend, dus zijn weekend.

Dinsdag

Rond een uur of één kwamen we aan in Antwerpen. We parkeerden de auto in parkeergarage Groenplaats. Lekker midden in het centrum. Nadat we wat rond hadden gelopen, aten we wat ergens. Ik had een Griekse salade en mijn vriend fish and chips. Wat ik vervelend vind, is dat je in België lang niet overal kan pinnen. Het staat nergens (voor zover ik heb meegemaakt) aangegeven dat je niet kan pinnen als het er niet kan. Gelukkig hadden we nog wat contant geld, anders moesten we op zoek naar een bank.

Amaaj

Na de lunch reden we naar daar waar we een overnachting hadden geboekt. Aangezien we in de avond uiteten gingen bij The Jane, leek het me wel zo fijn om iets dichtbij te boeken. Dat lukte ook! Waar we hebben geslapen, kan ik geen hotel noemen, want het was bij mensen in huis. Een bed en breakfast is het ook niet, want er was geen ontbijt. Wel was het op een halve minuut lopen van The Jane. Heel fijn! In Amaaj (zo heet het ‘hotel’) werden we heel aardig ontvangen door de eigenaresse. Ze liet ons de kamer zien. Goedkoop was de kamer niet, maar gelukkig werden we erg blij verrast met onze kamer! Er stond een groot tweepersoonsbed en daartegenover hing een televisie. Er was een grote spiegel en een trapje waarmee je naar buiten kon en uitzicht had op The Jane. In de badkamer waren een ligbad, handdoeken, föhn, wastafel, toilet en inloopdouche aanwezig. En er was koffie! Met dat laatste waren we de volgende dag erg blij.

Eenmaal ingecheckt liepen we wat door de buurt en dronken we ergens een wijntje. Niet zomaar wijn, maar ‘natuurwijn’. Het smaakte ietwat bijzonder. Na deze wijn liepen we ergens anders heen, waar we nog wat dronken en nacho’s aten. Als er ergens nacho’s te bestellen zijn, bestellen we ze negen van de tien keer ook. Hierna gingen we terug naar de kamer en kleedden we ons om voor het avondeten.

The Jane

In het restaurant werden we vriendelijk verwelkomd. We werden naar onze tafel begeleid waar we een glas champagne kregen. De eigenaar van het restaurant waar mijn vriend werkt, had gebeld naar The Jane en gevraagd of ze namens hem een glas champagne aan konden bieden. Super aardig! We kregen in totaal veertien gangen en elke gang was echt zo lekker! Ik vind het ook altijd zo leuk dat ze bij elke gang en elk wijntje een heel verhaal vertellen. We kwamen om half acht binnen en gingen rond half twaalf weer weg. Toen we buiten kwamen, verbaasden we er ons over dat het nog warm was. In de kamer aangekomen, vielen we heerlijk in slaap.

Woensdag

Om elf uur moesten we uitchecken. Bij een supermarkt kochten we verse sinaasappelsap en broodjes. Vervolgens liepen we naar bierbrouwerij De Koninck. Hier kregen we aan het begin van de tour een biertje en aan het eind ook. De ’tour’ was zonder gids, je kon dus gewoon zelf rondlopen. We zijn zo’n anderhalf uur binnen geweest en het is echt een aanrader om hierheen te gaan. Het is best interactief, met allemaal filmpjes en je leert weer wat over een soort bier.

Hierna liepen we nog door naar de kaaswinkel Van Tricht. Dit is heel bekende kaas (ik kende het niet, maar ik heb dan ook niet veel kennis hierover). Ze leveren aan allemaal sterrenrestaurants in België en Nederland (ook aan The Jane). Daarna liepen we terug naar de auto en reden we nog even naar het centrum. Na een bezoekje aan een grote kookwinkel en een lunch (pizza!!!), vonden we het wel mooi geweest en reden we terug naar huis.

Al met al waren het twee mooie dagen. Het was erg lekker weer, dus daar hadden we mazzel mee!

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest? En zo ja, wat is jouw favoriete plek daar?

X Marloes

10 Reacties

 1. mei 12, 2018 / 8:00 am

  Ooooh, heerlijk. Wat fijn dat jullie er zo eventjes tussenuit zijn getrokken. En The Jane staat ook nog op mijn wishlist. Ik wil dat ook heel graag eens meemaken. Yum 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 15, 2018 / 9:36 am

   Ja, zo fijn! Het voelde ook echt als een vakantie 🙂 Zeker een aanrader om er ooit te gaan eten!

 2. mei 13, 2018 / 2:10 pm

  Wat heerlijk!!! Zó leuk! Honestly: Antwerpen vind ik zo’n leuke stad. Gaaf ook van die bierbrouwerij, helemaal leuk.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 15, 2018 / 9:37 am

   Ik ook!!! Kom er alleen veel te weinig (toevallig komend weekend wel weer). Als je ooit in Antwerpen bent, is de bierbrouwerij een aanrader 🙂

 3. mei 13, 2018 / 10:34 pm

  Oh heerlijk, ik ben er twee jaar geleden geweest, en ben elke maand wat geld opzij aan het zetten om er eind dit jaar nog eens heen te kunnen! Zó lekker, ben jaloers, haha! 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 15, 2018 / 9:37 am

   Oooh, nou dan ben ik tegen het eind van het jaar weer jaloers op jou hoor, haha 😉 Het eten was er heerlijk!

 4. mei 14, 2018 / 1:11 pm

  Zo leuk! Ooit wil ik daar ook eten, maar het is er nog niet van gekomen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 15, 2018 / 9:38 am

   Echt een aanrader! Komt vast nog wel 🙂

 5. mei 14, 2018 / 9:34 pm

  Oke ken The Jane dus niet (schaam?) maar na een kleine google actie ben ik officieel jaloers haha! Wat leuk om zo een nachtje erbij te pakken. Niet dat wijn perse moet, maar het maakt zo een dinertje toch wel net specialer he. Antwerpen is echt een super leuke stad he, vroeger kwam ik er best vaak om te winkelen. Het is nu al even geleden. Tijd om weer eens te gaan!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 15, 2018 / 9:38 am

   Ik kende het voor ik mijn vriend kende ook niet hoor, hahahah 😉 De overnachting erbij was echt heel fijn. Wijn hoeft niet per se, maar als je dan toch zo luxe gaat dineren, vind ik het er wel leuk bij! Vooral nu met het mooie weer is het heel leuk om door Antwerpen te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.