De Sunshine Blogger Award

Een paar maanden geleden mocht ik al de Liebster Award in ontvangst nemen. En een tijdje terug hebben Gerda Γ©n Irene mij genomineerd voor de Sunshine Blogger Award. Heel erg bedankt, dames πŸ™‚

De korte uitleg die ik bij Irene zag staan over deze award, heb ik even overgenomen:Β ‘De Sunshine Blogger Award is een award van bloggers voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief op te treden in de hele blogosfeer.’Β Een supermooi compliment om te krijgen!

Net als bij de andere award, zijn er aan deze Sunshine Award ook regels verbonden:

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award en voorzie een link naar zijn/haar blog.
 2. Beantwoord 11 vragen die de blogger jou stelt.
 3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award in je post op je blog.

Aangezien Irene het logo niet had overgenomen, leek het mij niet erg als ik dit ook niet zou doen. In plaats daarvan heb ik zelf (net als zij) iets in elkaar geflanst. Helaas had ik zelf geen foto van een zonnebloem, dus heb ik deze van een site gehaald.

In totaal zijn er 22 vragen aan mij gesteld, want ik ben twee keer genomineerd. Om jullie niet te vervelen met zoveel vragen en antwoorden, heb ik een selectie van 11 vragen gemaakt.

DE VRAGEN VAN IRENE:

1. Wat betekent je blognaam en vond je het moeilijk om er één te bedenken?
De betekenis van mijn blognaam is vrij simpel: ‘mevrouw’, omdat ik lesgeef en mijn leerlingen mij zo moeten noemen, ‘Marloes’, want ja, dat is mijn voornaam, haha! Ik vond het best lastig om een blognaam te verzinnen. Eerder heb ik een blog gehad, genaamd ‘Het Stadsmeisje’. Dit keer wilde ik een wat persoonlijkere naam. Wat ik bij veel bloggers zie, is dat zij hun eerste en tweede naam gebruiken. Dat vind ik altijd heel gaaf, maar ik heb niet meerdere voornamen. Ik ben toen in de trant van Meester Bart gaan denken, maar aangezien ik geef ‘juf’ genoemd wordt en ik op de middelbare school lesgeef (Meester Bart ook, alleen worden op die school de docenten wel ‘juf’ en ‘meester’ genoemd), koos ik voor ‘Mevrouw Marloes’.

2. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Misschien een standaard antwoord, maar ik haal mijn inspiratie uit mijn dagelijkse leven. Daarnaast lees ik veel tijdschriften en blogs, daar haal ik soms ook leuke ideeΓ«n vandaan.

3. Om welke redenen vind jij bloggen leuk?
Ik studeer en geef les, maar daarnaast schrijf ik ook heel graag. Toen ik stopte met bloggen op mijn eerdere blog, miste ik dat wel. Alles wat ik meemaak, vertelde ik gewoon aan iedereen die het wel (en niet) wilde horen. Op een gegeven moment vroeg mijn moeder waarom ik niet weer ging bloggen. Dat ben ik weer gaan doen. Ik heb een uitlaatklep nodig waar ik (creatief) kan schrijven. Je mag zelf bepalen wat je op je blog post en dat vind ik er zo fijn aan.

4. Hoe ga je om met posts waar je achteraf toch niet helemaal tevreden over bent?
Die laat ik staan. Je leert van je ‘fouten’ en het is ook leuk om ze terug te lezen, zodat je je eigen groei kan zien.

5. Weet je omgeving dat je blogt?
De meeste mensen uit mijn omgeving weten denk ik wel dat ik blog. Toen ik begon met bloggen (pas zes maanden geleden), plaatste ik een foto op mijn Instagram en Facebook. Van mijn moeder en één vriendin weet ik dat ze alles lezen, van de rest niet. Soms krijg ik weer vanuit het niets een reactie en elke keer verbaas ik mij erover dat best wat mensen mijn blog volgen.

6. Is er iets aan het hele bloggen waar jij (nog) niet zo goed in bent?
Ik zou heel graag mooiere foto’s maken. Tuurlijk, ik kan met een camera omgaan, maar ik zie genoeg bloggers die echt waanzinnig mooie foto’s maken. Daarnaast ben ik soms redelijk inspiratieloos (vooral in de drukkere perioden van mijn studie) en dan vind ik het moeilijk om ideeΓ«n voor blogposts te verzinnen.

DE VRAGEN VAN GERDA:

1. Wat is jouw favoriete ingrediΓ«nt in gerechten?
Door heel veel gerechten doe ik oregano. Dit vind ik heerlijk en alles net dat beetje extra geven.

