Boost je Blog: motiverende training

Boost je Blog

De afgelopen tijd hield ik mij bezig met Boost je Blog. Dit is een online training van Mira Ennen (MiraTells) Zij heeft een enorm inspirerende blog over lifestyle, maar ook vol tips voor bloggers. We volgen elkaar al een paar jaar via Instagram en raken af en toe verzeild in heel gezellige gesprekken. Mira vroeg mij of ik het leuk vond om de training Boost je Blog te volgen in ruil voor een blogpost. Eerlijk gaf ik toe dat ik weer in de zoveelste blogdip zat. Dat vond ze niet erg. Gelukkig maar, want dankzij haar heb ik meer bloginspiratie én -motivatie sinds een lange tijd.

Boost je Blog in je eigen tempo

Wat zo prettig is van Boost je Blog, is dat je dit in je eigen tempo kunt volgen. De training wordt namelijk gemaild. Zo kun je alle theorie rustig doornemen en tot je nemen. In vijf dagen leer je enorm veel over zaken die handig zijn als je bloggen naar een hoger niveau wilt tillen. Mira vertelt dan ook dat deze cursus vooral is bedoeld voor mensen die bloggen serieuzer willen aanpakken dan gewoonweg ‘hobbybloggen’. Zeker een goede cursus voor mij. Na alweer vijf jaar te bloggen op Mevrouw Marloes, is het zeker tijd om eens te kijken naar mijn aanpak.

Dag 1: De basis

De eerste dag van de training gaat over de basis voor bloggen. Voor mij een iets minder interessante cursusdag. Hierin wordt namelijk echt de basis van een blog en het principe bloggen uitgelegd. Vooral als je nog niet bent begonnen met bloggen of nog geen eigen domein hebt, is dit een handige dag. Mira bespreekt namelijk alle basisdingen die van belang zijn bij de start van bloggen.

Dag 2: Een goed artikel

Dag twee van Boost je Blog staat in het teken van het schrijven van een goed artikel. Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een artikel? Op welke punten moet je letten? Na deze cursusdag heb je al best wat handvatten om een artikel te schrijven dat inhoudelijk staat als een huis. Bovendien krijg je ook tips over wat je kunt doen als het artikel af is. Als je bloggen serieuzer wilt aanpakken, stopt een artikel niet bij het klikken op ‘publiceren’.

Dag 3: SEO

Mijn favoriete onderwerp! Ik houd van SEO en ben blij dat ik hiermee in aanmerking ben gekomen door het bloggen. Niet voor niets werkte ik meer dan een jaar als SEO-copywriter bij een onlinemarketingbureau en werk ik nu als contentspecialist bij een fietsenwinkel. En, niet te vergeten, werk ik ook als ondernemende tekstschrijver De Taalvrouw. Ik vind het heerlijk om over SEO te leren. Het is altijd handig om de basis eens in de zoveel tijd te herhalen. Dat deed ik dan ook vooral op deze cursusdag. Dit onderwerp is steeds belangrijker en mag zeker niet vergeten worden in bloggersland. Fijn dat Mira hier tijd aan besteedt.

Boost je blog training

Dag 4: Je blog als bedrijf

Deze dag vond ik het interessantst. Mira is voor mij namelijk echt een voorbeeldonderneemster. Wat zij al heeft bereikt met haar bedrijf en nog steeds bereikt, vind ik superknap. Het is dan ook fijn dat ze tips deelt over zakelijke en praktische zaken waar je rekening mee moet houden bij bloggen. Bij De Taalvrouw wil ik uiteindelijk tevens blogposts schrijven, als verlengstuk van mijn bedrijf. Dus alle adviezen uit deze dag, schreef ik enthousiast om voor zowel deze blog als mijn onderneming.

Dag 5: Geld verdienen

Op deze laatste dag ontvang je tips over het geld verdienen met je blog. Mira legt op dag vijf de basis hierover uit en geeft tips over samenwerken met bedrijven en affiliate marketing. Per verdienmodel krijg je tips over hoe dit werkt en hoe je dit aanpakt. Vet handig dus voor eenieder die haar blog serieuzer wil aanpakken. Een aantal dingen kende ik al, maar zeker lang niet alles. Ik vond het fijn dat ik deze dag leerde over nog meer manieren waarop ik geld met mijn blog kan verdienen.

Na de vijf trainingsdagen krijg je nog vijf dagen de tijd om alle opdrachten te maken. Deze kun je dan naar Mira mailen, zodat je van haar fijne feedback en adviezen ontvangt.

Boost je Blog is een motiverende training

Ik liet het al in mijn titel doorschemeren, maar Boost je Blog vind ik een fijne, motiverende training. Er zijn erg veel zaken waar ik mee aan de slag kan voor mijn blog en ik heb een hele planning gemaakt. Hierdoor kan ik gerichter aan de slag met Mevrouw Marloes en De Taalvrouw. Daarnaast viel het mensen op dag ik het bloggen weer helemaal heb herontdekt. Ik zal binnenkort nog weleens vertellen hoe ik in mijn blogdip ben beland. Mira’s training heeft mij weer plezier en motivatie in bloggen gegeven. Dat vind ik enorm waardevol!

Gun jezelf deze waardevolle cursus

Wil jij Boost je Blog ook volgen? Dan kun je deze training tot en met 30 september aanschaffen voor € 147,-. Daarna kost de cursus € 247,-. Nog een grote plus: vanaf nu zit er een gratis adviesgesprek ter waarde van € 75,- bij Boost je Blog. Tijdens dit gesprek kun je in 45 minuten al jouw snelle, concrete vragen stellen aan Mira.

Met de code MARLOES krijg je bovendien gratis Mira’s e-books (Business Academy en Insta Academy) in je mailbox. Deze boeken heb ik zelf een hele tijd terug gekocht bij Mira en vind ik echt een aanvulling op de cursus Boost je Blog.

Heb jij weleens een blogspecifieke cursus gevolgd?

8 Reacties

 1. september 26, 2022 / 4:40 pm

  Wat tof, klinkt echt heel leuk! Sinds ik zwanger ben komt blogger en niet zo veel meer van, maar wie weet tijdens mijn verlof nog een paar blogjes schrijven.

  • september 26, 2022 / 8:17 pm

   Super om te lezen dat je je motivatie om te bloggen weer helemaal terug hebt gevonden door deze cursus!

   • Mevrouw Marloes
    Auteur
    oktober 18, 2022 / 2:42 pm

    @Zo simpel is dan geluk: ja, helemaal blij mee! Had deze cursus echt even nodig.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 18, 2022 / 2:41 pm

   Ah, ja dat zal wel! Elke blogpost is er een, he, dus wie weet tijdens je verlof inderdaad.

 2. oktober 3, 2022 / 11:11 am

  Ah, klinkt echt als een heel leerzame cursus. Tof dat je hem gevolgd hebt!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 18, 2022 / 2:42 pm

   Ja, raad hem echt iedere blogger aan!

 3. oktober 10, 2022 / 12:46 pm

  Super dat je weer aan het bloggen bent geslagen door deze cursus! Klinkt als een hele gave, waardevolle cursus.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 18, 2022 / 2:42 pm

   Zeker een gave en waardevolle cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.