VeggieWorld Winter Fair en Schiphol

Op internet had ik gelezen dat er een markt (fair) zou zijn voor mensen die ‘veggie’ eten. Als ik het woord veggie zie staan, denk ik automatisch dat het vegetarisch is. Best logisch toch? Voor deze fair konden er kaartjes gewonnen worden. Het leek mij leuk om samen met een vriendin, die overweegt om vegetariër te worden, hierheen te gaan. Ik besloot mee te doen aan de winactie en, ja hoor, ik won de kaartjes! Toen pas kwamen we erachter dat ‘veggie’ stond voor veganistisch. Dat is op zich niet erg, maar wel handig om het van tevoren te weten, want veganist zijn we allebei niet.

Het event vond plaats bij de Expo Haarlemmermeer. We zouden elkaar zien op Schiphol en van hier de bus nemen. Toen we eraan kwamen, viel de grootte ons tegen. We hadden het veel grootser verwacht, maar gaven het toch een kans. Binnen stonden er allemaal kraampjes met informatie over onder andere dierenleed en de veganchallenge (die sommige van jullie wel zullen kennen). Na rond te hebben gelopen, kochten we allebei een vegan kebab. Die was heerlijk! Er werden ook lezingen en kookdemonstraties gehouden en in dat laatste hadden we wel interesse. De kok vertelde alleen zo ongemakkelijk (als dat het juiste woord is). Hij gaf de demonstratie in het Engels, niks mis mee, maar vertelde steeds iets en ging dan verder met koken. Dit zorgde voor veel stille momenten. Op een gegeven moment besloten die vriendin en ik weg te willen. Dat was makkelijker besloten dan gedaan, aangezien we op de tweede rij zaten. Toen er weer zo’n lange stilte viel, stonden we snel op en liepen we weg.

Best begrijpelijk dat veganisten dit event leuk vinden, maar voor ons was dit niet het geval. We gingen naar Schiphol om een latte macchiato en een warme chocolademelk te drinken bij de Starbucks (niet echt veganistisch). Allebei komen we nooit op Schiphol, tenzij we op vakantie gaan. Dit gaf ons het idee om allemaal foto’s te maken op het vliegveld, alsof we op vakantie gingen. Dit vonden we echt heel hilarisch (wat grondstewardessen niet, die gaven ons afkeurende blikken), maar dit mocht de pret niet drukken.

Uiteindelijk gingen we weer naar huis toe. Die vriendin moest een hele andere kant op dan ik, dus namen we afscheid. Ondanks dat de veganistische markt heel erg tegenviel, was het toch een hele leuke dag geworden!

Hoe vaak ben jij al op Schiphol geweest? En heb jij wel eens naar zo’n vegan fair bezocht?

X Marloes

4 Reacties

 1. december 12, 2017 / 10:22 am

  super leuk dat er ook vegan fairs zijn! ik ben dat zelf niet, maar vind het toch goed om te horen. en het ziet er lekker uit!

 2. december 12, 2017 / 6:45 pm

  Jammer dat de vegan fair niet echt een succes was! Ik moet zeggen dat het mij ook niet echt aansprak toen ik er eerder ergens over las 😉 Ik had overigens ook geen idee dat ‘veggie’ niet vegetarisch, maar vegan betekent. Leuk dat jullie het toen in ieder geval gezellig hebben gehad op Schiphol. Dat is ook wat waard! 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 14, 2017 / 9:49 am

   Jaa, het was ook zo klein! Schiphol daarentegen was heel leuk, hihi 🙂

 3. december 13, 2017 / 8:23 pm

  Ben niet een vegan, maar het ziet er lekker en gezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.