Kijktip | All Creatures Great and Small

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blogpost heb geschreven over een serie die ik keek. Series kijk ik nog steeds, maar ik vergeet heel vaak om erover te schrijven. Sins vorige week is er een nieuwe serie op BBC First te zien, All Creatures Great and Small. Ik mocht de eerste drie afleveringen zien. Vond ik heel leuk om dit te mogen, want ik ben al een langere tijd fan van series op BBC First. Bij mijn oma maakte ik onder andere kennis met Midsomer Murders, een detectiveserie (ik houd van detectives!!!). All Creatures Great and Small is geen detectiveserie, maar toch zeker de moeite waard om te kijken.

Verhaallijn All Creatures Great and Small

Als je van feel good-series en -boeken houdt, dan zul je All Creatures Great and Small een leuke serie vinden. Het gaat over de Schotse James die naar Yorkshire (in Engeland) gaat om dierenartsassistent te zijn bij veearts Siegfried. In het begin moet James erg wennen. Siegfried is niet de aardigste baas en Engelsen zijn toch iets anders dan Schotten. James ontmoet al snel Helen, op wie hij (volgens mij) al snel een oogje krijgt. En dan zijn er nog alle eigenaardige baasjes van de dieren bij wie James, al dan niet met Siegried, op bezoek gaat. In de eerste aflevering verwisselt James per ongeluk de katten in hun kooitjes, waardoor bijna de verkeerde kat gecastreerd wordt. Kortom, genoeg ingrediënten voor een grappige en leuke serie om weg te kijken met een kopje thee en een scone erbij.

All Creatures Great and Small

Mijn mening

Nou, met dat feel good-gehalte zit het wel goed. Het is een prima serie om lekker weg te kijken. De afleveringen duren ongeveer drie kwartier, dus je bent niet de hele avond bezig als je maar één aflevering per keer wilt kijken. Wel is het goed bij deze serie om iets beter op te letten, want dat Schotse accent van James is iets moeilijker te verstaan af en toe. Soms kijk ik wel weg bij deze serie als er iets aan de hand is met een dier. Ik weet dat het niet echt is, maar ik hoef niet per se de gehele geboorte van een kalfje te zien. Al is het daarna wel schattig om te zien hoe de moederkoe haar kind lief en uitgebreid schoonmaakt. En er zit ook de nodige humor bij deze serie.

Ik vond in ieder geval de eerste drie afleveringen erg leuk om te kijken en ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met James en ook vooral hoe het verder zal verlopen tussen hem en Helen.

De tweede aflevering van All Creatures Great and Small is morgen om negen uur ’s avonds te zien via BBC First. Bekijk de trailer hier.

Welke serie kijk jij graag?

Deze blogpost bevat een betaalde samenwerking.

8 Reacties

 1. Gien
  april 20, 2021 / 9:08 am

  Oh leuk, deze serie keek ik ook altijd met m’n moeder, heerlijk die Engelse humor! Heb het gelijk doorgegeven aan haar, zodat ze deze serie met de nieuwe cast ook kan kijken!
  (Nog autonieuws?)
  Greetz!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 20, 2021 / 9:46 am

   Ik zag inderdaad dat de serie is gebaseerd op een al bestaande serie! Dan is het zeker leuk om de serie opnieuw te kijken.
   Het is de blauwe Renault Twingo geworden uit m’n vorige post! De derde auto die ik noemde.

   • Gien
    april 20, 2021 / 10:43 am

    Oh wat leuk, gefeliciteerd! Veel rijplezier gewenst alvast!

    • Mevrouw Marloes
     Auteur
     april 20, 2021 / 10:55 am

     Bedankt! Vanochtend naar Dordt gereden voor de tandarts. Op de heenweg vaak laten afslaan, maar terug ging foutloos!

 2. april 20, 2021 / 12:24 pm

  Als ik die kleding en het landschap zie, maakt het verhaal al niet meer uit geloof ik. Zó leuk vind ik dat! Roept een heerlijk knus en lekker traag gevoel bij me op.

 3. Elly
  april 26, 2021 / 4:11 pm

  Het is een ontspannend geheel deze serie, dus even lekker kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.