Tuincentrum | De Landerije Roosendaal (Noord-Brabant)

Zo’n drie weken geleden haalden mijn vriend en ik onze kat op van Schiphol. Ze is nog een beetje schuw, dus updates blijven even op zich wachten. Gelukkig eet en drinkt ze wel goed en in de nacht is ze erg actief. Ook vindt ze het heerlijk om op planten en bloemen te kauwen. Mijn moeder gaf als tip om kattengras te kopen. Daarom besloten mijn vriend en ik een bezoek te brengen aan een tuincentrum hier in de buurt.

Waarom naar dit tuincentrum?
Tot drie weken geleden was ik hier nog niet geweest. Eind maart bezochten mijn vriend en ik dan eindelijk het tuincentrum. Het ligt op ongeveer twintig minuten fietsen van ons huis. Ik vind het altijd heel leuk om tuincentra te bezoeken, omdat ik vrolijk word van alle mooie planten en bloemen. Waarom ik De Landerije nu al als favoriet centrum heb bestempeld? Er zijn allemaal dieren aanwezig. Het lijkt wel een mini-kinderboerderij!

En verder?
Er zijn ontiegelijk veel verschillende bloemen en planten. Buiten is er een groot assortiment, maar binnen ook. Mijn favoriete stuk is de cactusafdeling. “Helaas” hebben wij al genoeg cactusjes en vetplantjes in huis staan, dus ik moest mij inhouden.

Ik kijk mijn ogen vaak uit: zoveel gekke planten waarvan ik de naam niet weet. Nou is dat bij mij niet heel moeilijk. Ik ken van bijna geen enkele bloem of plant de naam, haha (wie herkent zich hierin?). De pannenkoekplant was ook aanwezig. Deze heb ik een keer van mijn oma gekregen. Wel moest ik beloven goed voor de plant te zorgen. Normaal gesproken gaan plantjes snel dood als ik ze moet verzorgen, maar voor deze plant doe ik heel goed mijn best.

Het dierenfestijn
Dit keer besloot ik mijn camera mee te nemen, zodat ik jullie kon laten zien wat voor leuke dieren er in dit tuincentrum leven en te koop zijn. Er is ÊÊn kaketoe die hier echt hoort. Je mag hem aaien als hij daar zin in heeft. Soms springt hij op je schouder. Dat is jammer genoeg nog niet bij mij gebeurd. Er zijn konijntjes en verschillende soorten vogels.

Ergens ligt er een lieve waakhond verstopt. Het bordje bij hem luidt: “Hier waak ik voor mijn baas! Betreden op eigen risico.” Op de foto is te zien hoe lief hij eruitziet. Hij liet zich graag aaien. Na een paar minuten liet ik hem toch met een beetje pijn in mijn hart achter, want we konden niet de hele dag bij hem blijven. Normaal gesproken zijn er vrouwtjes- en mannetjeskonijnen. De vrouwtjes waren blijkbaar uitverkocht, want alleen in de ren met mannetjeskonijnen lagen nog drie lieve diertjes.

Op het eind zag ik nog mooie hangplanten. Deze zou ik thuis graag willen hebben, maar aan het hoge plafond lukt dat niet (ik weet niet hoe ik daarbij kom) en aan het lage plafond ziet het er denk ik heel rommelig uit.

Wat hebben we gekocht?
Uiteindelijk kochten we niet heel veel. Tijdens ons eerste bezoek kochten we al een aantal plantjes en bloemen, waardoor we deze keer eigenlijk niks nodig hadden, behalve spulletjes voor de kat. We kochten twee kattengrasplantjes met onderzetters. Ze moeten wel ergens op of in, anders loopt het water eruit. Verder kochten we een mooie krabpaal voor de kat, want die hadden we nog niet. Wel heeft ze al een krabkussen en krabkarton, maar het aanschaffen krabpaal werd ons aangeraden door een vriend. Hoop dat ze er gebruik van gaat maken.

Kom jij graag in een tuincentrum?

Liefs,

Marloes

10 Reacties

 1. april 9, 2019 / 8:30 am

  Tuincentra vind ik sowieso leuk, maar deze – met die kaketoe – al helemaal! 😀 Ik ben een half jaartje geleden ongeveer in De Landerije geweest, met mijn moeder & grootouders. (Opa en oma wonen in Roosendaal.)

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 22, 2019 / 5:46 pm

   Oooh, wat leuk dat jij er ook bent geweest. Die dieren maken het bezoek echt nog leuker vind ik, haha 🙂

 2. april 10, 2019 / 4:39 pm

  Ik hoouuuuuu van tuincentra en wat leuk dat er in deze zoveel diertjes zijn! Die hond is zo cute! En dat konijntje, ahhhw!

  Als je kat nog wat schuw is, helpt een kattenborstel misschien goed. Daar zijn de meeste katten echt helemaal gek op 🙂

  Liefs,
  Amina

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 22, 2019 / 5:47 pm

   Jaaaa, ik vind ze ook altijd leuk om te bezoeken! Vooral rond Kerstmis, haha.

   Oh, wat een fijne tip 🙂 Ze is eindelijk minder schuw en vraagt om knuffelen. Die borstel ga ik binnenkort eens kopen.

   Liefs!

 3. april 17, 2019 / 7:56 am

  Wat geweldig dat er zoveel dieren aanwezig zijn, love it! ❤
  Liefs,
  Evelien

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 22, 2019 / 5:47 pm

   Leuk he ❤

 4. april 19, 2019 / 12:20 pm

  Wauw, al die plantjes!! Ik houd ervan!! 🙂 Ik kom eigenlijk helemaal niet zo vaak in een tuincentrum, maar dat moet ik wel vaker gaan doen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 22, 2019 / 5:48 pm

   Ik vind het altijd zo leuk om tuincentra te bezoeken. Echt een uitstapje 🙂

 5. april 23, 2019 / 1:05 pm

  Ohh, een valkparkietje! Ik vind dat zulke schattige diertjes. â™Ĩ Ik ben erg benieuwd naar de kattenupdates. 😊

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 3, 2019 / 9:17 pm

   Komt komende week een update! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.