2. Geloof je in liefde op het eerste gezicht?
Ja, hier geloof ik in. Toen mijn vriend en ik elkaar voor het eerst ontmoette, voelde het meteen vertrouwd. Na die eerste date, zijn we dan ook bij elkaar gebleven.

3. Hou je van kamperen?
Als het goed weer is. Ik heb een hekel aan onweer tijdens kamperen, dan voel ik me zo onveilig. Kamperen vind ik wel heel leuk, al heb ik misschien voor het laatst zes jaar geleden gekampeerd. ’s Ochtends je tent uit en dan in je pyjama naar de douchehokken lopen, ik vind dat echt lekker. Niks hoeven, back to basic. Het moet wel een kamping zijn met normale wc’s en douches, want ik heb ook wel eens op zo’n echte natuurkamping met alleen een gat in de grond gestaan en daar heb ik nog trauma’s van.

4. Hoe sportief ben jij?
Op zich ben ik best sportief. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik nooit op een sport heb gezeten en ik nu ook niet aan sport doe. Wel vind ik het echt fijn om te hardlopen of te zwemmen, maar de discipline mist erg bij mij. Als ik dan na een lange dag lesgeven/colleges volgen thuiskom, dan plof ik liever op de bank neer dan dat ik nog naar buiten ga om de sporten. Terwijl ik echt een fijn gevoel krijg van sporten.

5. Stel je bent een dier, wat voor soort ben je dan?
Een kat. Ik ben opgegroeid met katten en ik zie nog steeds elke week mijn kat bij mijn oma. Het is toch fantastisch als je de hele dag niks kan doen? Ik ben ook erg benieuwd naar alles wat katten zien wanneer ze naar buiten kijken. Als mijn kat en de kat van mijn oma in de tuin zitten, kijken ze zo vaak naar van alles en nog wat. Maar als ik dan meekijk, zie ik niets.

DE GENOMINEERDEN:

Deze mensen volg ik al een tijdje en ik vond het leuk om ze in het zonnetje te zetten!

Amina | I’m Feeling Good
Shirley | SHIRLEY.digital
Marloes en Larissa | Daily Struggles
Michelle | About him and her
Inge | Dingen van Inge
Sarah | HosteSarah
Sammie | ZoSammieEnzo
Ivon | Mijn succesformule
Sheila | Be Ineffable
Laura | Nostalaugie
Lysanne | This is Joan

MIJN VRAGEN:

Volgens mij mag je gewoon weer zelf vragen verzinnen, dus dat heb ik dan ook gedaan.

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Welke plek op de wereld zou jij graag willen bezoeken?
 3. Welke betekenis heeft jouw blognaam?
 4. Wat hoop je nog te bereiken met het bloggen?
 5. Welk gerecht verveelt jou nooit?
 6. Maak je liever een stedentrip of ga je liever op strandvakantie?
 7. Blog je op vaste momenten?
 8. Lukt het jou om een dag geen internet te gebruiken?
 9. Welk boek raad je iedereen aan om te lezen?
 10. Hoe hou jij het bloggen vol?
 11. Over welk(e) onderwerp(en) schrijf jij het liefst?

Ik ben benieuwd naar de antwoorden van mijn genomineerden!

X Marloes

23 Reacties

 1. maart 16, 2018 / 9:29 am

  Nogmaals heel erg bedankt voor de nominatie. Vind ik echt plezant πŸ™‚ En lief! Je hebt ook super leuke vragen voorzien dus daar ga ik met plezier mee aan de slag! Ook heel mooi om te lezen dat je mama je blog op de voet volgt. Bij mij is dat zo’n beetje het tegenovergestelde en zijn ze er op tegen dat ik zoveel op het internet plaats. Ik zou dus wel willen dat mijn mama een beetje meer dacht zoals die van jouw πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 7:50 pm

   Graag gedaan! πŸ™‚ Ben benieuwd naar jouw antwoorden. Ahw, ik hoop dat op een dag jouw mama je ook meer gaat supporten! Je hebt een hartstikke leuke blog om trots op te zijn.

 2. maart 16, 2018 / 10:54 am

  Wat ontzettend lief! Leuke vragen ook! Ik ga er snel mee aan de slag πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 7:50 pm

   πŸ™‚ Ben benieuwd naar je antwoorden!

