Sportaankopen om mijn goede voornemens waar te maken

2018 is alweer een tijdje aan de gang. Dat betekent dat het werken aan mijn goede voornemens ook al aan de gang moet zijn. Je kan misschien wel raden dat dit niet het geval is. De intenties zijn er trouwens wel! Mijn sportschoolabonnement heb ik opgezegd. Klinkt misschien raar, maar ik sport veel liever buiten dan in zo’n hok met allemaal mannen die graag willen laten zien hoeveel kilo ze kunnen tillen.

Om ÊÊn van mijn goede voornemens waar te maken, namelijk gezonder leven en wat fitter worden, heb ik de laatste paar weken wat aankopen gedaan. Ik hoef geen super dun lijf te hebben, maar er mogen wel wat overtollige kilo’s af. Dit wil ik wel op een leuke manier doen, dus heb ik wat dingen gekocht die ik kan combineren als ik buiten ga hardlopen (dit vind ik leuk om te doen).

Allereerst heb ik een springtouw gekocht, in de mooie kleur blauw. Als kind vond ik touwtje springen altijd heel leuk, dus waarom zou ik dat nu niet doen? Misschien lees je dit nu met een lach en denk je terug aan de dagen in je jeugd waarin jij dat ook uren kon doen. Nou, ik heb me daar behoorlijk in vergist. De eerste dag dat ik ging touwtje springen, dacht ik dat ik dit wel even lekker tien minuten achter elkaar kon doen. Na drie minuten lag ik echter helemaal kapot op de bank. Wat vermoeiend dit! Om dit langer te kunnen volhouden, ga ik een 30 dagen challenge touwtje springen doen, die ik hier heb gevonden. Ik ben benieuwd of ik het volhoud. Tot nu toe houd ik het al zes dagen vol, dat geeft me moed, haha!

Ook kocht ik een leuke hoepel via Robin Hoop. Een tijdje geleden volgde ik met wat vrienden een hoelahoeples ergens in Rotterdam (met de Rotterdampas kon dit gratis). Dit beviel me zo erg, dat het me wel leuk leek om thuis ook een hoepel te hebben. Net als touwtje springen, vond ik hoelahoepen als kind altijd heel leuk en ik kon het goed. Ik heb een wat lichtere hoepel gekocht, dat geeft meer uitdaging. Robin vertelde me dat ik met deze hoepel ook kunstjes kan leren. Ik ben benieuwd hoe dat gaat! In mijn woonkamer is er precies een plek waar ik net kan hoelahoepen, zonder meteen al mijn meubels kapot te maken.

Het laatste wat ik kocht, was dit schriftje. Ik liep afgelopen week langs de Flying Tiger en vanuit mijn ooghoek zag ik iets liggen wat leek op een notitieboekje, tussen de sportspullen! De Flying Tiger heeft best veel sportspullen, mocht je nog op zoek zijn. Enthousiast liep ik de winkel binnen en sloeg ik dit schriftje open. Wat handig om te hebben! Je kunt er echt van alles in schrijven om zo zelf ook bewust te worden van wat je allemaal op een dag eet en doet. Heel leuk en werkt motiverend.

Ik zal later in het jaar wel een update geven over hoe het gaat met dit voornemen.

Hoe gaat het met jullie goede voornemens?

X Marloes

13 Reacties

 1. januari 24, 2018 / 9:46 am

  Springtouwen en hoepelen, dat brengt me echt terug naar vroeger! En het is nog superleuk om te doen ook (helemaaal geen straf!)

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 6:30 pm

   Precies, het voelt helemaal niet eens als echt sporten, omdat het zo leuk is! 🙂

 2. januari 24, 2018 / 2:39 pm

  Ah dat schriftje is tof! Ik heb zelf ook een hoepel van Robin. gebruikte hem vroeger regelmatig maar nu niet meer. Hij staat in de gang stof te vangen. Oeps.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 6:31 pm

   Ja, echt heel leuk! Aaah, toevallig dat jij ook van Robin een hoepel hebt. Ik hoop dat ik die van mij niet laat verstoffen, hihi.

 3. januari 24, 2018 / 3:39 pm

  Ik heb de goede voornemens lekker over geslagen dit jaar 😉 Zo’n hoelahoep heb ik ook in huis en blijf ik een hele leuke manier van bewegen vinden!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 6:32 pm

   Groot gelijk! 😉 Ja, het is helemaal niet vervelend om te doen!

 4. januari 24, 2018 / 6:56 pm

  Met deze aankopen heb je in ieder geval een goede stok achter de deur om met je voornemens aan de slag te gaan 🙂 Wat leuk dat je ook gaat hoelahoepen! Dat maakt het bewegen toch al een stuk leuker, denk ik 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 9:12 pm

   Precies! Jaa, ik pak echt heel makkelijk even in het langslopen m’n hoelahoep om even een paar minuutjes te hoelahoepen. Super leuk! 😄

 5. januari 24, 2018 / 9:10 pm

  Dat schriftje is heel leuk! Succes! Ik wil na de bevalling een proefles paaldansen volgen, gewoon om het eens te proberen en wie weet weer wat strakker in mijn lijf te zitten 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 9:11 pm

   Dankje! Ooh, dat wil ik ook al heel lang een keer doen, ik heb alleen nog niemand zover gekregen met mij mee te gaan, hahah 😅

 6. januari 24, 2018 / 10:09 pm

  Ik hoelahoep elke dag een kwartiertje, soms een halfuur. Gewoon voor tv en soms met een zak chips in de hand, hahaha. Is eigenlijk echt het enige wat ik echt leuk vind qua sport, naast zwemmen! 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 10:20 pm

   Hahaha, met een zak chips in je hand. Vind ik nog best knap als je chips kan eten en kan hoelahoepen tegelijkertijd! Zwemmen vind ik ook leuk, maar dat kan niet zo makkelijk tussendoor (tenzij je een zwembad in je huis hebt 😉).

 7. januari 25, 2018 / 5:53 pm

  Dat notitieboekje lijkt me wel erg handig, ook fijn om gemotiveerd te blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.