Series die ik afgelopen maand heb ontdekt

Tussen het studeren en lesgeven door, is er altijd wel tijd om even lekker onder een dekentje op de bank te liggen. Met een lekkere beker thee in mijn ene hand en mijn mobiel in mijn andere hand zoek ik dan naar iets leuks om te bekijken op Netflix. Tijdens die zoektochten heb ik een paar leuke series ontdekt die ik jullie niet wil onthouden. Dus als je nog op zoek bent naar een leuke serie om te kijken, lees dan vooral verder 😉

Atypical

De hoofdrolspeler in deze serie, Sam, is een jongen die autisme heeft. Sam zit in de puberteit en bij de puberteit komen onderwerpen als verliefdheid, meisjes en versieren aan bod. Sam wil ook een vriendinnetje. Zijn hele gezin probeert hem te beschermen tegen eventuele tegenslagen, maar dit zorgt er soms juist voor dat Sam teleurgesteld wordt.

Deze serie is heel grappig en verslavend. Ook vind ik het interessant dat de hoofdpersoon een keer niet alleen de normale puberproblemen heeft, maar ook moet dealen met zijn autisme.

Het eerste seizoen van Netflixoriginal Atypical kun je bekijken en er is ook al bekendgemaakt dat deze streamingdienst zo snel mogelijk seizoen 2 online wil hebben. Ik denk dat ik deze serie binnen een paar dagen ‘uit’ had.

Minispoiler en grote ergernis: de moeder gaat het hele seizoen vreemd met een barman.

Bron

Jane the Virgin

Hoofdrolspeelster Jane raakt door een medische fout zwanger. Zwanger raken door zo’n fout is al erg genoeg, maar vooral als je nog nooit seks hebt gehad. Dit is bij Jane het geval. Zij wil wachten tot ze de juiste man heeft ontmoet, bid elke dag, haalt goede cijfers en heeft een goede baan. Toch raakt juist zij op deze manier zwanger.

Deze serie heb ik nog niet af, want ik stel het kijken van de afleveringen steeds uit. Anders ben ik zo snel door de serie heen, hihi. Het is een grappige serie met af en toe verdrietige momenten. De eerste twee seizoenen staan online en elke aflevering duurt (gelukkig!!!) ongeveer drie kwartier. Hierdoor duurt het ook langer voor je door deze serie heen bent.

Bron

Heb jij nog serie-aanraders?

X Marloes

13 Reacties

 1. december 1, 2017 / 9:59 am

  Atypical had ik ook binnen een paar dagen uitgekeken. Zo goed! Aan Jane the Virgin ben ik ooit begonnen, maar op de één of andere manier ben ik daar ook weer meteen mee gestopt. Moet ik maar weer eens mee starten 🙂 Ik kijk momenteel naar Riverdale maar daar zetten ze maar wekelijks één aflevering van op Netflix. Zo irritant om altijd te moeten wachten.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 1, 2017 / 1:34 pm

   Over Riverdale heb ik ook al veel gehoord! Ik denk dat ik die ga kijken als ik klaar ben met Jane the Virgin! 🙂 Grappig dat jij Atypical ook zo uit had gekeken.

 2. december 1, 2017 / 4:11 pm

  Leuke series! Ik raad je aan op Sherlock te kijken. Mijn vriend en ik zijn echt verslaafd!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 1, 2017 / 4:53 pm

   Ooh, ga ik onthouden! Mijn vriend en ik zijn net klaar met Suits, dus Sherlock ga ik maar aan hem voorstellen als nieuwe serie 😄

 3. december 1, 2017 / 8:33 pm

  Sherlock is inderdaad een dikke aanrader! Maar 3 afleveringen per seizoen, maar ze duren wel anderhalf uur! Maar ik denk dat ik dat echt de beste serie ever vind. En verder is Riverdale ook een aanrader. En Stranger Things natuurlijk ook : )

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 1, 2017 / 10:30 pm

   Oooh, nou als meerdere mensen het zeggen, geloof ik het graag, hihi! Ga ik daar maar eens samen met mijn vriend aan beginnen! Stranger Things probeerde ik laatst, maar ik vond het de eerste drie minuten al eng. Toen heb ik ‘m maar stopgezet 😳

 4. december 1, 2017 / 8:46 pm

  Ik ken beide series niet, maar ze klinken wel interessant! Zelf ben ik net begonnen aan The Crown en The Handmaid’s Tale.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 1, 2017 / 10:31 pm

   Die series ken ik juist niet, haha! Ik ga de beschrijvingen eens lezen 🙂

 5. december 1, 2017 / 8:55 pm

  Jane the virgin klinkt wel als een hele geinige! Denk niet dat ik mijn vriend zo ver krijg om die samen te kijken, haha. The Bridge is ook een hele goede!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 1, 2017 / 10:32 pm

   Inderdaad niet echt een serie om samen met je vriend te kijken hahaha! Oh, die ken ik niet! Ga ik even opzoeken.

 6. december 6, 2017 / 10:30 am

  Oh, ikheb nog niet eerder van Atypical gehoord. Klinkt wel goed. Jane the Virgin vind ik ook heel leuk, maar zit nog maar in seizoen 1. Kijk de laatste tijd niet zo veel Netflix, maar hebben laatste Narcos en Stranger Things in bijna één zit uitgkeken!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 7, 2017 / 12:51 pm

   Atypical is echt een aanrader! Oh, Narcos ken ik niet! Ik ga eens kijken wat dat voor serie is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.