Gamen | Assassin’s Creed Odyssey

Een heel ander soort blogpost dan normaal, maar ik vind het heel leuk om het hierover te hebben. Vorig jaar kreeg ik een Playstation 4 van mijn vriend (die vooral meer voor hem dan voor mij in huis kwam). We kochten meteen een spel erbij: Assassin’s Creed Unity. Poeh, wat vond ik dat een stom spel! Van tevoren hadden wij ons niet ingelezen in spellen en het bleek ook dat dit spel erg slecht beoordeeld werd.

Powervrouw
Op onze vakantie op Sardinië klaagde ik over het feit dat ik bij het andere spel geen vrouw kon spelen. Hoe bedoel je seksistisch? Ik was wel geïnteresseerd in het Odysseyverhaal, voornamelijk door mijn Griekse achtergrond. En wat bleek? Bij dit nieuwe spel kan er gekozen worden tussen een mannelijk en een vrouwelijk karakter! Dat was meteen een pluspunt. Verder leek het mij heel tof om door het oude Griekenland te lopen.

Historische figuren
Voor de liefhebbers zijn er meerdere toffe aspecten in dit spel. Onder andere Socrates en Herodotus ben ik al tegengekomen. Met die laatste heeft mijn karakter, Kassandra, al meerdere gesprekken gevoerd. Al is het een game, ik vind het heel leuk dat er zulke figuren inzitten. Dat maakt dat er veel verdieping zit in de game. De Spartaanse koning Leonidas heeft trouwens ook een kleine rol.

Keuze bepaalt spel
Verder maken de keuzes die gemaakt worden door de speler veel uit voor het verloop van het spel. Ik vind het leuk om af en toe bij mijn vriend mee te kijken als hij speelt. Zo doet hij missies die ik nog niet gedaan heb en andersom. Verder zitten er achter hem vaak premiejagers aan, terwijl ik rustig rond kan lopen. Hoe dat kan? Ik vermoord geen onschuldige burgers en steel amper spullen.

Wat ik leuk vind om te doen, is mijn karakter laten zwemmen. Zo heb ik haar eens in totaal zes kilometer laten zwemmen. Dit deed ik, omdat ik benieuwd was naar het eiland Lesbos (daar komt mijn familie vandaan). Het viel wel een beetje tegen, want de eilanden en het vasteland zijn (natuurlijk) veel kleiner dan in het echt.

Menu is belangrijk
In het menu kun je veel verschillende dingen bekijken. Zo is er de kaart waarop je kunt zien welke plekken je al hebt ontdekt en welke nog niet. Ook zijn de missies en je inventaris te bekijken. Dat laatste is mijn favoriet, omdat ik het leuk vind mij bezig te houden met de outfit van mijn karakter. De vaardigheden snap ik nog niet helemaal, maar als je die instelt en ontwikkelt, kan je poppetje beter worden in bijvoorbeeld sluipmoorden. Daarnaast heb je een schip waarvoor je mensen kunt rekruteren.

Als je jouw karakter veel laat stelen en laat moorden, komen er op een gegeven moment premiejagers achter je aan. Dat zijn andere huurlingen (zelf ben je ook een huurling). In het menu kun je zien wie je al ontmaskerd hebt en welke je al vermoord hebt. Dan zijn er nog sekteleden. Volgens mij is het de bedoeling dat die allemaal dood worden gemaakt.

Gewelddadigheid zelf bepalen
Al moeten er dus af en toe mensen vermoord worden, ik vind dit spel veel minder agressief dan Unity. Er zijn genoeg missies waarbij je onder andere brieven moet bezorgen. Vaak loopt mijn karakter veel rond, omdat ik mij blijf verbazen over hoe mooi alle omgevingen zijn gemaakt. Wel vind ik het confronterend om te zien hoeveel uur ik al gespendeerd heb aan het spelen van dit spel, haha.

Game jij af en toe?

Liefs,
Marloes

9 Reacties

 1. mei 30, 2019 / 7:37 am

  Gamen is aan mij niet besteed. Ik speel hooguit een potje tetris (ja joh, ik ben ergens in dat tijdperk blijven hangen) als ik erg onrustig ben en de tijd een beetje wil verdrijven;). Maar een beetje rondwandelen met je karakter kun je daar misschien wel mee vergelijken.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:14 pm

   Hahaha, Tetris is ook leuk! Ja, denk inderdaad wel dat het vergelijkbaar is.

 2. mei 30, 2019 / 2:03 pm

  Oja, dat herken ik, zoveel tijd in een spel stoppen dat het beschamend wordt. Maar ik heb geen game console en mijn laptop is ruim zes jaar oud, dus een game zoals Assassin’s Creed gaat gewoonweg niet. 😛 Maar ik had een paar maanden geleden wel ineens een ‘Anno 1503’-fase. Nostalgie! Na een tijdje heb ik dat spel trouwens, heel rigoureus, weer van mijn laptop verwijderd. Er ging te veel tijd in zitten. 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:16 pm

   Hahahah, eigenlijk best erg hoe snel we de tijd uit het oog verliezen tijdens het gamen. Ooh, dat spel ken ik dan weer niet. Maar ik herken het verwijderen van spellen wel. Ik kan mij gewoonweg niet goed inhouden 😛

 3. mei 31, 2019 / 3:01 pm

  Hihi, herkenbaar. Ik speel spellen op Facebook en ja.. het is verslavend.. Ach, het is een fijn tijdverdrijf en een leuke ontspanning voor mij. Maar gamen in de trend dat jij hier bespreekt is wellicht niets voor mij 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:20 pm

   Ontspanning is inderdaad ook fijn en goed! Haha, je zou het altijd eens kunnen proberen 🙂 Maar genoeg andere spellen die niet voor alleen voor de Playstation zijn 🙂

 4. juni 1, 2019 / 8:51 am

  Ik game helemaal niet, mijn man wel dus ik ken wel een hoop spellen waaronder deze 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:16 pm

   Haha, dat heb ik wel vaker gehoord! Mijn vriend gamet wel vaker dan ik, dat moet ik toegeven.

 5. juni 11, 2019 / 8:55 am

  Oh wat leuk dat je ook als vrouw kan spelen. Dat wist ik helemaal niet. Ik heb zelf ook een assassin’s creed spel liggen, maar weet even niet uit mijn hoofd hoe die heet. Met die piraten in ieder geval. Maar ik vond sommige missies soms best lastig. Ik ben zelf helemaal verslaafd aan het F1 spel op de Ps4 haha. Oh en Knack is echt mijn favoriete spel op de PS4. Daar heb je ook meerdere delen van dus mocht je nog een leuk spel zoeken… 😉 Ik was vroeger een echte gamegirl maar tegenwoordig heb ik er niet voldoende tijd voor alhoewel ik dus wel af en toe een potje race. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.