Kijktips | Nederlandse series die leuk zijn om te kijken

Nederlandse series die leuk zijn om te kijken
Ja, het beeldscherm is inderdaad vies. Dat zag ik pas nadat ik de foto’s had bewerkt. Inmiddels heb ik er een doekje overheen gehaald.

Ik ben eigenlijk niet zo van het kijken van series op dit moment. Na een half jaar thuis zitten is de televisie grotendeels wel uitgespeeld. Toch heb ik tussen al het wandelen, fietsen en lezen door af en toe zin om iets te kijken. Dat kost weinig energie en soms is mijn concentratie ver te zoeken. Op zulke momenten is het fijn om iets leuks te kunnen kijken. Claire inspireerde mij met haar blogpost over podcasts om jullie meer te vertellen over mijn favoriete series van dit moment.

Dertigers

Dit programma tipte een vriendin mij een paar weken geleden. Zes weken lang verschijnt er op maandag tot en met donderdag om half negen ’s avonds een aflevering op NPO3. De afleveringen zijn terug te kijken en vooruit te kijken via NPO Start (de eerste maand is gratis! Oké, één eurocent). Helaas kunnen alleen de afleveringen van de week waarin je leeft allemaal gekeken worden, anders had ik de hele serie al gezien. Ik moet dus geduld hebben.

Verhaal Dertigers

Dertigers gaat over een groep, hoe kan het ook anders, mensen die dertig zijn. Een aantal heeft met elkaar in een huis gewoond. Ze zijn ook nu, een paar jaar na hun studententijd, nog steeds een hechte vriendengroep. Bijna iedereen heeft een relatie, sommige dertigers hebben kinderen. Relatieproblemen, irritaties tussen vrienden, een overleden broer. Het passeert allemaal de revue. De afleveringen duren zo’n vijfentwintig minuten. Vind ik fijn, want dan kan ik het ook makkelijk even tussendoor kijken. En je hoeft zeker geen dertiger te zijn om deze serie leuk te vinden. Ik ben 23 en lach me soms rot, met hier en daar een traan.

De serie is gebaseerd op de Vlaamse serie Dertigers. Tot nu toe is het mij nog niet gelukt om te vinden waar ik daar de seizoenen van kan kijken. Lijkt mij heel leuk om ook die serie te bekijken en te zien wat de verschillen zijn met de Nederlandse variant.

Nederlandse series die leuk zijn om te kijken

ANNE+

De serie ANNE+ heb ik helaas al gekeken en ik kan niet wachten tot seizoen drie verschijnt. Zo’n twee jaar geleden keek ik met plezier het eerste seizoen via YouTube. Daarna bleef het even stil rondom het programma tot het kanaal weer actief werd: seizoen twee was klaar om te kijken! Dit keer niet via YouTube, maar gewoon op de televisie via NPO. Op YouTube is seizoen één ook beschikbaar met Engelse ondertiteling. De serie heeft veel internationale fans. Helaas is er voor het tweede seizoen nog geen Engelse ondertiteling. Ik hoop dat ze dat wel snel beschikbaar maken, want ik lees veel reacties onder hun video’s waarin fans willen weten hoe Annes leven verder verloopt.

Verhaal ANNE+

Anne+ vertelt het verhaal van Anne, een lesbische twintiger die op zichzelf gaat wonen in Amsterdam. In het eerste seizoen staat elke aflevering in het teken van een vriendin die Anne heeft gehad. Tijdens haar studentenleven zijn er namelijk nogal wat diverse meisjes in haar leven gekomen en gegaan. Annes struggles van haar leven als twintiger komen nog meer aan bod in seizoen twee. Ze probeert verschillende banen uit om te ontdekken wat ze echt leuk vindt. Als kijker zie je het leven van een typische twintiger. Alleen moeten Anne en haar LGBTQIA+ vrienden omgaan met lullige opmerkingen van mensen die het nodig vinden om niet-heteroseksuelen lastig te vallen.

Bingewatch ANNE+ hier. Er bestaat ook een podcast van de serie. Die heb ik niet geluisterd, want ik ben niet goed in podcasts luisteren. Maar aangezien de serie echt een aanrader is om te bekijken, verwacht ik dat de podcast ook zeker van goede kwaliteit is.

Welke serie raden jullie aan om te kijken?

8 Reacties

 1. juni 18, 2020 / 8:41 am

  Dertigers is bij mij op dit moment ook favoriet. Ik heb alleen hetzelfde probleem als jij: ik kijk alle afleveringen vooruit, maar baal dat ik niet gewoon het hele seizoen kan kijken. Kom maar door hoor;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 19, 2020 / 10:28 am

   Hahaha, ja! Gelukkig is het weer bijna maandag, dan kunnen we weer vier afleveringen kijken 😉

 2. juni 18, 2020 / 1:09 pm

  Ik hou niet zo van series kijken, ik heb anne+ wel geprobeerd. Het onderwerp en hoe relevant het is vind ik super tof maar dat soort series zijn gewoon niet zo mijn ding.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 19, 2020 / 10:29 am

   Ahhh, nou ieder z’n ding natuurlijk!

 3. juni 18, 2020 / 3:03 pm

  Anne+ lijkt mij een hele leuke serie om te kijken. Ik ken allebei de series nog niet. 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 19, 2020 / 10:29 am

   Echt een aanrader!!! 🙂

 4. juni 19, 2020 / 11:04 am

  Wat leuk dat je over je favoriete Nederlandse series hebt geschreven! Ik ken Anne+ al en ben ook zo blij dat het gewoon op tv werd uitgezonden 🙂 Dertigers kende ik nog niet, dus ik ga die binnenkort eens kijken. Ik kijk eigenlijk nooit Nederlandse series (behalve van die slechte series zoals The Bachelor en Temptation). Ik was ook begonnen met ‘Meisje van Plezier’ via Videoland maar dat vond ik toch zo slecht geacteerd haha.

 5. juni 19, 2020 / 1:35 pm

  Hier ben ik heel blij mee! Ik heb net Celblok H uitgekeken en vind Nederlandse series altijd fijn wegkijken. Ik weet wat ik vanavond ga doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.