Black Friday: mijn aankopen en ervaring

Vrijdag 24 november was het zo ver: Black Friday. Al twee weken was ik rond aan het kijken naar dingen die ik wilde kopen op deze dag. Hoewel ik vind dat er in Nederland niet super extreme kortingen zijn (als je het vergelijkt met de VS), vond ik het wel de moeite waard om op deze dag een aantal dingen te kopen die ik anders voor de normale prijs toch wel had gekocht.

Met mijn goede gedrag stapte ik in de metro naar het centrum van Rotterdam om eens rond te kijken. En, mijn hemel, in de metro was het al super druk! Overal mensen met tassen en vooral toen ik bij Beurs (midden in het centrum) uitstapte, werd ik zo ongeveer omver gelopen door allemaal mensen die spullen hadden ingeslagen.

Snel liep ik tussen al die mensen door naar buiten, waar het ook druk was, maar het was ten minste fris en ik kreeg weer genoeg zuurstof binnen. Hoopvol liep ik naar de Bijenkorf, omdat ik een agenda wilde kopen en zag dat ze 20% korting hadden op de agenda’s. Het drama begon al toen ik de winkel binnenkwam. Er was een deel afgesloten waardoor ik in de winkel moest omlopen naar de andere kant. Het was zo druk in de Bijenkorf. Ik weet niet of je er wel eens bent geweest toen de Dolle Dwaze Dagen nog bestonden, nou dit was precies zo. Je kon nog geen stap zetten of je knalde op iemands rug. Overal waren er mensen, files op de roltrappen, kilometers lange rijen bij de kassa. Ik kreeg het er zo benauwd, dat ik maar eerst mijn sjaal afdeed en mijn jas uittrok, voordat ik flauw zou vallen. Ik snelde (voor zover dat snel kon) mij naar de bovenste verdieping om naar de agenda’s te kijken. Daar kocht ik een mooie Moleskine agenda. Van 23.95 euro voor 19.16 euro. Niet veel korting, maar toch iets (artikel over deze agenda verschijnt morgen ๐Ÿ˜‰ )!

De ‘pina colada’-kruidnoten zijn echt super lekker, ook al smaken ze niet naar de gelijknamige cocktail
Deze smaak vind ik iets minder lekker

Toen het mij lukte om me naar de uitgang te begeven, liep ik nog even door de Koopgoot, waar het ook ‘gezellig’ druk was. Ik kocht kruidnoten bij Van Delft, in de smaken Pina Colada, Blueberry nogwat en volkoren (‘om het nog een beetje gezond te houden’ hield ik mezelf voor). Mijn oog viel op een horloge bij Siebel juweliers. In de Bijenkorf had ik al even staan kijken, maar het horloge dat ik wilde, hadden ze daar alleen met een rosรฉgouden klokwerk en ik wilde een zilveren variant. Uiteindelijk kocht ik een mooi horloge van het merk Cluse, dat ik van mijn oma mocht uitzoeken voor mijn verjaardag. Ik ben pas eind januari jarig, maar nu had ik de tijd om even te kijken naar horloges en ze te passen.

Aangezien ik meer dan 100 euro had uitgegeven in winkels van de Koopgoot, mocht ik een gratis linnentas ophalen bij een stand met de tekst: ‘Pleurt op met je Kalverstraat – Koopgoot’. Deze tas past wel bij mij, want ik loop ook al vaak rond met een linnentas, waar ‘Pleurt ’t in me tassie’ op staat, hihi.

Uiteindelijk was ik het zat met alle drukte en ging ik naar huis. Op Facebook had ik gezien dat alle kaartjes voor de musical The Lion King 20 euro goedkoper waren dan normaal. Voor mij reden genoeg om eindelijk kaartjes voor deze voorstelling te kopen. Ik denk dat ik hier al zo’n zes jaar heen wil, maar ik wil dan wel eersterangs kaartjes hebben. Nu waren ze iets minder dan 40 euro per persoon, in plaats van 60 euro. Ik appte mijn vriend of hij het een leuk idee vond om hierheen te gaan en kocht toen de kaartjes! Na ongeveer 53426 keer de trailer van deze musical gezien te hebben kan ik dan ook niet wachten om hierheen te gaan in december!

