HappySoaps review – duurzaam & vegan

HappySoaps duurzame en vegan producten

Vandaag is het tijd voor een HappySoaps review. Een merk waar ik al jaren fan van ben, maar blijkbaar nooit had vermeld op mijn blog. Laatst werd ik op Instagram benaderd door deze onderneming met de vraag of ik openstond voor een samenwerking. In ruil voor een story zou ik een pakketje vol producten ontvangen. Hun hele missie en visie werd uitgelegd, terwijl ik die allang kende. Ik voelde me vereerd dat zo’n tof merk wilde samenwerken met mij, dus ging uiteraard akkoord. Een groot deel van mijn lezers zal dit merk al wel kennen, maar ik besteed er graag toch een blogpost aan.

Het verhaal van HappySoaps

Ik weet niet precies hoe en wanneer ik HappySoaps leerde kennen. Waarschijnlijk toen ik op zoek was naar vegan en milieuvriendelijke shampoo. Dan kom je al snel terecht bij dit merk. Al hun producten worden in Nederland met de hand gemaakt, waardoor er geen onnodig veel transport plaatsvindt. De verpakkingen en producten zijn plasticvrij (goed voor het milieu!). Daarbij zijn alle HappySoaps-producten vegan en dierproefvrij. Dat vind ik enorm belangrijk bij verzorgingsproducten, want waarom zou ik producten gebruiken waar dieren voor hebben moeten lijden? Het is een kleine stap om dan vegan en dierproefvrije verzorgingsartikelen te gebruiken.

HappySoaps lichaamsverzorging

Vegan en dierproefvrije shampoo en conditioner bars

Mijn eerste producten van HappySoaps, waren shampoo bars en conditioner bars. Er zijn verschillende geuren voor diverse haartypen. Bovendien bestaan de artikelen uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Wel zo fijn. Ik ben allergisch voor de meeste verzorgingsproducten, dus hoe minder troep er in zulke verzorging zit, hoe groter de kans is dat ik het wel kan gebruiken. In het pakket dat ik kreeg zaten onder andere een shampoo en conditioner met de geur meloen en de geur aloë vera. Heerlijk!

Natuurlijke lichaamsverzorging

Waar ik, en waarschijnlijk veel mensen met mij, dit merk vooral ken van de haarverzorging, zijn er ook genoeg verzorgingsproducten voor het lichaam. Ik ontving onder meer een body lotion bar. Regelmatig gebruik ik body lotion, omdat ik eigenlijk altijd last heb van een droge huid. Het fijne van deze bar is dat je niet te veel product pakt, omdat je met de bar over je lichaam kunt gaan. Verder verkoopt HappySoaps ook heerlijke hand- en voetencrème bars. Ik koos voor Absolute Mint. Zeker als ik heb hardgelopen en daarna heb gedoucht, vind ik het heerlijk om mijn voeten in te smeren met iets van een crème in een muntgeur.

HappySoaps lichaamsverzorging

Schoonmaakproducten van HappySoaps

Ik mocht zelf een lijstje inleveren met producten die ik graag wilde ontvangen (ontving er elf!!). Hierbij koos ik alleen voor de haar- en lichaamsverzorgingsproducten van HappySoaps. Echt een genietpakket voor mezelf. Ik wil jullie er wel op attenderen dat ze bij dit merk ook duurzame schoonmaakproducten verkopen. Wij hebben de Cleaning Tabs Starterpack in huis voor allesreiniger, keukenreiniger, sanitairreiniger en glasreiniger. Zo’n schoonmaaktab los je gemakkelijk op in wat water in een fles, zoals een plantenspuit. Daarna kun je direct schoonmaken. Vinden wij heel fijn werken en het is toch weer een stuk duurzamer dan gewoon schoonmaakmiddel waar allerlei chemische stoffen in verwerkt zitten.

Stapje voor stapje duurzaam leven

De weg naar een volledig duurzaam huishouden is nog wel redelijk lang. Ik vind wel dat wij in de afgelopen jaren echt een stuk milieuvriendelijker zijn gaan leven. Merken als HappySoaps helpen zeker om een duurzaam leven iets gemakkelijker vol te houden. Daarbij eet ik al zo’n veertien jaar vegetarisch – maak steeds meer veganistische keuzes -, poetsen we al bijna twee jaar onze tanden met duurzame tandpasta tabs en staan we niet te lang onder de douche. Een greep uit onze duurzame keuzes waar ik best trots op ben. Beetje bij beetje leven we steeds duurzamer!

Was jij al bekend met HappySoaps?

4 Reacties

 1. maart 6, 2023 / 1:12 pm

  Leuk dat je zo’n uitgebreid pakket hebt ontvangen seg! Ik ben ook fan van HappySoaps maar het is alweer even geleden dat ik nog iets geprobeerd heb van hen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 7, 2023 / 7:24 am

   Ja, ben er enorm blij mee! Kijk nu al uit naar die shampoo bar met meloengeur, maar moet nog even mijn huidige shampoo opmaken, haha.

 2. maart 6, 2023 / 6:28 pm

  Zo’n fijn merk! Ze nemen langzaamaan mijn badkamer over. Ik gebruik al jaren de deo en de conditioner en sinds kort ook een shampoobar en face wash.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 7, 2023 / 7:25 am

   Vind ik ook! Oeh, goed om te weten van die deo. Ben altijd wel wat huiverig met nieuwe deo uitproberen, want krijg van bijna alle deo’s uitslag. Misschien toch eens een kans geven door alle natuurlijke ingrediënten die ze gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.