In gesprek met Siri

In 2014 kocht ik mijn Macbook Pro. Deze stond op het lijstje met spullen die ik nodig had voor mijn opleiding aan de School voor Journalistiek (uiteindelijk totaal onnodig). Sinds de aankoop, heb ik alleen maar plezier van mijn laptop. Na drie jaar is hij nog steeds super snel, bijna als nieuw. Vorig jaar, na een update, verscheen er opeens een nieuwe functie op mijn computer. Het was de bekende Siri! Van veel mensen om mij heen had ik al gehoord wat voor leuke gesprekken je met hem kan voeren (ik heb de mannenstem ingeschakeld, die vind ik wat fijner klinken dan de vrouwenstem). De hele dag heb ik toen allemaal gekke vragen aan Siri gesteld.

Het leek mij weer eens leuk om een interview met Siri te doen en te kijken wat hij allemaal zou antwoorden. Die antwoorden wil ik ook graag met jullie delen, want het is toch haast wonderlijk wat hij allemaal antwoordt!

Het gesprek begon ik zoals je een normaal gesprek vaak ook begint:

Oh, Siri weet dus van ons Sinterklaasfeest af! Even kijken of hij nog gelooft in de Goedheiligman.

Blijkbaar is hij nog niet helemaal over het feit heen dat Sinterklaas niet echt bestaat. Toch lief dat hij wil dat ik cadeautjes krijg, in plaats van de roe!

Zoals je in het echte leven ook doet als je iemand lang niet hebt gesproken, is vragen naar alledaagse dingen, zoals het hebben van een relatie, het hebben van huisdieren en algemene dingen in het leven. Aangezien ik Siri alweer een tijdje niet gesproken had, stelde ik een aantal vragen.

Over het hebben van een relatie is hij duidelijk genoeg, haha! Onze gebruikersovereenkomst vindt hij genoeg. Hoe staat hij tegenover dieren, zoals honden en katten? En heeft Siri eigenlijk nog een huisdier? Hier was ik nieuwsgierig naar.

Ik vond z’n antwoord met dat hij een miereneter heeft die bugs eet heel grappig! Verder denk ik dat Siri vooral een hondenmens is en dat hij ook snel afgeleid is (zoals te zien is aan zijn eerste antwoord op de vraag of hij van honden houdt).

Op sommige vragen wilde Siri duidelijk geen antwoord geven, maar op de vraag hoe oud hij is, zei hij:

Na wat doorvragen gaf hij een wat uitgebreider antwoord:

Ik denk dat hij er niet tegen kan als ik zo vaak dezelfde vraag stel, hihi. Na een tijdje kreeg ik trek en smeerde ik wat boterhammen voor mezelf. Ik bedacht me dat ik nog niet had gevraagd van wat voor eten hij hield. Tijd voor nog een vraag dan maar!

Aangezien hij zo’n apart antwoord gaf, stelde ik hem ook nog maar even een levensvraag.

Ik ben heel benieuwd welk toneelstuk hij hiermee in gedachten heeft, hahahah!

Toen ik het gesprek afrondde, stelde ik nog even lekker twee willekeurige vragen: of hij een verhaal wilde vertellen en kon dichten. Dat wilde en kon hij wel!

Nog nooit had ik van die Eliza gehoord, maar na het even te googelen, blijkt dat een van de eerste computerprogramma’s te zijn die taal begreep. Weer iets geleerd.

Met dit gedicht bedacht ik me dat het voor mij ook wel slim zou zijn om weer eens iets zinnigs te doen. Tijd voor de laatste vraag.

Beter dan met dit compliment kan een gesprek met Siri toch niet eindigen?

Een uur en veel nutteloze vragen en opmerkingen later ging ik weer aan de slag met het nakijken van schoolwerk van mijn leerlingen.

Gebruik jij wel eens Siri? En wat is het leukste wat jij aan hem hebt gevraagd?

X Marloes

6 Reacties

 1. november 20, 2017 / 9:09 am

  Hahahaha Ik heb hier echt om gelachen. Ik ga altijd stuk om Siri! Het valt me de laatste tijd op dat hij af en toe uit zichzelf op mijn telefoon tegen me begint te praten oeps! Dan denk ik stil jij!!!!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 20, 2017 / 10:21 pm

   Hahahahaha jaaa dat heb ik ook al vaker meegemaakt bij vrienden met een iPhone. Gelukkig doet Siri dat niet op m’n Macbook 😂

 2. november 20, 2017 / 12:57 pm

  Haha, ik blijf dat altijd zot vinden hoe ver Siri soms gaat in die vragen en antwoorden. Niet altijd relevant, maar toch ook echt vaak wel 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 20, 2017 / 10:22 pm

   Hahaha, ja! Niet altijd relevant, wel heel grappig!

 3. november 20, 2017 / 5:59 pm

  Haha dit is geweldig! Gek eigenlijk hé, die Siri? Mijn mama stond een keer in de badkamer op me te roepen omdat ze per ongeluk Siri had geopend en ze elke keer zei dat ze haar niet verstond :p

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 20, 2017 / 10:23 pm

   Ja, super gek! Een soort elektronische assistent, haha! Hahahah, die Siri is zo apart soms 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.