Snacktest | Vegetarische Draadjesvleesch Bitterballen van Mora

Vorige maand proefde ik de vegetarische draadjesvleesch kroketten. Wauw, wat vond ik die heerlijk. Tegelijkertijd met de kroketten kocht ik de vegetarische bitterballen. Het duurde even voor ik deze proefde, maar vandaag kunnen jullie lezen wat ik ervan vind.

Oven
De bitterballen moeten 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dit is minder lang dan de kroketten, die 17 tot 19 minuten in de oven moesten. Ik haalde de bitterballen uit de oven en liet ze even afkoelen. Dat was meteen het goede moment om foto’s te maken.

Smaaktest
Wat keek ik uit naar dit moment. Vegetarische kroketten eet ik genoeg, maar bitterballen zonder vlees of vis zijn niet vaak te verkrijgen. Mijn vriend (die wel vlees eet) en ik aten de bitterballen bij ons avondeten (dat bestond uit blokjes kaas, broodjes en smeersels). Na de kroketten lagen mijn verwachtingen hoog. Gelukkig vielen de bitterballen niet tegen! Ze smaakten heerlijk en waren helaas alweer snel op.

Het enige jammere is dat ze nog iets langer in de oven hadden gemogen. Nu was de buitenkant net minder knapperig dan had gemoeten. Geen probleem, heb ik meteen een goede reden om ze nog eens te kopen.

Eet jij weleens een vleesvervanger?

Liefs,
Marloes

3 Reacties

 1. mei 4, 2019 / 1:45 pm

  Ik moet bekennen dat ik vlees te lekker vind om voor vleesvervangers te gaan. Dus bij mij in huis staat er gewoon vlees op het menu. Vind ik ook prima, want daar zitten weer wat broodnodige voedingsstoffen in.
  Ik ontdek je blog net door je reactie op de mijne. Leuk hier; ik ga je volgen;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 4, 2019 / 10:42 pm

   Haha, helemaal prima! Leuk, ik blijf jou ook volgen 🙂

 2. mei 14, 2019 / 9:13 am

  Wat leuk dat je deze getest hebt. Ik ben ook mega benieuwd naar de vega kroketten, daar hoor ik zoveel goede verhalen over. Ga ik binnenkort eens proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.