Kaartspel Exploding Kittens

Om in het thema van de vorige blogpost te blijven, leek het mij leuk om vandaag een blogpost te plaatsen over het spel Exploding Kittens. Misschien heb je het al eens voorbij zien komen, misschien ook niet. Ik heb dit kaartspel nu al een paar maanden in mijn bezit en leg graag uit hoe het werkt en waarom het zo leuk en verslavend is.

For people who are into kittens and explosions and laser beams and sometimes goats.

De basis
Het spel is bedoeld voor 2 tot 5 spelers. Ik vind dit heel fijn, want mijn vriend en ik kunnen dit spel dus ook samen doen (veel spellen zijn voor meer dan 2 spelers bedoeld). Wat ook fijn is: je bent in maximaal vijftien minuten klaar met een potje. Hierdoor kun je het spel makkelijk even tussendoor spelen en ben je niet minstens vijf uur bezig (zoals bij Risk soms wel het geval is).

Het spel bestaat uit 56 Engelstalige kaarten. Het doel is om niet de exploderende kitten te pakken. Dit kun je voorkomen door kaarten in te zetten als ‘see in the future’-kaarten. Dan mag je de drie eerste kaarten van de pot bekijken. Ook kun je een ‘shuffle’-kaart inzetten om de pot opnieuw te schudden. Een beurt overslaan of de ander meer kaarten laten pakken kan ook, als je de juiste kaarten in je bezit hebt.

Wanneer je dan toch die exploderende kitten hebt getrokken, kun je een ‘defuse’-kaart inzetten (mits je die in je hand hebt). Daarna stop je de kitten weer terug in de pot en hoop je dat de ander die trekt.

Het leuke eraan
Wat Exploding Kittens zo leuk maakt, zijn de verschillende soorten kaarten. Op elke kaart staan een grappige illustratie en tekst. Hierdoor barst ik vaak al in lachen uit als ik een heel leuke kaart heb gepakt. Als je van katten houdt, is dit echt een spel voor jou! Daarnaast zijn de regels niet lastig en kan iedereen zo meespelen. De makers van het spel hebben een filmpje op YouTube geplaatst, zodat het extra makkelijk is om alles te begrijpen. Dat filmpje kun je hier vinden.

Wat een klein nadeel is, is de prijs. Het spel kost namelijk tussen de 25 en de 30 euro. Dat is best een hoop geld voor een kaartspel, maar ik beloof dat dit het dubbel en dwars waard is. Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van deze aankoop.

Kende jij dit spel al?

Liefs,

Marloes

__________________________________________________________

Exploding Kittens is hier te koop voor €24,99 (inclusief verzendkosten).*

* Affiliatie links. Dit betekent dat als jij het spel via die link koopt, ik een kleine commissie krijg. Kost jou verder niks, steunt mij wel als blogger.

8 Reacties

 1. november 9, 2018 / 1:13 pm

  Ziet er leuk uit! Moet nog een verjaardagscadeautje voor mijn vriend bedenken en hij is wel kattenfan… 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2018 / 9:34 am

   Jaaa, het is zeker een leuk spel! Mijn vriend was eerst geen kattenfan (nu wel steeds meer) en vindt het spel ook echt leuk, haha! 🙂 Anders kun je ‘m dit altijd nog geven voor Sinterklaas of Kerst 😉

 2. november 9, 2018 / 4:14 pm

  Oh dat klinkt heel leuk! Ik had er al vaker over gehoord, maar nu zou ik het ook wel willen proberen! 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2018 / 9:35 am

   Ik denk dat jij dit spel ook heel leuk gaat vinden! 😸

 3. november 10, 2018 / 2:36 pm

  Ik kwam het toevallig deze week op Wish tegen en ik vroeg me al af of het leuk is! Ik ga het overwegen. Mijn vriend is niet zo’n spelletjesmens.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 12, 2018 / 7:13 pm

   Het is echt het kopen waard 🙂

 4. december 1, 2018 / 7:25 am

  Deze kende ik niet. Ik ben gek op spelletjes en heb nu ook spelletjes mee op reis. Ik heb hier in Nieuw Zeeland Boggle gekocht. Dat is misschien ook leuk voor jou als je van taal houdt. Het is een snel woordspel die ik hier al veel in hostels heb gespeeld.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 3, 2018 / 9:14 am

   De naam komt me enigszins bekend voor. Ga eens kijken of ik dat spel kan kopen 🙂 Klinkt wel als een spel voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.