Haat-liefde relatie met sneeuw

Dit weekend was het zo ver: het sneeuwde! In ieder geval in Nederland. Op zaterdag merkte ik er niks van dat het in andere delen van het land had gesneeuwd, maar gisteren kreeg ik er ook veel van mee! In de ochtend lag er nog helemaal niks. Langzaam maar zeker begonnen er toch sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen. En van het ene sneeuwvlokje kwam het andere sneeuwvlokje. Op een gegeven moment lag er een hele sneeuwlaag, overal.

Ik vind het altijd zo’n mooi gezicht als het sneeuwt. Vooral als er dan nog niemand doorheen heeft gelopen. Zo mooi wit en onaangeraakt. Bijna elk weekend ben ik bij mijn oma en mijn oma heeft een tuin bij het huis. Ik kon lekker naar buiten zonder ver te hoeven lopen. De katten houden totaal niet van sneeuw (mijn oma heeft zelf een kat en mijn kat woont hier ook). Leuke foto’s van de katten in de sneeuw kon ik dan ook helaas niet maken, want ze zaten liever binnen of onder een afdakje buiten dan door de sneeuw te lopen.

Mijn kat, Timo, had echt geen zin om voor mij de sneeuw in te gaan…
… toen hij dat toch deed, had hij er meteen spijt van.

Bij mij kwam meteen het kind in mij naar boven toen ik al die sneeuw zag. En kinderen plus sneeuw is sneeuwpop maken! Dat begon ik dan ook te doen. Van mijn oma leende ik een knaloranje Unox-muts en wanten. Ik probeerde namelijk eerst zonder wanten een sneeuwpop te maken, maar dat ging niet helemaal goed. Om de vijf seconden waren mijn handen half bevroren en moest ik steeds naar binnenlopen om weer op te warmen. Uiteindelijk zag de tuin er uit als een soort slagveld, want ik had bijna overal sneeuw vandaan gehaald om een zo’n groot mogelijke sneeuwman te maken. Als ik er dan toch eentje maak, dan doe ik het ook meteen goed.

Hoe leuk ik sneeuw ook vind, ik kan het soms wel verschrikkelijk vinden. Als ik naar school of stage moet, moet ik namelijk op de fiets. Naar mijn school is er op zich wel een goede openbaar vervoerverbinding, maar normaal gesproken ben ik veel sneller op de fiets dan met de metro. Naar mijn stage is er vanaf mijn huis totaal geen goede verbinding. Ik fiets dan ook het liefst overal heen. Als het heeft gesneeuwd, ben ik hier wat huiverig voor. Waar ik ook heenga, ik moet altijd wel een brug over. Nou, die durf ik absoluut niet over als het heeft gesneeuwd (of gevroren). Dus moet ik veel vroeger mijn huis uit om zo op alle enge plekken van mijn fiets af te kunnen stappen en te lopen.

Als je goed kijkt, zie je een vogel zitten. Ik heb niet zo heel veel verstand van vogels, maar volgens mij is het een koolmeesje.

Hoe leuk vind jij sneeuw?

X Marloes

10 Reacties

 1. december 11, 2017 / 9:28 am

  Jaaa zo mooi is het als het gesneeuwd heeft. Kan er ook zo van genieten! Zelfs tijdens het auto rijden geniet ik er volop van, hoe de straten in magische straatjes veranderd zijn. Het is ook vaak wat stiller als er sneeuw ligt, alsof alle geluidjes minder hoorbaar zijn ofzo! Verder vind ik op de weg gaan niet zo heel erg maar je moet natuurlijk wel goed uitkijken.. een ongelukje zit dan in een klein hoekje!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 11, 2017 / 8:53 pm

   Autorijden lijkt me nu echt verschrikkelijk, hahah!

 2. december 11, 2017 / 9:48 am

  Hahahahaha super leuk die sneeuwpop! Wij hebben ook heerlijk buiten gespeeld! Maar idd binnen blijven is ook lekker! Toch voel ik me altijd mega blij als het sneeuwt!

 3. december 11, 2017 / 10:08 am

  Ik vind sneeuw magisch, alleen hier in de stad is het vaak een ramp. Ik heb er nog nooit zo lang over gedaan om naar kantoor te wandelen als vandaag.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 11, 2017 / 8:54 pm

   Nou, inderdaad! Alles staat ook vast, niks rijdt.

 4. december 11, 2017 / 12:27 pm

  Haha, ik ben een van de enigen in mijn omgeving, maar ik hou zoveel van sneeuw! Behalve als hij modderig wordt. Ik rij wel met mijn mama mee naar het werk, dus ik denk dat ik er iets minder fan van zou zijn als ik zelf moest rijden, haha!

 5. december 11, 2017 / 3:59 pm

  Haha, ik begrijp jouw kat helemaal! Ik ben ook liever binnen dan buiten, echt een zomermeisje hier. Dit weer vind ik maar niks, brrr!

 6. december 11, 2017 / 4:49 pm

  Ik vind sneeuw echt geweldig als ik binnen zit of als ik een lekkere wandeling maak. Als ik naar school moet fietsen, vind ik het vreselijk!

 7. december 11, 2017 / 9:53 pm

  I feel you! Ik heb een beetje hetzelfde. Het staat mooi, maar het moet wel droog zijn, geen sneeuwstormen enzo, en als het gaat smelten is het allemaal ook een ramp. Ik houd er altijd erg van om op wintersport te gaan :-))
  Liefs!

 8. december 12, 2017 / 5:45 pm

  Ik vind sneeuw, of eigenlijk de winter, vreselijk. Koude natte weer en al het glibberen. Niets voor mij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.