Graffitiworkshop / Schilderworkshop | Wine Art Gallery

Via een veilingsite had ik een paar maanden geleden een graffitiworkshop ‘gewonnen’ voor twee personen. Mijn moeder en ik hebben vaker zulke workshops gedaan: onder andere maskers beschilderen en een schilderworkshop. De laatste keer dat we een workshop deden, is alweer zo’n vijf jaar geleden. Het werd weer tijd iets te doen.

In oude kleding (want hé, tijdens zo’n workshop is de kans groot dat je kleren vies worden) reden mijn moeder en ik naar de plaats waar de workshop plaats zou vinden. De workshop werd gegeven door Geoffrey Wijn. Van tevoren had ik op zijn site gekeken naar wat hij voor kunstwerken maakte. Hier kwam ik er al achter dat zijn schilderijen lijken op die van Herman Brood. Best gaaf! Aangekomen kregen we thee en koffie aangeboden en konden we tussen zijn werken kijken (ook slim om op dit moment inspiratie op te doen als je nog niet weet wat je zelf op je doek wil hebben). Toen de workshop begon, vertelde Geoffrey dat we, als we aan de slag gingen, aan hem moesten vertellen wat we wilden maken. Hij zou de omtrek dan met graffiti maken.

Na de uitleg was het tijd om aan de slag te gaan! Je kon er voor kiezen om te werken op een klein doek (dit zat inbegrepen in de prijs) of een groter doek te kopen (40 à 50 euro). Mijn moeder en ik besloten allebei op het kleine doek te werken, want waar laat je zo’n groot doek als je al veel aan de muur hebt hangen? Toen Geoffrey bij ons aan kwam, vertelde ik dat ik een duif als schildering wilde. Hij keek mij een beetje raar aan: ‘Zo’n witte duif met een takje in de mond?’ Nee, ik wilde een normale stadsduif. Leek mij wel leuk en origineel! Veel cursisten wilden een vrouw als tekening op hun doek, iets wat typerend is voor Geoffreys werk. Mijn moeder wilde trouwens een deel van de Euromast.

Wanneer hij de omtrek op je doek had getekend met graffiti, was het tijd om het werk ‘in te kleuren’ met verf. Veel kleurkeuze was er niet, dus moest je creatief na gaan denken. Ik wilde dus een stadsduif, maar de kleuren grijs en paars waren er niet. Ik koos voor geel en roze voor de duif en groen voor de achtergrond. Dan maar lekker totaal andere kleuren! Toen ik klaar was met verven, kwam hij nog een keer langs, om de lijnen wat dikker te maken, zodat er meer textuur in je kunstwerk kwam. Daarna mocht je de finishing touch aanbrengen op je doek. Veel mensen kozen voor een Engelse tekst, ik koos ervoor om het woord ‘Duif’ op mijn doek te zetten. Zo is het in ieder geval duidelijk wat voor vogel het is, haha!

Ik vond de workshop erg leuk om te doen. De 2,5 uur vlogen voorbij. Het werk mochten we achterlaten om over een week op te halen, zodat het goed kan drogen. Hier hebben mijn moeder en ik ook voor gekozen (1. Dan wordt het kunstwerk niet verpest, 2. Dan wordt de auto niet vies). Geen idee nog of en waar ik mijn resultaat ga ophangen, maar mijn moeder en ik hebben in ieder geval een leuke middag gehad!

Heb jij wel eens een schilderworkshop gevolgd?

X Marloes

12 Reacties

 1. april 17, 2018 / 6:02 am

  Dat lijkt me heel leuk om te volgen, en jullie eindresultaten zijn ook mooi geworden!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 21, 2018 / 2:29 pm

   Zeker een aanrader!

 2. Sharon
  april 17, 2018 / 7:01 pm

  Dit lijkt mij echt zo leuk om eens te doen. En je hebt meteen ook iets origineel om in de woonkamer te hangen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 21, 2018 / 2:31 pm

   Zeker leuk om iets zelfgemaakts aan de muur te hebben 🙂

 3. april 17, 2018 / 7:35 pm

  Oh jullie doeken zien er allebei gaaf uit! Heel stoer!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 21, 2018 / 2:31 pm

   Haha, bedankt! 😀

 4. april 19, 2018 / 7:38 pm

  Wauw, zalig. En zo mooi dat jullie werkjes zijn geworden! Ik heb vroeger op de kunstacademie gezeten en zulke lessen ken ik dus wel. Ik vond dat altijd super ontspannend om te doen. En niet weten waar je je schilderwerk moet hangen is héél herkenbaar. Haha. Die van mij liggen allemaal op zolder. Behalve eentje, dat de garagemuur heeft gehaald 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 21, 2018 / 2:31 pm

   Super leuk dat je de kunstacademie hebt gedaan! En dat een schilderwerk de garagemuur heeft gehaald, haha 😛

   Ik vond het ook erg leuk om te doen en de tijd vloog voorbij!

 5. april 20, 2018 / 6:15 am

  Wat een gaaf idee, zo’n workshop! Dat lijkt me ook wel wat. Jullie doeken zijn allebei heel gaaf geworden!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 21, 2018 / 2:30 pm

   Hihi, dankje! Het is zeker een aanrader om zo’n workshop te doen. Erg leuk!

 6. april 20, 2018 / 2:53 pm

  Wat zijn ze mooi geworden ! Tof zo met dat ‘3d’ effect.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 21, 2018 / 2:29 pm

   Dankje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.