Duurzame badkamer | Tandpasta tabs van Smyle

Tandpasta tabs van Smyle

Mijn vriend werd laatst enorm geïnfluenced door een reclame van Smyle over tandpasta tabs. Hij zag een advertentie van dit merk voorbijkomen en belandde al snel op hun site. Enthousiast als hij was bestelde hij de tabs. Normaal gesproken poetsen wij onze tanden met Zendium. Ik heb vaak last van gevoelig tandvlees en met die tandpasta voorkom ik dat nare gevoel. Een dag na de bestelling bezorgde de postbode de tandpasta tabs van Smyle. Of ik die ook wilde proberen? Zeker weten! We gebruiken de tabs al een paar weken, dus vond ik het tijd voor een blogpost.

Het verhaal van de tandpasta tabs van Smyle

Op de site van Smyle staat vind je hun verhaal en werkwijze makkelijk. De mannen vertellen over de jaarlijkse 20 miljard tubes die er worden geproduceerd. Er belanden zo’n 1,5 miljard tubes op vuilnishopen en in oceanen. De rest van de tubes verbranden de fabrieken en veroorzaken daarmee extra CO2-uitstoot. Niet erg duurzaam dus. Ik denk hier eigenlijk niet over na bij het kopen van een tube tandpasta. De tandpasta tabs van Smyle zitten niet in tubes. Bij de eerste bestelling kies je voor een box met glazen potje. Daar kunnen de tabs in. Zijn de tabs op? Dan kun je een refill bestellen. Deze refills zitten overigens in comfosteerbaar karton én alle bestellingen bezorgt de post via brievenbuspost. Dat resulteert in nog inder CO2-uitstoot. Eigenlijk alleen maar een win-winsituatie.

Lees mijn blogpost met 5 tips om duurzamer te leven.

Tandpasta tabs van Smyle

Hoe zijn de tabs?

Tijdens de eerste paar keren zorgen de tabs voor een gekke tandpastaervaring. Ze schuimen namelijk helemaal niet. Als ik Smyle moet geloven, dan is het ook nergens voor nodig dat tandpasta schuimt. Dit is blijkbaar een marketingtruc. Bij gebruik neem je één tabletje en dat kauw je helemaal kapot. Maak je tandenborstel nat. Vervolgens poets je daarmee je tanden. Ik moet zeggen dat ik fan ben, maar ook niet helemaal. Ik ben blij dat ik met deze tabs beter bezig ben voor het milieu. Echter vind ik de nasmaak echt drie keer niks. De tab smaakt een beetje naar een goedkoop pepermuntje. En dat proef je na het poetsen nog steeds. Mijn vriend deelt dezelfde mening. Aangezien wij nog genoeg Zendium hebben, poets ik daarom voor het slapen mijn tanden nog steeds met die tandpasta.

Blijven wij deze tabs gebruiken ondanks die nasmaak? Ja, dat wel. Als wij door dit product te gebruiken ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld, doen wij dit graag. Voorlopig poets ik mijn tanden ’s avonds wel met Zendium, zodat ik niet met een vieze smaak in slaap val. Zodra deze voorraad op is, ga ik (denk ik) volledig over naar de tabs.

Geef jij de tabs een kans?

10 Reacties

 1. mei 3, 2021 / 6:57 am

  Ik wist niet eens dat dit bestond. Goed om te weten, maarreh, mij voorlopig niet gezien. Voordat ik deze tablets een kans geef, wil ik eerst weten of het op de lange termijn ook goed werkt. Of tandartsen het gaan gebruiken en aanbevelen. En of het goed werkt tegen tandsteen. Ik poets mijn tanden nu met een speciale anti-tandsteen tandpasta, en dat scheelt mij één of twee pijnlijke tandartsbezoekjes per jaar. Dus ik stap niet zomaar over op een alternatief. :/

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 3, 2021 / 7:15 am

   Oooh, dat snap ik heel goed! Ik ben daarom ook blij dat ik nog mijn Zendium gebruik. Wel was ik laatst bij de tandarts na al een tijdje die tabs te hebben gebruikt en alles zag er goed uit. Maar ik geef je groot gelijk dat je niet zomaar overstapt!

 2. mei 3, 2021 / 7:05 am

  Ergens anders zag ik pas ook al van die tabs en ik vroeg me af hoe dat zou werken, maar eigenlijk heel simpel dus. Ik vind persoonlijk bijna alle tandpasta vies, dus wie weet vind ik dit dan weer meevallen. Ik zou het zeker wel een kans willen geven.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 3, 2021 / 7:16 am

   Hahaha, ja heel simpel! Ik vond het niet-schuimen even wennen, maar binnen een paar dagen ben je niet anders meer gewend. Oh, dan zou het inderdaad kunnen dat jij deze misschien vindt meevallen. Op de site staat dat het naar frisse pepermunt smaakt, wie weet proef jij dat wel (in de nasmaak).

 3. mei 3, 2021 / 8:43 am

  Fijne, eerlijke review! Ik vind de opmerking van Wendy over hoe goed het is voor je tanden wel een goeie inderdaad.

 4. Adriaantje
  mei 3, 2021 / 10:46 am

  Oké, ik wist niet eens dat dit bestond. Ik ben fan van Zendium, voor de gevoeligheid van mond…maar ja het milieu…

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 5, 2021 / 5:49 am

   Lastig zijn sommige afwegingen…

 5. mei 5, 2021 / 10:24 am

  Ik heb het nog nooit geprobeerd, ook al is het wel beter voor de wereld. Ik heb best wel een gevoelige mond en ik krijg altijd aften, ontstoken tandvlees en gevoelige tanden als ik andere tandpasta gebruik dan mijn vertrouwde sensodyne. Bovendien bevatten dit soort tabletjes bijna nooit fluoride en dat zit toch met een goede reden in tandpasta.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 5, 2021 / 11:43 am

   Snap ik heel goed dan dat je dit niet hebt geprobeerd. Deze tabs kun je ook met fluoride kopen las ik op de site! Ik weet niet of wij ze nu met of zonder fluoride hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.