 3. maart 16, 2018 / 2:30 pm

  Leuk om je op deze manier beter te leren kennen. En superlief dat je mijn blog in het zonnetje hebt gezet. Ik sla de vragen op in mijn blogconcepten om ze hopelijk binnenkort te beantwoorden.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 8:03 pm

   Dankje! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden πŸ™‚

 4. maart 16, 2018 / 3:38 pm

  Ahhh zo lief die nominatie Marloes! Ik vind het zo leuk altijd om de antwoorden te lezen. Ahhh, ‘Mevrouw’ vanwege het lesgeven, natuuuuurlijk! Love it! En ik sta in een mooi rijtje van bloggers zeg, jeetje, dank je wel! Ik ga er binnenkort aan beginnen. Tot snel! Liefs!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 8:04 pm

   πŸ˜‰ Ik vind zulke posts ook altijd leuk, doordat ze zo persoonlijk zijn. Ja, hihi, niet heel voor de hand liggend, wel als je je bedenkt dat ik lesgeef. Ben benieuwd! Tot snel. Liefs x

 5. maart 16, 2018 / 4:05 pm

  Wat superleuk om te lezen πŸ™‚ Ik zou ook echt een kat willen zijn haha. Ik houd echt van die beesten <3

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 8:04 pm

   Dankje! Ik kan ook echt niet zonder katten <3

 6. maart 16, 2018 / 5:12 pm

  Wat leuk! Dankjewel! En hele leuke vragen πŸ™‚ Ik ga ze zeer zeker eens beantwoorden, maar of dat op heel korte termijn gaat gebeuren kan ik niet beloven (door andere prioriteiten op het moment ;)). Nogmaals dankjewel, super leuk!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 8:05 pm

   Graag gedaan! πŸ™‚ Groot gelijk dat andere dingen voor gaan. Ik zie het wel verschijnen πŸ™‚

 7. maart 16, 2018 / 7:27 pm

  Helemaal leuk, ga de vragen zeker een keer invullen binnenkort πŸ™‚ Ik laat artikelen ook altijd staan, ook als ik ze later niet meer zo geslaagd vind. Inderdaad van fouten kan je leren en het is juist mooi om te zien dat je groeit πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 16, 2018 / 8:06 pm

   Ik kijk er naar uit om jouw antwoorden te lezen πŸ™‚ Gelukkig ben ik dus niet de enige die de posts gewoon laat staan πŸ™‚

 8. maart 16, 2018 / 8:34 pm

  Aaaaw, wat ontzettend lief!!! En wat een eer. Ontzettend bedankt!! Ik vind het echt super dat je aan mijn blog denkt. Leuk om jouw antwoorden te lezen. Zelf kook ik trouwens weinig met oregano.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 22, 2018 / 11:15 am

   Graag gedaan!! πŸ™‚ Ik hou zo erg van oregano, dat maakt voor mijn gevoel bijna al m’n gerechten af, hihi.

 9. maart 18, 2018 / 8:32 pm

  Ah wat lief! Namens ons allebei bedankt voor de nominatie, dat vinden we heel erg leuk <3 Leuke antwoorden geef je op de vragen, wij willen zelf ook graag beter worden in fotografie! Maar helaas schiet dat er door de drukte vaak wel bij in.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 22, 2018 / 11:15 am

   Graag gedaan <3 Het is bij mij ook de drukte die ervoor zorgt dat ik nog niet veel heb kunnen doen met fotografie. Hopelijk lukt het mij meer met de zomervakantie.

 10. maart 19, 2018 / 4:00 pm

  Tof om te lezen! Ik schrik er telkens van hoe veel mensen uit m’n omgeving weten dat ik blog, terwijl ik er nooit bewust over begin. πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 22, 2018 / 11:17 am

   Dankje! Hahaha, ja dat heb ik ook. Ik bedenk me nooit dat er mensen zijn uit mijn omgeving die mijn blog gewoon volgen πŸ™‚

 11. maart 21, 2018 / 8:01 pm

  Super leuke Award! En nog veeel leuker dat je me genomineerd hebt!
  Ik neem de nominatie graag over en ga er mee aan de slag πŸ˜€
  En tof dat je een kat zou willen zijn, ik namelijk ook haha.
  Ben sowieso helemaal kattenfan, en heb eens een boek gelezen;

  “Boeddha op schoot, zen door de ogen van een kat”

  Het was een beetje een raar boek, maar wel ook heel interessant haha. Zeker een aanrader voor jou als kattenfan πŸ˜‰

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 22, 2018 / 11:17 am

   Ben benieuwd naar jouw antwoorden! πŸ˜€
   Ooh, leuk, dat boek ken ik nog niet! Ga ik op mijn leeslijstje zetten. Boeken over katten zijn altijd leuk πŸ˜‰

 12. maart 22, 2018 / 7:51 pm

  Leuke antwoorden en fijn je wat beter te leren kennen. En met een kat zit je altijd goed en dat met onweer tijdens het kamperen, ik begrijp je helemaal!! Groetjes Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.