Dagje Amsterdam | 5 december, The Amsterdam Dungeon, Sinterklaas

Dinsdag, 5 december (Sinterklaas!!!) gingen mijn vriend en ik naar Amsterdam toe. Dit jaar is het eerste jaar dat ik niet echt iets heb gedaan aan Sinterklaas. Ik kocht wel een paar cadeautjes voor mijn vriend, oma en ouders, maar dat was het dan ook. Dinsdag is één van de twee dagen waarop ik lesgeef en die dag was er tijdens het derde lesuur een sinterklaasviering, waarna de lessen voor de eerste- en tweedeklassers vervielen. Laten dat nou net de jaarlagen zijn die ik lesgeef. Ik had dus nog een hele dag vrij.

Mijn vriend had een weekje ervoor het idee om deze dag naar Amsterdam te gaan, gewoon lekker een dagje weg. Dat vond ik super leuk. In Amsterdam zit er iets wat ik echt al tien jaar lang wilde bezoeken: The Amsterdam Dungeon. Dat is een ‘attractie’ waar je doorheen loopt en je allemaal verhalen over de middeleeuwen te horen krijgt van acteurs, wel met een griezelig randje. De kaartjes vond ik wel iets te duur. Ik wist dat ze vaak geveild werden op van die veilingsites. Uiteindelijk had ik twee kaartjes voor 12 euro (7 euro geboden en dan nog 5 euro administratiekosten)!!! Wat een geluk. Ik was wel zenuwachtig. Online had ik allemaal filmpjes gekeken en het leek me best eng.

Toen mijn vriend en ik in Amsterdam waren aangekomen, liepen we meteen door naar de Dungeon. Om nog even naar de wc te kunnen, moest ik een trap af. Nou, no way dat ik daar in mijn eentje heenging, dus mijn vriend moest mee naar beneden. Daar kwamen we een man tegemoet die ook naar het damestoilet was geweest, omdat het herentoilet ergens aan het eind van een super donkere gang was. Ik gaf hem groot gelijk, haha! Na een tijdje wachten kwam een acteur ons ophalen uit de kerker waar we met een aantal Nederlanders zaten en begon het avontuur. Ik ga er niet teveel over vertellen, anders is het niet leuk. Wat ik wel kan zeggen is dat het enge best meeviel. Ik hou echt totaal niet van horrorfilms, thrillers en andere enge dingen, maar deze attractie was ook nog echt leuk! Er zaten genoeg grappige dingen in, met maar een paar schrikmomenten. Toen ik naar voren moest komen om op een ‘brandstapel’ te gaan, fluisterde de acteur me ook gewoon dingen toe, zodat ik niet bang hoefde te zijn voor wat er zou gebeuren.

Als je iets over de geschiedenis wil leren op een leuke manier, raad ik je de Amsterdam Dungeon ook zeker aan!

Hierna gingen mijn vriend en ik een frietje eten, want we hadden best trek. Het was een redelijk koude dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Na ons frietje gingen we ergens binnenzitten om op te warmen en een biertje en thee te drinken. Uiteindelijk wandelden we nog over de Dam en belandden we in het restaurant onder het NRC-kantoor. Heel leuk dat dat kantoor zo midden in de stad zit en je onder het kantoor gewoon iets kan eten en drinken! Veel trek hadden we niet, door dat frietje, dus uiteindelijk dronken we wat en aten we nacho’s.

Daarna hadden we het wel weer gezien en gingen we naar huis. Als je naar het station loopt, kom je vaak langs de Bijenkorf. Die heeft nu zulke mooie etalages dat het de moeite waard was die even te bewonderen. Er was ook de mogelijkheid om een foto te laten maken die je dan om Instagram terug kan vinden. De foto’s heb ik alleen nog niet gezien, dus ik betwijfel of ik die nog ga krijgen… Wel jammer, maar ach, niks aan te doen.

Op weg naar de trein werden mijn vriend en ik ingehaald door Sinterklaas en een Piet. Ze maakten met iedereen die ze aansprak een praatje, heel leuk om te zien dat ze gewoon voor iedereen tijd vrijmaakten.

Wat heb jij op 5 december gedaan? En ben jij wel eens in The Amsterdam Dungeon (of een andere) geweest?

X Marloes

13 Reacties

 1. december 9, 2017 / 9:47 am

  Je maakt me heel nieuwsgierig naar The Amsterdam Dungeon. Het klinkt best eng, maar met goed gezelschap is het vast al iets minder spannend πŸ˜‰ Misschien ga ik daar ook nog eens heen! Het klinkt als een hele geslaagde dag.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 9, 2017 / 10:13 pm

   Het is echt een aanrader om erheen te gaan! πŸ™‚

 2. december 9, 2017 / 10:46 am

  Ik ben nog nooit bij Amsterdam Dungeon geweest, ondanks dat ik wel in Amsterdam heb gewoond! Via een veilingsite is een goed idee :).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 9, 2017 / 10:14 pm

   Lijkt me heel leuk om in Amsterdam te wonen! Vooral natuurlijk in zo’n mooi huis aan de gracht. Zeker een goed idee om kaartjes via een veilingsite te kopen πŸ˜€

 3. december 9, 2017 / 3:23 pm

  Altijd leuk om zo’n dagje weg te kunnen gaan vind ik. De Amsterdam Dungeon heeft mij altijd al aangesproken, maar ik heb er dus nooit Γ©cht graag naartoe gewild omdat het mij dus ook te eng leek. En ondanks dat je hier zegt dat het enge wel meevalt, blijf ik het toch eng vinden ofzo. Haha. Je bent op een brandstapel moeten gaan staan?! Waaat?! Hahaha. Leuk ook dat je Sinterklaas nog bent tegengekomen πŸ™‚ En die nachos zien er super lekker uit. Yum!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 9, 2017 / 10:15 pm

   Ja, het viel echt reuze mee! Vooral doordat er zo veel grappige momenten waren, met maar een paar schrikmomenten πŸ˜‰ Ja, hihi, ik werd aangewezen als heks en die werden vroeger natuurlijk verbrand. Was heel leuk interactief allemaal! Nacho’s kan ik echt dagelijks wel eten <3

 4. Iris
  december 9, 2017 / 4:22 pm

  Super leuk! Ik ben daar dus nooit geweest πŸ˜…

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 10, 2017 / 3:51 pm

   We kunnen altijd samen nog een keertje!

 5. december 10, 2017 / 9:04 pm

  Oe! Ik heb het al een tijdje over de Amsterdam Dungeon, ik ben al in die van Londen geweest. Maar ben ook echt benieuwd naar de Nederlandse. Ben nu nog benieuwder β™₯!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 10, 2017 / 10:21 pm

   Oooh, ik wil zo graag in die in Londen! Die lijkt me zo gaaf πŸ˜€

 6. december 11, 2017 / 10:32 pm

  Amsterdam Dungeon is leuk, ben onlangs nog in Amsterdam geweest en ben toen binnen in het Paleis op de Dam geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.