Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

Kaarten sturen vind ik heel leuk om te doen. Uiteraard vind ik het ook leuk om kaarten te ontvangen. De afgelopen periode ontving ik meer kaarten dan de afgelopen jaren. Alle kaarten die ik ontving deze maanden heb ik in een boek geplakt. Het doet me goed om ze te zien en ik word heel blij van alle kaarten en lieve berichten die ik ontvang.

Nu in deze gekke periode schrijf ik meer kaarten dan normaal. Naar mijn oma en ouders, maar momenteel ook naar bejaardentehuizen. Mijn ansichtkaarten koop ik bijna altijd bij kleine(re) ondernemers, in plaats van bij grote winkels. En niet alleen omdat ik deze kaarten van de ondernemers vaak veel leuker vind. Ik vind het ook belangrijk om tekenaars (in mijn ogen zijn het allemaal kunstenaars) te steunen. Zonder klanten kunnen zij hun hobby en werk minder goed uitvoeren. Het leek mij leuk om jullie te laten zien bij welke kleine ondernemers ik mijn ansichtkaarten koop.

Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

Alijt

Wanneer en hoe ik Alijt en haar tekeningen heb ontdekt, weet ik niet meer. Jaren geleden bestelde ik voor het eerst kaarten en canvastassen met haar tekeningen erop bij haar in haar webshop. Ze heeft zo’n herkenbare tekenstijl. Toen mijn vriend en ik eind januari in Arnhem waren, zag ik een paar van haar kaarten in een boekwinkel. Ze heeft een heel schattige en minimalistische tekenstijl (vind ik). De kaarten die ik toentertijd bestelde, heb ik trouwens bijna allemaal nog in mijn bezit. Ik heb er moeite mee om ze op de post te doen. Zo leuk vind ik ze. Toch verstuur ik de ansichtkaarten langzaam maar zeker. Als ik ze al zo leuk vind, kan ik er vast ook iemand anders blij mee maken. Wie wordt er nou niet vrolijk van een feeënwalvis?

Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

Teken-Ing

Twee jaar geleden kwam ik Ingrids illustraties tegen op Instagram. Ik bestelde drie verschillende kaarten. Eentje met kantoorartikelen erop, een kaart met een otter en een kaart met een lama. De eerste kaart heb ik nog en de andere twee heb ik laatst pas verstuurd. Van een vriendin ontving ik toen ik net hoorde dat ik kanker heb een heel toffe kaart. Direct herkende ik de tekenstijl van ‘Teken-Ing’. Ik vind deze kaart een van de tofste kaarten die ik de afgelopen tijd heb ontvangen.

Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

Another View

Anouk van Another View ontdekte ik vorig jaar door de illustratie en logo van de blog van de Reading Traveller. Zo’n mooie illustratie wilde ik ook wel! En zo geschiedde. De illustratie die bovenaan mijn blog pronkt is gemaakt door Anouk. Ze verkoopt heel leuke kaartjes met onder andere zeemeerminnen en dieren erop. Bovendien is Anouk echt een heel lieve vrouw. Bij een persoonlijke bestelling, zoals een illustratie, denkt ze goed mee. Ik mocht zelfs de kleding uitkiezen die op de illustratie te zien is. Persoonlijker kan haast niet.

Ansichtkaarten kopen bij kleine ondernemers

Studio Pie

Laatst vroeg ik op Instagram wie er nog kleine ondernemers kende die leuke kaarten verkocht. Alijt, die ik eerder noemde, tipte Studio Pie. Ik ben erg blij dat ik Mariekes illustraties heb ontdekt. Ook van haar wilde ik ansichtkaarten kopen. Ik kon niet goed kiezen en voor ik het wist zaten er al tien kaarten in mijn virtuele winkelmandje. Op bijna elke kaart staan dieren. Zodra ik kaarten zie met een kat erop, ben ik eigenlijk al verkocht. Gelukkig heeft zij drie leuke ansichtkaarten met katten in stemmingen die ik ook van mijn eigen kat herken. Vooral de kat die zijn ‘miauw’ nog extra benadrukt is typisch kattengedrag.