Of ik nog eens op Black Friday naar de stad zou gaan? Nee. Dit is echt totaal niks voor mij. Al dat duwen en trekken van mensen. Voortaan blijf ik lekker achter mijn laptop shoppen op zulke dagen en ga ik alleen naar de fysieke winkels op een normale dag. Tenzij ik natuurlijk ooit iets zie waarvoor ik echt naar de winkel moet, maar anders laat ik dit voortaan lekker aan mij voorbijgaan. Laat al die andere ‘koopjes’jagers maar lekker hun slag slaan.

Heb jij nog iets gekocht op Black Friday?

X Marloes

14 Reacties

 1. november 28, 2017 / 9:06 am

  Wat een toffe horloge!!! Ik ben benieuwd naar je ervaring met de moleskine agenda! En verder die blueberry pepernoten zijn zooooooo lekker! Omnomnom!!

  Ik heb ook alleen online gewinkeld wil idd niet weten hoe de chaos in de stad was Haha! Gelukkig moest ik dan werken denk ik maar ๐Ÿ˜›

  Liefs!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 29, 2017 / 7:24 am

   Ben zo blij met het horloge! Ik vond de pina colada kruidnoten lekkerder dan die blueberry ๐Ÿ˜…

   Ik ben ook echt benieuwd naar jouw aankopen!

   Liefs!

 2. november 28, 2017 / 10:18 am

  Mooi horloge en grappig tasje. Ik heb wonderbaarlijk genoeg helemaal niks gekocht op Black Friday!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 29, 2017 / 7:25 am

   Daar zal je portemonnee wel blij mee zijn ๐Ÿ˜‰

 3. november 28, 2017 / 10:21 am

  Wat een leuke aankoopjes!Die tas is echt geweldig leuk! Ik was zaterdag ook in Rotterdam aan het shoppen en het was zรณ druk! Ik heb toevallig ook afgelopen weekend ingeslagen bij Van Delft en ben voor Appeltaart en Truffel/kaneel gegaan. Ook aanraders, haha!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 29, 2017 / 7:26 am

   Die tas ga ik zo vaak dragen, hihi. Ooh, die kruidnoten ken ik niet! Ga ik ook zeker nog proberen ๐Ÿ™‚

 4. november 28, 2017 / 2:27 pm

  Leuk! Ik was in Wenen tijdens de Black Friday; daar hadden ze het ook wel maar was het niet bizar druk ofzo. We hebben alleen nauwelijks geshopt dus er ook geen last van gehad! ๐Ÿ™‚

 5. november 28, 2017 / 6:45 pm

  Gaaf dat je toch een paar mooie aankopen hebt gedaan. Dat horloge is prachtig! Jammer dat ik die aanbieding van The Lion King totaal had gemist. Dat is echt een flinke korting en die musical lijkt me zo leuk. Zelf heb ik op Black Friday uiteindelijk niets gekocht.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 29, 2017 / 7:27 am

   Misschien dat je volgend jaar nog zo’n kans hebt om naar The Lion King te gaan. Hij draait al zo lang, dat ik verwacht dat ze volgend jaar nog wel zo’n aanbieding hebben ๐Ÿ™‚

 6. november 28, 2017 / 11:15 pm

  Haha, de kruidnoten worden nu pas een hype in Belgiรซ (echt, ik was al blij toen ik er met chocolade vond), zo grappig om te zien dat jullie ze echt in alle soorten hebben ๐Ÿ˜€

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 29, 2017 / 7:28 am

   Als je eens andere smaken wil proberen, dan zou ik je zeker aanraden om in Nederland eens naar Van Delft te gaan, haha!

 7. december 1, 2017 / 10:55 pm

  Pff klinkt heftig, al die drukte! Ik word vaak al kriebelig van een gewone weekenddag in de stad, maar vooral omdat ik er niet van houd om mijn looptempo te moeten aanpassen. Wel knap dat je je โ€“ misschien op de kruidnoten na, maar die mogen altijd! โ€“ hebt gehouden aan je voorgenomen aankopen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 1, 2017 / 11:07 pm

   Ik word er ook altijd een beetje chagrijnig van als ik mijn looptempo moet aanpassen, haha! Ja, daar was ik best trots op! Het kwam wel vooral, doordat ik echt genoeg had van alle drukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.