Groene vingers: mijn plantenverzameling

Al jaren heb ik veel verschillende planten bij mij in huis. Voornamelijk vetplantjes en cactussen, omdat ik deze er het leukst uit vind zien. Ook heb ik een Yuka, die ik eigenlijk weg zou moeten gooien. Op de vraag of ik groene vingers heb, moet ik heel beschamend het antwoord ‘nee’ geven.

Hoe leuk ik het ook vind om planten te hebben, ik ben gewoon te lui om ze elke week water te geven. Het is niet moeilijk: ik pak de gieter van de vensterbank, loop naar de dichtstbijzijnde kraan, ongeveer tien stappen verder, vul de gieter en loop weer de tien stappen terug om mijn planten te voorzien van dat wat ze in leven houdt.

Toch vind ik het heel leuk om planten in huis te hebben. En wonder boven wonder houden de meeste het toch lang met mij uit! Het zijn redelijk veel foto’s, maar ik heb dan ook veel planten en ik wilde ze allemaal aan jullie laten zien 😉

cactus3

cactus4.jpg

Ik vind al m’n cactusjes met sombrero’s en snorren zo leuk! Elke keer als ik zo’n cactus in een tuincentrum zie staan, kan ik het niet laten om er eentje mee te nemen. Ze zien er zo lief uit.

cactus5

cactus1

Hoe leuk zijn al die kuikentjes in alle cactussen? Die had ik een keer met Pasen bij de cactussen geplaatst en nooit meer weggehaald.

cactus6.jpg

cactus7

cactus8

cactus11

cactus12.jpg

Het cactusje hieronder heb ik denk ik al ongeveer een jaar of acht staan. Toen de cactus helemaal dood was, begonnen die groene sprieten te groeien. Heel gek, maar natuurlijk mag deze cactus blijven staan. Het doet zo zijn best!

cactus13

cactus14

cactus15

De pannenkoekenplant is mijn favoriet op dit moment. Op de foto hangen de blaadjes misschien een beetje zielig, maar geen zorgen! De plant heeft weer genoeg water gehad en de blaadjes zijn wat meer overeind gekomen.

cactus18

Deze kerstboom heb ik laatst van mijn oma mee naar huis gekregen. Hij stond al een jaar in haar tuin, maar leeft nog steeds. Mijn oma weet hoe ‘goed’ ik voor mijn planten zorg, dus ze heeft nu haar hoop op mijn ‘groene vingers’ gevestigd, haha. De naalden zijn er wel vanaf aan het vallen, helaas.

cactus20.jpg

cactus10

Heb jij ook planten in huis?

X Marloes

 

17 Reacties

 1. november 10, 2017 / 8:04 am

  Oh ik hou ook van cactusjes en vetplanten! Wij hebben 1 klein cactusje, drie vetplantjes en drie grotere planten. Deze staan allemaal in de woonkamer op een grote plant na, die staat in de slaapkamer. Ik vind planten zo gezellig! We hebben ze nog maar pas hoor, maar het staat zo gezellig 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2017 / 9:24 pm

   Zonder planten zou ik mijn huis inderdaad ook veel minder gezellig vinden! 🙂

 2. november 10, 2017 / 11:11 am

  Jaa leuk! Ik ben ook echt een plantenliefhebber. Heb zelfs al een bananenplant in huis gehaald waar mijn moeder niet zo blij mee was haha, hij paste namelijk niet op mijn kamer waardoor hij in de huiskamer moest staan. Ben ook gek op cactussen, heb er ook een hoop! Gelukkig zijn deze wel gemakkelijk te onderhouden

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2017 / 9:25 pm

   Hahahah, wel origineel! Snap wel dat je moeder er niet heel blij mee was 😂 Lijkt me inderdaad dat cactussen ook makkelijker te onderhouden zijn!

 3. november 10, 2017 / 4:54 pm

  Wat een schattige plantjes allemaal! Ik ben ook heel erg slecht in het plantjes verzorgen dus we hebben nog wel eens gele blaadjes enzo…!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2017 / 9:25 pm

   Heel herkenbaar die gele blaadjes… Oeps!

 4. november 10, 2017 / 6:10 pm

  Oooh wat een leuke lieve schattige plantjes haha!
  Als dalijk de keuken af is wil ik graag een grote cactus van 1,5 meter erin neer zetten!
  Voor de rest hebben we wat cactusjes/vetplanten en hangplanten staan, maar totaal geen groene vingers haha.
  Ik heb in mijn telefoon een standaard herinnering staan op de zaterdagochtend om de planten water te geven, maar zelfs dan nog gebeurd het niet hihi…

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2017 / 9:26 pm

   Oooh leuk idee om een grote cactus neer te zetten! 🙂 Een herinnering zou mij ook niet helpen, hahah.

 5. Amina
  november 10, 2017 / 7:06 pm

  Wat ontzettend gezellig al die plantjes! En leuk dat je voor cactussen kiest als je (net als ik) ook niet goed bent met planten. Ik heb hier ook 3 kleintjes van IKEA, maar ik zou er eigenlijk veel meer moeten hebben. Heide is ook een sterke plant, even kijken of die binnen kunnen want die vind ik ook supermooi…

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 10, 2017 / 9:27 pm

   Ik denk altijd maar zo: in de woestijn kunnen ze ook overleven, dus waarom zouden ze dan elke week water nodig hebben 😛 Heide is ook mooi, ja! Heb dat alleen nog nooit binnen zien staan. Ben benieuwd of dat ook kan!

 6. november 11, 2017 / 9:51 am

  Haha grappig die cactussen! Ik vind die pannenkoekplant ook erg leuk. Ik heb er zelf ook eentje 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 11, 2017 / 8:24 pm

   Die plant is ook de enige waar ik echt nog wat motivatie voor heb om water bij te doen, haha. Die cactussen houden ’t zo lang al uit bij mij.

 7. november 11, 2017 / 6:17 pm

  Haha zo leuk die cactussen! Ik heb zelf eigenlijk niet veel met planten of bloemen en heb ook absoluut geen groene vingers, maar als ik volgend jaar alleen ga wonen ben ik ook wel van plan wat planten in huis te halen. Ze staan toch wel leuk 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 11, 2017 / 8:24 pm

   Ze maken het huis net wat gezelliger, al die planten 🙂

 8. november 11, 2017 / 7:16 pm

  Haha, die cactussen met sombrero’s zijn echt te leuk! Ik vind het maar knap dat je groene vingers hebt. Zelf heb ik ooit nog een cactus dood laten gaan 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 11, 2017 / 8:29 pm

   Schattig he! Nou die heb ik niet, maar ik heb mijn cactussen zo afgericht dat ze gewoon nauwelijks water nodig hebben 😛 Die ene cactus in dat rode potje heb ik ook dood laten gaan, maar hij wilde blijkbaar niet weg dus begon zelf maar weer iets groens te laten groeien, haha!

 9. november 12, 2017 / 7:23 pm

  Wat een leukerds! Ik heb er een aantal staan, wordt steeds groener hier in huis haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.