Door deze kaarten naar familieleden en vrienden te sturen, hoop ik een lach op hun gezichten te toveren. Zoals ik eerder al zei, stuur ik momenteel ook kaarten naar bejaardentehuizen. De mensen die daar wonen ontvangen geen bezoek. Vrolijke ansichtkaarten zijn dus meer dan welkom. Een klein gebaar maakt voor mensen soms een wereld van verschil.

Verstuur jij nog kaarten of brieven via de post?

11 Reacties

 1. april 10, 2020 / 8:35 am

  Super om hiermee de kleine ondernemers ook te steunen. Ik ben sinds de corona-uitbraak ook meer kaarten gaan versturen. Soms ook naar mensen die ik niet ken. Voelt gek, maar dan denk ik: die mensen zijn vast blij met een kaartje en ik vind het heerlijk om die kaarten te maken;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 11, 2020 / 4:09 pm

   Als ik het zo lees, maak jij de kaarten zelf? Heel leuk! Misschien moet ik mij er toch ook eens aan gaan wagen… Wie niet waagt wie niet wint 😉

 2. april 10, 2020 / 1:19 pm

  Wat een leuke kaarten! Ik ben vorige week toevallig de stad ingegaan om een paar kaarten te kopen, maar dat werd niet zo’n succes. Wel wat gekocht maar niet met volle overtuiging zeg maar. ’t Liefst koop ik kaarten op (crea-)markten enzo. Alleen, die zijn er nu even niet. Maar op deze manier kan het natuurlijk ook!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 11, 2020 / 4:10 pm

   Ik vind de kaarten in de stad ook gewoon te standaard. Ze zien er allemaal hetzelfde uit (op misschien een enkele kaart na). Op markten kaarten kopen is natuurlijk heel leuk, maar dat kan nu inderdaad helaas niet.

 3. april 10, 2020 / 1:24 pm

  Ze zien er goed uit, iemand op dit moment een kaartje sturen is altijd leuk om te doen.. hierdoor tover je een glimlach op iemand z’n gezicht. fijne dagen en probeer ervan te genieten 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 11, 2020 / 4:11 pm

   Precies! Dat hoop ik ook met de kaarten te bereiken 🙂 Jij ook fijne dagen gewenst.

 4. april 11, 2020 / 1:20 pm

  Wat een toffe kaarten allemaal! Ik stuur zeker nog kaarten, nu wel meer dan normaal, ook omdat ik jarigen waar ik normaal heen ga nu een kaartje stuur.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 11, 2020 / 4:11 pm

   Leuk dat je de jarigen in deze periode een kaartje stuurt. Die verjaardagen kunnen gelukkig ook nog ingehaald worden na deze gekke periode, maar zo’n kaartje maakt het dan toch iets leuker voor iemand.

 5. april 12, 2020 / 9:53 pm

  Zo leuk! Ik vroeg toevallig vandaag op Insta naar leuke ondernemers die kaarten maken – mijn voorraadje gaat er ook hard doorheen in deze tijd – en kreeg veel leuke suggesties. Maar allemaal andere dan jij noemt. Wat zijn er veel leuke zeg. Mijn all-time favorite is Nina Maakt, en vandaga ontdekte ik Appeloogje, die sprak me ook erg aan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 13, 2020 / 7:44 am

   Oh, wat leuk! Nina Maakt ontdekte ik pas toen ik het laatst op Instagram vroeg. Appeloogje kende ik nog niet. Bedankt voor de tips!

 6. april 13, 2020 / 11:31 am

  Wat een leuke kaarten! En wat een goed idee om ze direct bij de illustrator/maker zelf te bestellen. Ik stuur én krijg ook graag kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.