Naar de bios 2.0 | Yesterday en The Lion King

Er zijn deze periode zoveel goede films die in de bioscoop draaien, dat ik ze wel moest zien. Net als in de vorige ‘naar de bios’ vertel ik waar de films over gaan en wat ik ervan vond.

Yesterday
Jack Malik wordt aangereden door een bus. Op het moment dat hij bijkomt, blijkt dat niemand The Beatles kent. De band heeft nooit bestaan. Om alle mooie liedjes niet verloren te laten gaan, vindt Jack het zijn taak om de wereld kennis te laten maken met de muziek van The Beatles. Hij wordt wereldberoemd en mag zelfs samenwerken met Ed Sheeran. Dit leven was iets waar Jack nooit van had durven dromen, aangezien zijn eigen liedjes nooit werden opgepikt. Maar het blijkt dat Jack niet de enige is die zich The Beatles kan herinneren. Hoe loopt dit af?

Als ik eerlijk ben, kan ik mijzelf geen fan noemen van de band. Dit komt simpelweg, omdat hun muziek van voor mijn tijd is. Wel ken ik de bekendste liederen van ze en die komen gelukkig ook terug in de film. Ik vond het een heel mooie film die voor iedereen goed te volgen is. Een romantische film die gaat over de muziekloopbaan van Jack en de problemen die bij een carrière van een wereldberoemde muzikant komen kijken.

The Lion King
Dit bekende verhaal hoeft denk ik niet veel uitleg. Het gaat over leeuw Simba die voorbestemd is om leeuwenkoning de worden. Vader Mufasa gaat dood en Simba vlucht weg. Hij komt terecht bij stokstaartje Timon en het zwijn Pumbaa. Na een gelukkige jeugd bij deze twee dieren, moet Simba uiteindelijk het koninkrijk proberen te redden van zijn slechte oom Scar.

Wat had ik zin in deze remake van The Lion King. En wauw, wat was dit een prachtfilm. Door het 3D-effect had ik het gevoel dat ik middenin het verhaal zat. Het leek soms net alsof ik een natuurdocumentaire aan het kijken was, zo levensecht zag de film eruit. Uiteraard stroomde bij de zielige scène de tranen over mijn wangen. Zachtjes zong ik mee met de mooie en leuke liedjes. Ik raad deze film zeker aan om te bekijken in de bioscoop, zeker als je fan bent van de originele film.

Welke film raad jij mij aan om te kijken?

Liefs,
Marloes

7 Reacties

 1. juli 25, 2019 / 6:07 am

  Ik hoor zoveel goede verhalen over The Lion King, die moet ik ook echt in de bios gaan kijken! Alleen al vanwege het jeugdsentiment. Yesterday had ik nog nooit van gehoord. Het idee klinkt wel grappig haha.

 2. juli 25, 2019 / 6:48 am

  Oké, ik moet dus bekennen dat ik the Lion King nog nooit heb gezien. Het trekt me eigenlijk totaal niet, dat soort films. Nu iedereen er weer bij zit te huilen, twijfel ik toch of ik het een kans moet geven;).

 3. juli 25, 2019 / 8:02 am

  The Lion King wil ik ook nog kijken. Lijkt me een prachtige versie!

 4. juli 25, 2019 / 10:20 am

  Ik wil ook zo graag naar The Lion King! Al ben ik wel een beetje bang voor de huilmomentjes haha!

 5. juli 25, 2019 / 5:16 pm

  Ik heb de lion king niet gezien, maar hoorde toch dat mensen er niet zo enthousiast over waren. De beelden lijken me super mooi. Maar omdat ze het verhaal precies het zelfde hebben gelaten (van wat ik heb gehoord) weet ik niet zeker of het de moeite waard is voor mij. Was nooit echt een mega lion king fan. Yesterday weet ik niet, misschien moet ik eens de trailer opzoeken.

 6. augustus 11, 2019 / 10:29 pm

  En in de tussentijd The Lion King gezien. Wat was die mooi!!!

 7. Anja
  april 10, 2020 / 9:16 am

  Hoi Marlous,

  The Lion King is zeker een geweldige film, mooie beelden van de natuur maar ook de droevige gebeurtenissen die in het verhaal voorkomen, raken mij snel.
  Een film die bij mij ook boven aan staat is Notebook. Een echtpaar waarvan de vrouw op latere leeftijd dement wordt. Haar man zoekt haar iedere dag op en leest haar voor . Ze heeft, meestal, niet in de gaten dat het over hun leven gaat.
  Prachtige film. Blijft je nog lang bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.