Snacktest | Vegetarische draadjesvleesch kroketten van Mora

Ik ben dol op kroketten. Als ik ergens lunch en ik zie groentekroketten op de menukaart staan, bestel ik negen van de tien keer die optie. Heerlijk op een bruine boterham met wat mosterd en sla erbij.

Vega snacktijd
Toen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de relatief nieuwe vegetarische kroketten van Mora en de Vegetarische Slager in de aanbieding waren, kon ik mij niet inhouden. Ik kocht een doosje kroketten en bitterballen. Die bitterballen heb ik nog niet geprobeerd (ik doe rustig aan), maar er zijn al twee van de vier kroketten opgegeten.

Oven
De bereidingswijze van deze vegetarische snack is helemaal niet moeilijk. De heteluchtoven moet op 220 graden worden voorverwarmd. Als deze warm genoeg is, leg je de kroket 17 tot 19 minuten in de oven. En dat is het! Super simpel.

Smaaktest
Na de tijd in de oven sneed ik de kroket open. Een heerlijke geur kwam mij tegemoet. Het was van groot belang dat ik snel goede foto’s maakte, anders moest ik een lauwe kroket eten. Gelukkig moest ik ‘m laten afkoelen, dus had ik even de tijd.

Allereerst probeerde ik de kroket zonder mosterd. En wat was dat heerlijk! Uiteindelijk probeerde ik het ook met mosterd, maar ik vond dat die saus mijn snack eigenlijk verpestte. Ik weet natuurlijk niet echt meer hoe een vleeskroket smaakt (met mijn tien jaar vegetarisme), maar mijn vleesetende vriend (tevens werkzaam als kok!) was ook erg te spreken over deze Vegetarische Draadjesvleesch Kroket. Na het proeven van deze kroket, vallen de groentekroketten mij op dit moment een beetje tegen. Ach, dan hebben de andere gerechten op de lunchkaart ook eens kans om gekozen te worden!

Heb jij weleens een vegetarische kroket geproefd?

Liefs,

Marloes

14 Reacties

 1. april 3, 2019 / 9:16 am

  Jaa, deze zijn zo lekker! Ik weet volgens mij nog wel hoe een vleeskroket smaakt, en deze lijkt er precies op 🙂 De bitterballen zijn ook erg lekker, en de kipcorns trouwens ook.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 6, 2019 / 2:06 pm

   Leuk dat het ze is gelukt om de kroket dan zo goed na te maken!

 2. april 3, 2019 / 3:51 pm

  Nee, nog niet uitgeprobeerd. Maar klinkt goed! :O

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 6, 2019 / 2:06 pm

   Zeker het proberen waard!

 3. april 3, 2019 / 7:29 pm

  Nog niet geproefd maar hij lijkt me wel heel lekker! Ga hem binnenkort eens proberen 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 6, 2019 / 2:06 pm

   Ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂 Bij mij thuis zijn de kroketten inmiddels op.

 4. april 4, 2019 / 7:46 pm

  Oeeh dat lijkt mij lekker! Hier bij ons in de winkels vind je dat wat moeilijker vind ik. Helaas.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 6, 2019 / 2:07 pm

   Hmm, ja, dat is wel jammer! Anders een keertje naar Nederland komen 😉

 5. april 5, 2019 / 1:58 pm

  Oh, die zien er ook nog goed uit. Ik ben gek op een (goede) kroket. Een vleeskroket. Maar dan het liefst met wit brood. Maar vegetarische gerechten of snacks kan ik ook waarderen. Dus ik zal deze zeker eens proberen. Ik vind alleen wel dat ze wel heel lang in de oven moeten, voor maar 1 kroket.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 6, 2019 / 2:09 pm

   Haha, leuk om te horen! Ik hou echt niet van wit brood, maar smaken verschillen natuurlijk. Ja, dat is zeker waar, over die lange oventijd… Als ik weer eens kroketten in huis haal, moet ik het misschien combineren met groenten uit de oven. Dat scheelt weer.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 6, 2019 / 2:12 pm

   Ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

 6. Monique
  juni 21, 2020 / 8:24 pm

  Ik had ze gehaald op advies van buurman,makkelijk in de oven.toen ik deze proefde
  Dacht ik dit geloof ik niet dat dit vega is maar blijkt van van jack fruit te zijn,ik ken dit niet maar alleen op het werk dit gezien wat al was verwerkt in een recept. Dit is echt een aanrader als je geen vlees wilt maar normaal wel vlees eet.

 7. marjan
  oktober 16, 2021 / 7:30 pm

  zijn erg lekker! vooral met wat mosterd. fijn dat vlees zo kan worden vervangen en de dieren straks niet meer hoeven te lijden. hoop dat meer mensen vegetarisch gaan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.