Purpuz planner 2020 | Mijn agenda en lifecoach komend jaar

Purpuz Planner

Al vanaf groep 8 van de basisschool heb ik elk jaar een papieren agenda. Toen schreef ik er nog weinig in, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik moest onthouden. Soms was het erg verleidelijk om mijn papieren planner links te laten liggen. Na een paar weken was ik dan wel de draad van mijn leven kwijt om het zo maar te zeggen. Voor komend jaar was ik op zoek naar een fijne agenda en kwam ik de Purpuz planner tegen.

Purpuz planner
Een van de weekoverzichten van de Purpuz planner.

Maker Clen Verkleij

Tegenwoordig zijn er zoveel planners dat ik eerst onderzoek deed naar deze planner. Clen, de bedenker van deze agenda, liep op een gegeven moment zelf bij een coach. Hij had zijn leven niet erg meer op orde en belandde in een burn-out. De technieken en tips die hij van zijn coach kreeg, bundelde Clen samen. Zo ontstond de Purpuz planner

Purpuz planner
Het stellen van week- en dagdoelen is erg belangrijk om je dromen waar te maken.

Lifecoach, planner én agenda

Allemaal leuk en aardig zo’n lifecoach, maar dat wil ik dan wel zelf ontdekken. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg Clen om een exemplaar voor 2020. En zo’n exemplaar kreeg ik. In mooi roze. Enthousiast pakte ik de coach uit (dat klinkt wel fout) en begon ik te bladeren. Op de eerste pagina’s staat veel uitleg over de planner. Fijn, want zonder deze uitleg snap ik niet wat ik moet opschrijven bij ‘het purpuz plan’ of ‘het purpuz pad’. Verder bestaat de planner uit maandplanningen, weekplanningen en dagreflecties. Elke maand is er ruimte voor grotere maanddoelen die je kunt stellen. En elke dag kun je een dagdoel instellen. Zo’n doel hoeft natuurlijk niet groot te zijn. Ik vind boodschappen doen namelijk ook al een hele prestatie.

Lees hier mijn verbazing als docent over leerlingen en hun gebrek aan een agenda.

Purpuz planner
Een van de vele positieve quotes in de planner met daaronder een tip om die week te doen.

Ruimte, ruimte, ruimte

De afgelopen jaren heb ik al vele agenda’s uitgeprobeerd. Soms wel drie in een jaar. De ene planner had meer ruimte dan de andere, waardoor ik op een gegeven moment wel wist wat voor mij werkte. Ook heb ik een bullet journal uitgeprobeerd. Dat werkte niet voor mij. Ja, een paar weken, maar daarna liep ik achter met het ontwerpen van mijn journal. De Purpuz planner heeft voor mij genoeg ruimte om al mijn afspraken, doelen en notities kwijt te kunnen. Elke week en maand heeft creatieve ruimtes en achter in de agenda zijn ook wat lege bladzijden. Daarnaast blik je elke maand terug op je week- en dagdoelen. In mijn opleiding heb ik geleerd dat zelfreflectie belangrijk is om verder te kunnen komen. Ook is er ruimte voor to-do’s. Zo hoef ik die niet meer in een apart notitieboekje bij te houden.

Purpuz planner
Voorbeeld van een maandpagina.

Positiviteit voorop!

In de Purpuz planner staan veel quotes die positief zijn of je tot nadenken zetten. En nee, deze nemen dan geen hele pagina’s in beslag. De quotes staan elke week links op de pagina. Dikgedrukt, zodat ze opvallen en je iets meegeven om over na te denken. Verder staat er elke week een kleine opdracht in de agenda. Zo stelt week 4 het doel om naar iedereen die je tegenkomt te glimlachen en wil week 36 dat je opschrijft waar je een talent voor hebt en hoe jij dit talent de ruimte geeft. Kleine handelingen die een groot verschil kunnen maken in het leven. Fijn is dat de agenda al volgende week begint. Dan kan ik even wennen aan deze lifecoach en van 2020 meer mijn jaar maken.

Ik zie deze Purpuz planner zeker als een verrijking. Eerst hield ik lijstjes en doelen namelijk bij in een notitieboekje, waardoor ik steeds met twee boekjes over straat moest (mijn agenda gaat altijd mee). Nu is er genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen. En de mooie roze kleur zorgt ervoor dat ik mijn planner graag op mijn bureau leg als ik thuis ben. Voor de liefhebber is de agenda ook in antraciet beschikbaar.

Gebruik jij nog een papieren agenda?

Wil je de Purpuz planner bestellen? Dat kan door hier te klikken. De Purpuz planner is beschikbaar vanaf €34,99.

Liefs,
Marloes

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met de Purpuz planner.

11 Reacties

 1. december 11, 2019 / 8:49 am

  Haha, de coach uitpakken. Dat klinkt fout ja;). Mooie planner. Ik ben zelf voor een totaal ander exemplaar gegaan, maar deze stond ook op het lijstje om te bekijken. Ik word echter zenuwachtig van planners met tijden erin. Ik gebruik een digitale agenda als agenda voor afspraken e.d. Mijn planner gebruik ik om afvinklijstjes te maken. Elke week neem ik daar de afspraken uit mijn agenda dus in over.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 11, 2019 / 8:51 am

   Voor welke ben jij gegaan? 🙂 Ik kan me voorstellen dat je zenuwachtig wordt van planners met tijden erin, haha. Meestal houd ik me niet aan die tijden, maar schrijf ik gewoon op wat ik die dag moet doen, tenzij ik bijvoorbeeld een afspraak heb op een bepaalde tijd.

 2. december 11, 2019 / 9:30 am

  Ik heb deze toevallig gisteren binnengekregen, ziet er super uit.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 12, 2019 / 9:56 pm

   Ooh, leuk! Ben benieuwd hoe jij de planner vindt!

 3. december 11, 2019 / 10:53 am

  Hij is fijn hé? Vorig jaar heb ik hem ook gebruikt en het helpt echt om je doelen te bereiken.. 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 12, 2019 / 9:56 pm

   Heel fijn! Goed om te horen, dat geeft toch hoop 🙂

 4. december 12, 2019 / 8:04 am

  Hij is fijn he! Ik heb hem ook en ben er erg blij mee <3 Kijk nu al uit naar 2020 om alles weer een beetje te kunnen organiseren.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 12, 2019 / 9:57 pm

   Heel fijn! 🙂 Ik kijk er ook echt naar uit. Vind het erg leuk dat ik ‘m vanaf volgende week al kan gebruiken.

 5. december 13, 2019 / 10:49 am

  Oh! Ik plan nu altijd in mijn bullet journal, maar als ik dat niet zou doen zou ik zeker voor deze gaan. Al die ruimte is zo fijn ❤

 6. december 14, 2019 / 2:38 pm

  Ook al bleek het voor mij, na hem het afgelopen jaar gebruikt te hebben, niet dé planner te zijn, het is een mooie, overzichtelijke planner die je goed kan helpen je doelen te behalen. Ben benieuwd hoe hij jou gaat bevallen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 15, 2019 / 10:58 am

   Ja, ik ben ook benieuwd! Tot nu toe vind ik de planner er heel leuk uitzien, maar ik kan natuurlijk pas over een paar maanden meer zeggen over het gebruik ervan 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.